a.readmore { /* CSS properties go here */ }a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΝΕΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΤΕΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ: ΄΄ΠΟΛΕΜΑΩ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΩ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ΄΄


Πού τον χάνεις, πού τον βρίσκεις τον Σαμαρά, σε κάποιο σιωνιστικό συνέδριο μόνιμα να παραληρεί εναντίον του «εξτρεμισμού», του «ρατσισμού», του «λαϊκισμού» και άλλων εννοιών – λάστιχο, που κατασκεύασε για αυτόν το επικοινωνιακό του επιτελείο. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το άθροισμα των ομιλιών του πρωθυπουργού σε σιωνιστικά συνέδρια είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των ομιλιών του σε εκδηλώσεις που αφορούν τους Έλληνες.

Αυτή τη φορά ο Σαμαράς ξεκίνησε για να πάει στην συνέλευση του ΕΛΚ, του Γιούνγκερ, και κατέληξε να μιλάει σε σιωνιστικό συνέδριο της AJC, του γνωστού και μη εξαιρετέου Δαυίδ Χάρις. Αυτό βέβαια δεν εκπλήσσει καθόλου τον μέσο Έλληνα, αφού είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο Σαμαράς ενδιαφέρεται πρωτίστως για την ικανοποίηση του Δαυίδ Χάρις και του σιωνιστικού λόμπι των ΗΠΑ, παρά για την ικανοποίηση του Ελληνικού Λαού, του Συντάγματος και των Νόμων του Ελληνικού Κράτους.

Στην ομιλία του ο Σαμαράς προκάλεσε την κοινή γνώμη και τους Έλληνες που δοκιμάζονται από την τυραννία του, επικαλούμενος την «δημοκρατία» αντιπαραθέτοντας την με τον «ρατσισμό», τον «αντισημιτισμό», τον «εξτρεμισμό», τον «λαϊκισμό» και τα λοιπά, ενώ έσπευσε να τονίσει ότι «ο αγώνας συνεχίζεται. Δεν τελειώσαμε ακόμα. Αλλά τώρα πια κερδίζουμε έδαφος», αναφερόμενος προφανώς στην κατάλυση της δημοκρατίας από την χουντική παραδικαστική κλίκα του.

Αλήθεια, όμως, πόσο ειρωνικό είναι το γεγονός της αναφοράς του «αγώνα της δημοκρατίας» εναντίον του «εξτρεμισμού», από έναν άνθρωπο που κατέλυσε την δημοκρατία, δρώντας ως δικτάτωρ που διέρρηξε την διάκριση των εξουσιών, προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία. Πόσο ειρωνική είναι αυτή η αναφορά περί «δημοκρατίας», από έναν άνθρωπο που έστησε μία σκευωρία εναντίον του τρίτου πολιτικού κόμματος της χώρας, προκειμένου να κερδίσει ψηφαλάκια, γεγονός που αποδεικνύεται από τις ομολογίες Μπαλτάκου, Δένδια, Μιχελάκη και Αθανασίου.

Ο Σαμαράς αναλύοντας τα αίτια της ανόδου του «ρατσισμού», του «αντισημιτισμού» και άλλων κωδικών ονομασιών που χρησιμοποιεί για να αναφερθεί στην Χρυσή Αυγή, χωρίς να την κατονομάσει, μίλησε για την ύφεση που «χτύπησε με δριμύτητα την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τη μεσαία τάξη, προκάλεσε ανεργία χωρίς προηγούμενο και οδήγησε στη φτώχεια σημαντικό μέρος του πληθυσμού». Και σε αυτό το σημείο δεν μπορεί παρά να γελάσει κανείς, αφού κύριος υπαίτιος για την ύφεση είναι αυτός και το κόμμα του, με τις μνημονιακές πολιτικές που ακολούθησε τα τελευταία χρόνια, αλλά και διαχρονικά με την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, την μίζα και την ρεμούλα που μας οδήγησαν εν τέλει στο μνημόνιο.

Ως «λύση» δε στον γόρδιο δεσμό της ανόδου της Χρυσής Αυγής, ο Σαμαράς προέβη σε άλλο ένα λογικό σφάλμα, προτείνοντας αυτό που προηγουμένως είχε κατατάξει ως αίτιο της ανόδου. Συγκεκριμένα είπε: «Οι μεταρρυθμίσεις κρατάνε τη δημοκρατία ζωντανή και την οικονομία λειτουργική. Οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι συμφορά για το λαό, αλλά σωτηρία για την κοινωνία».

Όπου «μεταρρυθμίσεις», βεβαίως, ο κάθε εχέφρων Έλληνας που έχει επαφή με την επικαιρότητα διαβάζει μνημόνιο, ύφεση, λιτότητα, αυτοκτονίες, φτώχεια και ανέχεια. Δηλαδή ο Σαμαράς λέει στους Έλληνες ότι ενώ η ύφεση ήταν αιτία ανόδου της Χρυσής Αυγής, τώρα θα πρέπει να υποστούν ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, προφανώς ως τιμωρία. Πόσο αλήθεια απέχει αυτό που είπε ο Σαμαράς από την φράση του Πάγκαλου «το μνημόνιο είναι ευλογία»; Η αλήθεια είναι πως καθόλου, αφού ο Σαμαράς έχει καταστεί πλέον εξίσου γραφικός, παραμένοντας όμως επικίνδυνος για τον τόπο, ενώ ο Πάγκαλος έχει ευτυχώς παροπλιστεί.

Είναι πάντως τουλάχιστον προκλητικό, έστω και μέσα στην παραζάλη της παραφροσύνης του, να μιλά ο δήμιος των Ελλήνων για το πώς θα καταπνίξει την ελπίδα τους. Είναι τουλάχιστον προκλητικό ο πρωθυπουργός της Ελλάδας να μιλάει σε σιωνιστικό συνέδριο για τον «αντισημιτισμό», αντί να ομιλεί σε ελληνικό συνέδριο για τον ανθελληνισμό, ιδιαιτέρως δε από την στιγμή που με παραδοχή του Μοσέ Καντόρ δεν υπάρχει κανένα περιστατικό αντισημιτικού περιεχομένου στην Ελλάδα, ενώ στην Ουκρανία που υπάρχουν κάποια περιστατικά οι σιωνιστές στηρίζουν τους «νεοναζί».

Εν κατακλείδι και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, τα λεγόμενα του Σαμαρά παρότι μοιάζουν με το παραλήρημα ενός παράφρονα, είναι απλώς η κωδικοποίηση αυτών που πραγματικά συμβαίνουν στον τόπο. Ο Σαμαράς ενώπιον των Σιωνιστών είπε, ουσιαστικά, ότι ομνύει πίστη στα συμφέροντα τους και ότι θα πράξει ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου αυτά να πραγματοποιηθούν. Είτε με την κατάλυση της δημοκρατίας, είτε με την καταστολή των αντιδράσεων, είτε με ακόμα περισσότερο μνημόνιο, θα προσπαθήσει να αναγκάσει τους Έλληνες να γονατίσουν ενώπιον των διεθνών επικυρίαρχων.



xryshaygh.com

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ;


Ως απόλυτα συστημικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περίπτωση δεν θέλει στην πραγματικότητα την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος. Κάτι που φυσικά θα εξαφάνιζε και τον ίδιο. Δεν ξεπερνά ούτε για λίγο τα συστημικά «εσκαμμένα» και εκείνο που κάνει είναι να φθείρει προπαγανδιστικά την κυβέρνηση, με την πρακτική του «ώριμου φρούτου», χωρίς μάλιστα να έχει εναλλακτική πρόταση ούτε για την Ελλάδα, ούτε για την Ευρώπη.

Έχει αρκεστεί μόνο στα τυπικά κοινοβουλευτικά του καθήκοντα, ακολουθώντας μια συστημική κοινοβουλευτική νομιμοφροσύνη, χωρίς καμία απολύτως δυναμική ενέργεια μέσα στην κοινωνία. Ούτε μια απεργία, ούτε μία διαδήλωση, διευκολύνοντας έτσι απόλυτα την κυβέρνηση στο ξεθεμέλιωμα όλων των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, πλην των δικαιωμάτων των δικαστικών, των ένστολων και γενικά του συστημικού προσωπικού.

Ούτε φυσικά θέλει να προκαλέσει εκλογές. Γενικά δεν επιλέγει την κατάρρευση της κυβέρνησης με δυναμικό τρόπο.

Στην ουσία ο ΣΥΡΙΖΑ «κλαίει» προσχηματικά για όσα υφίσταται ο λαός και το μόνο που κάνει είναι να εκδίδει άσφαιρες ανακοινώσεις και να υπόσχεται ότι όλα θα επανέλθουν στην προτέρα κατάσταση, κλείνοντας το μάτι στην εκλογική του πελατεία παρούσα και μέλλουσα, ενώ γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να γίνει. Πρωτοφανής μέθοδος αγώνα για «αριστερό» κόμμα.

Δημιουργεί την εντύπωση ότι εκείνο που θέλει να κάνει είναι να στήσει το δικό του καθεστώς, σε αντικατάσταση του «συστήματος ΠΑΣΟΚ». Άλλωστε γι’ αυτό προφανώς καλεί στις τάξεις του, το έμπειρο παλαιό στελεχιακό δυναμικό του ΠΑΣΟΚ. Αν καταφέρει να τα βρει μάλιστα και με την παρασιτική οικονομική ολιγαρχία, τότε το εγχείρημα κλείδωσε.

Μπορεί φυσικά αυτό να αρέσει στα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία ονειρεύονται αξιώματα και δημόσιο χρήμα και τα οποία δίνουν ανέξοδες «μάχες» μέσα από το διαδίκτυο, με μίζερα άρθρα και σχόλια, αλλά δεν είναι καθόλου προς το συμφέρον του υπόλοιπου λαού το στήσιμο ενός νέου καθεστώτος.

http://ethnikismos.net/

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΝΕΑ ΦΩΤΟΜΟΝΤΑΖ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΗ ΚΟΠΤΟΡΑΠΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ


Ο Ηλίας Κασιδιάρης αποκάλυψε στην αποψινή εκπομπή του το νέο φωτομοντάζ της εφημερίδας των Συντακτών που ειδικεύεται στην κοπτοραπτική (μην ξεχνάτε την τηλεμεταφορά Χρυσαυγιτών από το Ηράκλειο Κρήτης στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο σε άλλο γελοίο φωτομοντάζ της ίδιας εφημερίδας).

Οι «μοντέρ» και οι κοπτοραπτούδες υπολόγιζαν ότι η αυθεντική φωτογραφία είχε χαθεί αφού κατασχέθηκε. Δεν υπολόγισαν όμως ότι αντίγραφο είχε κρατήσει συναγωνιστής στο γραφείο του ως κάδρο.

Στην πραγματική εικόνα τα πρόσωπα που απεικονίζονται κρατούν ένα κέλτικο σταυρό, που προπαγανδιστικά δεν κάνει τόσο ντόρο όσο μία σβάστικα. Αξίζει όμως να δούμε τα 7 σημεία που αποκαλύπτουν το φωτομοντάζ και την κοπτοραπτική:

1) Το δεξί χέρι του ατόμου που γονατιστό κρατά τη σημαία στα δεξιά της εικόνας είναι μισοσβησμένο.

2) Στην κάτω δεξιά γωνία της σημαίας παραμένει το κανονικό «θολό» χρώμα (που κάνει αντίθεση με το έντονο κόκκινο της σημαίας που προστέθηκε στη συνέχεια).

3) Στη δεξιά πλευρά της σημαίας έχει προστεθεί μία λευκή ταινία (προφανώς για να κρύψει τον ιστό που υπάρχει στην κανονική εικόνα).

4) Η σημαία με την σβάστικα «φουσκώνει» παρ’ όλο που δεν υπάρχει αέρας (ακόμα και αν υπήρχε θα τον έκοβαν τα σώματα των ατόμων που κρατούν την σημαία).

5) Η σημαία με την σβάστικα είναι ανάποδα (για τους παρατηρητικούς…).

6) Η νύχτα έχει γίνει μέρα (η κανονική φωτογραφία τραβήχτηκε ξημέρωμα, αλλά στο φωτομοντάζ έχει φωτιστεί για να είναι πιο εντυπωσιακή).

7) Η εφημερίδα των Συντακτών δημοσίευσε ασπρόμαυρη την επίμαχη φωτογραφία, ενώ την είχε μοντάρει ως έγχρωμη, για να μη γίνουν αντιληπτές οι παραπάνω οφθαλμοφανείς αλλαγές.

xryshaygh.com

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΣΤΑ... ΜΟΥΛΩΧΤΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ Η ΧΟΥΝΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΣΑΜΑΡΑ


Η μόνιμη προεκλογική επωδός του Αντώνη Σαμαρά και της κουστωδίας του ήταν ότι «δεν θα έρθουν νέα μέτρα» και ότι «θα διορθωθούν οι αδικίες». Εν τέλει οι εκλογές πέρασαν, το καλοκαίρι ήρθε, η Βουλή έκλεισε για να συγκαλυφθούν οι ποινικές ευθύνες του Βενιζέλου για τα υποβρύχια και η πολιτική ζωή του τόπου επιστρέφει στην μνημονιακή πραγματικότητα.

Διαβάζουμε, λοιπόν, στο μνημονιακό – πλην κεντροαριστερό – «Βήμα» ή αλλιώς «Ελεύθερο Βήμα», όπως λεγόταν όταν εξυπηρετούσε τις αρχές κατοχής το 1940, δύο πολύ σημαντικές ειδήσεις, που προέρχονται από εκ των έσω απευθείας πληροφόρηση των συντακτών της εφημερίδας. Στην μία είδηση εκφράζεται η ανακούφιση της κυβέρνησης για το γεγονός ότι τα προαπαιτούμενα της δόσης θα περάσουν από τα θερινά τμήματα, όπου οι πιθανότητες «ατυχήματός» είναι ελαχιστοποιημένες.

Στην άλλη είδηση γίνεται νύξη για το πώς σχεδιάζει η κυβέρνηση να άρει τις αδικίες που έχουν δημιουργηθεί από το μνημόνιο. Διαβάζουμε λοιπόν ότι στα σκαριά είναι μία νέα σαρωτική μείωση μισθών στο Δημόσιο. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, στόχος της κυβέρνησης είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι θα υποστούν μειώσεις μισθών που θα αγγίζουν ακόμα και το 33%. Ήτοι ένας δημόσιος υπάλληλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης από τα 780 ευρώ θα φτάσει να παίρνει 580 ευρώ ή 540 αν είναι κάτω από 25 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων που αναμένεται να πληγεί είναι το 35% των εργαζομένων του δημοσίου. Ο λόγος για αυτές τις νέες μειώσεις μισθών, λένε ότι είναι η άρση αδικιών, αφού έτσι θα ταυτιστεί ο μισθός δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Βέβαια αυτό πάλι γίνεται από την «βάση», αφού ουδείς σκέφτεται να ακουμπήσει τους διευθυντές και τους κομματικά διορισμένους του κρατικού μηχανισμού, οι οποίοι δεν θα υποστούν μειώσεις.



xryshaygh.com

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ SUCCESS STORY ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΑΓΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ


Ένα ακόμη success story έρχεται να προστεθεί στις τόσες «επιτυχίες» της αντεθνικής χούντας Σαμαρά-Βενιζέλου. Πρόκειται για τη θλιβερή πρωτιά που κατέχει η χώρα μας στην εξαγωγή νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.

O καθηγητής Κλάους Ζίμερμαν (Klaus F. Zimmermann), ιδρυτής του Ινστιτούτου για τη Μελέτη της Εργασίας (ΙΖΑ), αναφέρθηκε πρόσφατα στον μεγάλο αριθμό Ελλήνων επιστημόνων και ερευνητών που εργάζονται στις χώρες εκτός Ελλάδος

Σε άρθρο του στο πρακτορείο "Bloomberg", ο Ζίμερμαν γράφει ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ευρωζώνης που "εξάγει" περισσότερους επιστήμονες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ, από όσους καταφέρνει να κρατήσει στο εσωτερικό της.

Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι:

- η Ελλάδα καταλαμβάνει τη χαμηλότερη θέση μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης στον δείκτη Επιδόσεων στην Καινοτομία

- δαπανά ετησίως σε έρευνα και ανάπτυξη περίπου το 0,67% του ΑΕΠ της έναντι ποσοστών 2,5% με 3% που δαπανούν άλλες χώρες της ευρωζώνης και

- βρίσκεται στην 72η θέση (μεταξύ 189 χωρών) όσον αφορά το δείκτη ευκολίας της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ο Ζίμερμαν προτείνει να δοθεί «έμφαση στην καινοτομία» προκειμένου η Ελλάδα να καταστεί «παραγωγική και ανταγωνιστική».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα μας για να ανακάμψει, θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τα κρυφά ατού της, που είναι:

- Τα πρότυπα ερευνητικά της κέντρα, όπως ο Δημόκριτος στην Αθήνα, το FORTH στην Κρήτη και το CERTH στη Θεσσαλονίκη.

- Ο τεράστιος αριθμός κορυφαίων Ελλήνων επιστημόνων και ερευνητών που εργάζονται εκτός της χώρας.

- Ο ικανοποιητικός αριθμός μικρών, αλλά καινοτόμων επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες έχουν αναπτύξει νέες ιδέες π.χ. στις τηλεπικοινωνίες ή στην ενέργεια.

- Το ελκυστικό κλίμα και η γενικότερη ποιότητα ζωής στη χώρα.

Οι εκτιμήσεις για την μετανάστευση νέων επιστημόνων και ερευνητών είναι άκρως ανησυχητικές για το μέλλον της χώρας μας, ενώ οι θλιβεροί πολιτικάντηδες της συγκυβέρνησης, δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται τις καταστροφικές συνέπειες που έχει για την ελληνική κοινωνία και την πολυπόθητη ανάπτυξη που τόσο ευαγγελίζεται ο Σαμαράς και η κουστωδία του. Το φαινόμενο της μετανάστευσης των νέων, φαίνεται να μην απασχολεί ιδιαίτερα τη χούντα Σαμαρά-Βενιζέλου, μιας και η δραστηριότητά της περιορίζεται στη λήψη μέτρων που απαιτεί η τρόικα. Μέτρα που έχουν οδηγήσει ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας στην ανεργία, την φτώχια και την εξαθλίωση.

Η επιδιωκόμενη ανάπτυξη στη χώρα μας, είναι αδύνατον να επιτευχθεί χωρίς τους νέους επιστήμονες, που ξέρουν να παράγουν γνώση και καινοτομία σε όλους τους τομείς παραγωγής, στις νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες, στην επιστημονική έρευνα κτλ.

Σήμερα, οι νέοι της Ελλάδας βρίσκονται παγιδευμένοι στη δίνη μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, που δημιουργήθηκε βασικά από τα δύο ξενόδουλα αντεθνικά κόμματα της κλεπτοκρατίας, που μονοπώλησαν την εξουσία από το 1974. Με μια παρατεταμένη ύφεση, με την ανεργία να ξεπερνά το 27% και να φθάνει το 60% στους νέους, ενώ στην περίπτωση των πτυχιούχων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης υπολογίζεται ότι ανέρχεται στο 30% (ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 14%).

Η μετανάστευση νέων ανθρώπων, κυρίως επιστημόνων, για εργασία σε χώρες του εξωτερικού, χωρίς να είναι καινούργιο φαινόμενο, αρχίζει να παίρνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια διαστάσεις επιδημίας. Δεκάδες χιλιάδες νέων Ελλήνων, στην πλειονότητά τους ειδικευμένοι επιστήμονες, έχουν μεταναστεύσει σε διάφορες χώρες, κυρίως της Ευρώπης, ενώ πολλοί περισσότεροι είναι εκείνοι που ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα. Σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές, εφτά στους δέκα νέους επιστήμονες αναζητούν σταδιοδρομία στο εξωτερικό. Το μεταναστευτικό κύμα που έχει δημιουργηθεί από τη ζοφερή οικονομική κατάσταση που επικρατεί, σπρώχνει στους δρόμους της φυγής το πιο εξειδικευμένο και παραγωγικό τμήμα της νέας γενιάς. δηλαδή όλους αυτούς, που, υπό άλλες συνθήκες, θα αποτελούσαν τον κινητήριο μοχλό για την ανασυγκρότηση της χώρας μας.

Η ανεργία, η υποαπασχόληση, η ετεροαπασχόληση, οι χαμηλές απολαβές, η απογοήτευση για την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αλλά και για το μέλλον, που προβλέπεται δυσοίωνο, είναι οι βασικές αιτίες που αναγκάζουν τους νέους επιστήμονες να εγκαταλείψουν την χώρα μας.

Γιατροί, μηχανικοί, φυσικοί, χημικοί, βιολόγοι, πληροφορικοί, οικονομολόγοι και άλλοι επιστήμονες, με πολυετείς σπουδές, μεταπτυχιακά, διδακτορικά και ξένες γλώσσες, αναζητούν εργασία σε χώρες όπως η Γερμανία, η Σουηδία, η Μ. Βρετανία, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Σαουδική Αραβία κλπ, για ένα καλύτερο μέλλον, με αξιοπρεπείς μισθούς, αξιοκρατία, ποιότητα στην εργασία και υψηλές προοπτικές.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια της κρίσης, η αγορά εργασίας στη χώρα μας έχει μετατραπεί σε εργασιακή ζούγκλα, με τις εργασιακές σχέσεις να έχουν καταβαραθρωθεί. Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία που παρουσιάζονται σε έκθεση της ΓΣΕΕ και δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα:
Πολλοί νέοι κάτω των 25 ετών αμείβονται με 180 ευρώ το μήνα.
Πάνω από 1.200.000 εργαζόμενοι αμείβονται με καθυστέρηση από 3 έως και 12 μήνες.
Εργοδότες απασχολούν εργαζόμενους καταβάλλοντάς τους ως αμοιβή δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο ή ημερήσια σίτιση, ενώ σε πολλές άλλες περιπτώσεις, επιχειρήσεις λιανεμπορίου καταβάλλουν μέρος του μισθού των εργαζόμενων τους με κουπόνια αγοράς τροφίμων και άλλων προϊόντων από τα supermarkets.
Περίπου 1.000.000 εργαζόμενοι δεν λαμβάνουν, όπως επιβάλλει ο νόμος, το επίδομα αδείας.
Υπάρχουν περιπτώσεις όπου εργοδότες δίνουν 100 ή 200 ευρώ τον μήνα, αντί για ολόκληρο το μισθό στους εργαζομένους, διαβεβαιώνοντάς τους πως θα καταβάλουν μελλοντικά τα υπόλοιπα.
Από τις 423.174 αναγγελίες προσλήψεων που έγιναν από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2014 οι 232.383 αφορούσαν συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, οι 140.527 συμβάσεις μερικής απασχόλησης και οι 50.264 εκ περιτροπής απασχόλησης.
Κάποιοι εργοδότες δίνουν το Δώρο σε είδος (τρόφιμα, καύσιμα κ.λπ.), αντί για χρήμα, ενώ κάποιοι άλλοι δίνουν το μισό Δώρο ή τμήμα του, υποχρεώνοντας τον εργαζόμενο να υπογράψει ότι το εισέπραξε ολόκληρο.
8 στους 10 εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα απασχολούνται με ατομικές συμβάσεις και μειωμένους μισθούς κατά 50%.

Οι προβλέψεις για την εξέλιξη της ανεργίας είναι δυσοίωνες. Υπάρχει ελλιπής δημιουργία νέων θέσεων εργασίας από τις επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες κλείνουν ή μεταφέρουν τα κεφάλαια και τις επενδύσεις τους στο εξωτερικό.

Υπάρχει επίσης αδυναμία πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας. Μια βασική αιτία που οι επιχειρήσεις δεν προσλαμβάνουν νέους είναι συνήθως η έλλειψη εργασιακής εμπειρίας αυτών. Εξάλλου, τα προγράμματα πρακτικής άσκησης, απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, επαγγελματικής ειδίκευσης κ.λπ. δεν φαίνεται να έχουν την απαραίτητη αποτελεσματικότητα και να εφοδιάζουν τους νέους με τα προσόντα που οι επιχειρήσεις απαιτούν.

Τις μεταπολεμικές δεκαετίες, οι Έλληνες μετανάστες προέρχονταν κυρίως από φτωχές αγροτικές ή ημιαστικές οικογένειες, ήταν χαμηλής εκπαιδευτικής στάθμης, που ανταποκρίνονταν σε ζήτηση ανειδίκευτης εργασίας και αναζητούσαν καλύτερη τύχη στη Γερμανία, καθώς και σε άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης, στις Η.Π.Α. και αλλού. Να θυμίσουμε επίσης την εσωτερική μετανάστευση, μετά το τέλος του εμφυλίου, που συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση την περίοδο της «χρυσής οκταετίας» (1955-1963) του ψευτο-εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ήταν τότε που ερήμωσαν πολλά χωριά της Ελλάδας, κυρίως της Ηπείρου και της Μακεδονίας, με την πλειονότητα των κατοίκων τους να έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό και στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, κυρίως στην Αθήνα. Αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης αστυφιλίας, της ερήμωσης της υπαίθρου και της άναρχης οικοδόμησης μέσω της αντιπαροχής το σημερινό υδροκέφαλο τερατούργημα που είναι η Αθήνα, με συγκεντρωμένο τον μισό πληθυσμό της Ελλάδας.

Σήμερα εγκαταλείπουν την Ελλάδα οι πλέον εξειδικευμένοι, και μάλιστα σε κλάδους που είναι αναγκαίοι για την ανάπτυξη της χώρας. Οι νέοι επιστήμονες που δοκιμάζουν την τύχη τους στο εξωτερικό, ανήκουν συνήθως στην κατηγορία των πτυχιούχων με πολλά προσόντα (γλώσσες, μεταπτυχιακά, διδακτορικά). Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες το 73% από αυτούς έχει μεταπτυχιακό τίτλο, το 51,2% έχει διδακτορικό δίπλωμα, ενώ το 41% έχει σπουδάσει σε κάποιο από τα εκατό καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Πολλοί είναι οι Έλληνες επιστήμονες και ειδικοί που μεταναστεύουν στη Γερμανία και τη Μ. Βρετανία. Στη Γερμανία, για παράδειγμα, υπάρχει έλλειμμα σε κάποιες επιστημονικές ειδικότητες (π.χ μηχανικοί, ιατροί κτλ.). Να σημειωθεί ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει εγκρίνει νόμο για τη διευκόλυνση της αναγνώρισης των τίτλων σπουδών από την αλλοδαπή, ενώ πριν λίγα χρόνια η Γερμανίδα υπουργός Εργασίας, καλούσε νέους από τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου να μεταναστεύσουν στη χώρα της για να εργασθούν, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της γερμανικής οικονομίας.

«Ζητώ από τους πτυχιούχους των τεχνικών και τεχνολογικών σχολών σας να έρθουν να εργαστούν στη Γερμανία, γνωρίζοντας ότι θα φροντίσουμε εμείς να μάθουν τη γλώσσα και να βρουν εργασία» είχε δηλώσει η Άνγκελα Μέρκελ απευθυνόμενη προς τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσους Κοέλιου, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησής τους στο Βερολίνο.

Τελευταία παρατηρείται να φεύγουν νέοι επιστήμονες με προορισμό τις ασιατικές χώρες. Τα αγγλόφωνα σχολεία των Ασιατικών χωρών δέχονται συνεχώς βιογραφικά από Έλληνες δασκάλους, νηπιαγωγούς, δασκάλους ειδικής αγωγής, παιδαγωγούς κτλ που θέλουν να εργαστούν εκεί.

Στους δείκτες επιστημονικής μετανάστευσης, κυρίαρχη θέση κατέχουν οι νέοι απόφοιτοι της Ιατρικής, όπου τα στατιστικά στοιχεία είναι αποκαρδιωτικά. Το πρώτο τρίμηνο του 2013, η μετανάστευση στον ιατρικό κλάδο κατέγραψε αλματώδη αύξηση, της τάξης του 250%, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2012. Από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών 4000 νέοι ιατροί έχουν μεταναστεύσει την τελευταία τριετία. Από τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας, μεταξύ του 2012 και τις αρχές του 2013, έχουν μεταναστεύσει 84 ιατροί (40 ειδικευμένοι και 44 χωρίς ειδικότητα). Από τους 110 πτυχιούχους της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κρήτης, πάνω από τους μισούς έχουν φύγει στο εξωτερικό. Τα τελευταία πέντε χρόνια ο αριθμός των γιατρών που μετανάστευσε έχει πενταπλασιασθεί.

«Η κύρια δεξαμενή συναδέλφων που φεύγουν στο εξωτερικό είναι αυτοί που τελειώνουν την Ιατρική» επισημαίνει ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής στο πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθανάσιος Μελέτιος Δημόπουλος, και προσθέτει: «Οι περισσότεροι που πάνε έξω για ειδικότητα δεν θα γυρίσουν. Υπάρχουν και επιστήμονες, που αποφασίζουν να αφήσουν τη θέση τους στην Ελλάδα και να διεκδικήσουν μια αντίστοιχη και πολύ πιο καλοπληρωμένη θέση στο εξωτερικό. Υπάρχουν γιατροί που πάνε στη Γερμανία, την Αυστραλία, το Ντουμπάι και αλλού. Εμείς, ως Ιατρική Σχολή, βλέπουμε ότι από τους νεαρούς συναδέλφους που παίρνουν το πτυχίο τους, αυτοί που έχουν τις καλύτερες βαθμολογίες και δυνατότητες, φεύγουν. Αποτέλεσμα; Το επίπεδο των ειδικευόμενων γιατρών στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια να έχει πέσει. Γιατί οι καλύτεροι, που έχουν και τη δύναμη, προσπαθούν να φύγουν. Μεγάλος αριθμός πηγαίνει στη Γερμανία. Οι ίδιοι οι Γερμανοί λένε ότι οι Έλληνες τελειόφοιτοι γιατροί είναι από τις καλύτερες ομάδες στη χώρα».

Το ίδιο συμβαίνει και με τους οδοντίατρους που εγκαταλείπουν τη χώρα μας για να εργαστούν στο εξωτερικό. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει δώσει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (Ο.Σ.Α.), την τελευταία τετραετία, έχουν εγκαταλείψει τη χώρα μας περίπου 600 οδοντίατροι, μέλη του εν λόγω Συλλόγου, ενώ η μετανάστευση δείχνει να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. Όπως έχει επισημάνει ο πρόεδρος του Ο.Σ.Α. Αθανάσιος Υφαντής, «η Οδοντιατρική έχει πληγεί σε σημαντικό βαθμό από την πολυετή κρίση, καθώς το δυναμικό που μεταναστεύει είναι συνεχώς μεγαλύτερο και αφορά όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Μέχρι το 2011, οι οδοντίατροι που φεύγανε στο εξωτερικό ήταν κυρίως νέοι, αλλά την τελευταία τριετία η πλειονότητά τους ανήκει στην ηλικία των 36 έως 55 ετών».

Η χώρα μας επενδύει τεράστια ποσά για να δημιουργήσει όλους αυτούς τους νέους επιστήμονες. Να σημειωθεί ότι η εκπαίδευση ενός φοιτητή Ιατρικής κοστίζει στο ελληνικό κράτος περίπου 12.000 ευρώ το χρόνο και μέχρι αυτός να ολοκληρώσει τις σπουδές του, το κόστος ανέρχεται περίπου στα 80.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή το δημόσιο σύστημα υγείας καταρρέει. Το ΠΕΔΥ υπολειτουργεί, ενώ υπάρχει τεράστια έλλειψη γιατρών στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας, ιδιαίτερα σε αυτά των Νησιών, της παραμεθορίου περιοχής και της περιφέρειας.

Η «διαρροή εγκεφάλων» (brain drain) από την Ελλάδα γινόταν εδώ και δεκαετίες, αλλά αφορούσε σχετικά λίγους επιστήμονες, συνήθως τους κορυφαίους του κάθε κλάδου.

Ήδη από τις αρχές του 20ου αιώνα αρκετοί νέοι, που ανήκαν κυρίως σε ανώτερα οικονομικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, επέλεγαν χώρες της Δυτικής Ευρώπης και τις Η.Π.Α. για σπουδές, αλλά και για μόνιμη παραμονή, ώστε να αφιερωθούν στην επιστήμη τους και την έρευνα.

Παρόλο που κάποιοι απ’ αυτούς επεχείρησαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Ελλάδα, ο καθένας στον επιστημονικό τομέα που υπηρετούσε, γρήγορα διαπίστωσαν ότι τα πράγματα στη χώρα μας δεν ήταν ευοίωνα. Πόλεμοι, πολιτικές διαμάχες, διαπλοκές, φτώχια και εξαθλίωση, τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα και να μεταναστεύσουν οριστικά στο εξωτερικό. Θα αναφερθούμε σε δύο από αυτούς, οι οποίοι υπήρξαν από τους πλέον κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες του περασμένου αιώνα: στον μαθηματικό Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή (1873-1950) και στον ιατρό Γεώργιο Παπανικολάου (1883-1962).

Το 1920, ο επιφανής μαθηματικός Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, επί κυβερνήσεως Ελευθερίου Βενιζέλου, ήλθε από τη Γερμανία, αναλαμβάνοντας να οργανώσει το Ιωνικό Πανεπιστήμιο της Σμύρνης. Εξαιτίας της μικρασιατικής καταστροφής, οι προσπάθειές του ματαιώθηκαν και ο Καραθεοδωρή εγκατέλειψε τη Σμύρνη και διορίσθηκε καθηγητής των Μαθηματικών στο πανεπιστήμιο Αθηνών (1922) και στο Ε.Μ.Π. (1923). Λόγω της θλιβερής κατάστασης που επικρατούσε στο ελληνικό πανεπιστήμιο εκείνης της εποχής, αποφάσισε να εγκαταλείψει τη χώρα και να επιστρέψει στη Γερμανία, όπου ανέλαβε καθηγητική θέση στο πανεπιστήμιο του Μονάχου, αφήνοντας σπουδαίο έργο στους τομείς των Μαθηματικών και της Φυσικής.

Ο παγκοσμίου φήμης ιατρός, βιολόγος και ερευνητής Γεώργιος Παπανικολάου, ύστερα από λαμπρές σπουδές Ιατρικής στο πανεπιστήμιο των Αθηνών και Βιολογίας στα πανεπιστήμια του Φράιμπουργκ και του Μονάχου, επέστρεψε στην Ελλάδα όπου έλαβε μέρος στους βαλκανικούς πολέμους το 1912. Πνεύμα ανήσυχο και αποφασισμένος να ασχοληθεί με την επιστήμη του, εγκαταλείπει τη χώρα και εγκαθίσταται αρχικά στη Γαλλία και αργότερα στις Η.Π.Α., όπου αφιερώθηκε αποκλειστικά στην ιατρική έρευνα, ιδιαίτερα στον τομέα της Κυτταροπαθολογίας. Ο Παπανικολάου έγινε παγκοσμίως γνωστός ως ο εφευρέτης του «Παπ-Τεστ» για τον εντοπισμό του καρκίνου της μήτρας, που έχει σώσει τη ζωή εκατομμυρίων γυναικών σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Η μετανάστευση «εγκεφάλων» από χώρα μας συνεχίστηκε και μετά τον πόλεμο, ιδιαίτερα τις δεκαετίες του ’50, του ’60, και του ’70, όταν λαμπροί επιστήμονες μετανάστευσαν σε χώρες του εξωτερικού, ιδιαίτερα στις Η.Π.Α., όπου διέπρεψαν, ο καθένας στον τομέα του. Πολλοί από αυτούς έγιναν καθηγητές στα καλύτερα αμερικανικά πανεπιστήμια και στελέχωσαν κορυφαία ερευνητικά κέντρα.

Η τωρινή κατάσταση με την πληθώρα άνεργων πτυχιούχων στη χώρα μας είναι τραγική. Σήμερα, όλο και πιο συχνά συναντά κάποιος σερβιτόρους/ες με πανεπιστημιακά πτυχία, πιτσαδόρους απόφοιτους πολυτεχνείου και ντελιβεράδες με μεταπτυχιακά. Έχουμε βέβαια υπερπληθώρα πτυχιούχων σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για παράδειγμα, η χώρα μας διαθέτει σήμερα 75.000 περίπου γιατρούς, αριθμός διπλάσιος από τον μέσο όρο των χωρών μελών της Ε.Ε. Όσο για άλλα επαγγέλματα (π.χ. των μηχανικών), αυτά είναι υπερκορεσμένα εδώ και πολύ καιρό. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μέχρι και τη δεκαετία του ’70, η κατοχή ενός πανεπιστημιακού πτυχίου (ειδικά μηχανικού, δικηγόρου ή γιατρού) σήμαινε αυτομάτως εύρεση ικανοποιητικής εργασίας, οικονομική άνεση και κοινωνική αναγνώριση.

Εκτός από την τεράστια ανεργία, την χαμηλά αμειβόμενη εργασία, και την έλλειψη προοπτικής που προκαλεί η διαρκής ύφεση, άλλοι παράγοντες που ωθούν τους νέους να αναζητήσουν την τύχη τους σε ξένες χώρες είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης που έχουν απέναντι στο κράτος, στο οποίο δεσπόζουν ακόμη η διαφθορά, η διαπλοκή, η «κουλτούρα του ρουσφετιού», η έλλειψη αξιοκρατίας και η αδικία.

Αρκεί να θυμηθούμε ότι κατά την πρώτη πασοκική περίοδο διακυβέρνησης, όταν η αναξιοκρατία, η ισοπέδωση των αξιών, το κομματικό ρουσφέτι, η λαμογιά κτλ., βρίσκονταν στο ζενίθ, η κατοχή ακαδημαϊκών τίτλων, οι γνώσεις και η εμπειρία, δεν αποτελούσαν τα βασικά κριτήρια για διορισμό στο δημόσιο, στις ΔΕΚΟ και αλλού. Πρασινοφρουροί, κλακαδόροι και άλλα τρωκτικά του κλεφτο-κόμματος καταλάμβαναν περίοπτες θέσεις του δημοσίου, χωρίς να διαθέτουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, ενώ οργίαζε και η συγγενοκρατία. Έτσι βλέπαμε απόφοιτους Δημοτικού ή στην καλύτερη περίπτωση του εξαταξίου γυμνασίου να βρίσκονται σε θέσεις διευθυντών και προϊσταμένων. Από τις χιλιάδες περιπτώσεις διορισμών συγγενικών προσώπων από στελέχη του κλεφτοΠΑΣΟΚ, θα αναφερθούμε σε δύο χαρακτηριστικές: Ο διορισμός από τον αρχι-λήσταρχο Άκη Τσοχατζόπουλο, (τότε υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ) του αδελφού του Στέφανου, σερβιτόρου στη Ρέμβη (στην Αρετσού Θεσσαλονίκης), στο γραφείο ΕΟΤ της Βόννης, με βαθμό διευθυντή α’ κατ’ απονομή. Ο διορισμός από τον Σήφη Βαλυράκη (τότε υφυπουργός Συγκοινωνιών) του θείου του Σταύρου Βαλυράκη (πρώην μπακάλη) στη θέση συμβούλου στο υπουργείο Συγκοινωνιών.

Θα χρειαζόταν πολλά άρθρα, για να αναφέρουμε τις περιπτώσεις διορισμών κομματόσκυλων και λοιπών απατεώνων με πτυχία - μαϊμού σε όλες τις υπηρεσίες του κρατικού μηχανισμού από τις συμμορίες του κλεπτοκρατικού τόξου ενός Κράτους-μαϊμού.

Η μετανάστευση των νέων επιστημόνων και ειδικών αποτελεί εθνική αιμορραγία για τη χώρα μας, ενώ οι κυβερνώντες της ψοφοδεξιάς ΝΔ και του κλεφτοΠΑΣΟΚ δεν φαίνονται διατεθειμένοι να βρουν τρόπους για τον περιορισμό του φαινομένου, αλλά εξακολουθούν να ψεύδονται ασύστολα, μιλώντας για «έξοδο από την κρίση» και «ανάπτυξη», την ίδια στιγμή που η ανεργία δεν δείχνει να υποχωρεί και προοπτικές ανάκαμψης δεν φαίνονται στον ορίζοντα.

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή έχει κάνει κατά καιρούς διάφορες προτάσεις για τoν απεγκλωβισμό της χώρας από την οικονομική κρίση και την εξάρτηση, όπως:
Μετατόπιση του κέντρου της οικονομίας προς τις μικρότερες πόλεις και την ύπαιθρο με επανεκκίνηση της πρωτογενούς παραγωγής.
Στροφή προς τις οικογενειακές επιχειρήσεις (Υπάρχει κοινή διαπίστωση ότι πολλές οικογενειακές επιχειρήσεις, όχι μόνο άντεξαν στην οικονομική κρίση, αλλά έγιναν και πιο παραγωγικές).
Επένδυση στον τομέα εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου της χώρας.
Έναρξη γεωτρήσεων σε όλες τις περιοχές με επιβεβαιωμένα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου για μελλοντική εκμετάλλευση αυτών.
Αξιοποίηση των ήπιων μορφών ενέργειας (ηλιακή, αιολική κτλ.).
Δημιουργία ευκαιριών νεανικής επιχειρηματικότητας.
Υποστήριξη νέων επιχειρηματιών μέσω ανάπτυξης υποδομών, προγραμμάτων ενημέρωσης και καθοδήγησης, οικονομικής στήριξης κτλ.
Παραγωγή σύνθετων προϊόντων (π.χ. στις νέες τεχνολογίες) και υπηρεσιών, ώστε η χώρα μας να γίνει ανταγωνιστική σε διεθνές οικονομικό επίπεδο.
Προώθηση της επιστημονικής έρευνας και της καινοτομίας κλπ.

Όσο παραμένει η κυβέρνηση του κλεπτοκρατικού- αντισυνταγματικού τόξου, η κρίση θα επιδεινώνεται, ενώ ο λαός θα πρέπει να αναμένει τα χειρότερα: κλείσιμο επιχειρήσεων (σήμερα 250.000 περίπου επιχειρήσεις βρίσκονται στο «κόκκινο»), περαιτέρω αύξηση της ανεργίας, εργασιακός μεσαίωνας, μείωση μισθών και συντάξεων, πλήρης διάλυση του συστήματος υγείας, φτώχεια και εξαθλίωση.

Τον τελευταίο καιρό, η χούντα Σαμαρά-Βενιζέλου, με μεθοδεύσεις σταλινικού τύπου, έχει προβεί σε πρωτοφανείς διώξεις φρονηματικού χαρακτήρα κατά βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής, του μοναδικού αντισυστημικού κόμματος της χώρας, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες και εντολές ξένων κέντρων εξουσίας. Επίορκοι δικαστικοί έχουν αναλάβει με μεγάλη προθυμία να φέρουν σε πέρας τη «βρώμικη δουλειά», που είναι η διάλυση, παντί τρόπω, του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος.

Η Χρυσή Αυγή αυτή τη στιγμή μάχεται εναντίον όλων. Εναντίον της συγκυβέρνησης του Μνημονίου (ψοφοδεξιά ΝΔ και κλεφτοΠΑΣΟΚ). Εναντίον της πλουτοκρατικής ολιγαρχίας που έχει κατακλέψει τον εθνικό πλούτο της χώρας. Εναντίον των νταβατζήδων των ξεπουλημένων ΜΜΕ και των υψηλά αμειβόμενων παπαγάλων τους, που έχουν προβεί σε μια πρωτοφανή προπαγάνδα ψεύδους και παραπληροφόρησης, με σκοπό να πλήξουν το Εθνικιστικό Κίνημα. Εναντίον των κομμάτων και αποκομμάτων της αριστεράς και της συμφοράς. Εναντίον των σταλινικών αποβρασμάτων του ΚΚΕ. Εναντίον όλων εκείνων που συνέβαλαν στη δημιουργία της σημερινής θλιβερής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα μας.

Ο πολιτικός αγώνας είναι σκληρός και άνισος, αλλά πρέπει να συνεχιστεί. Μέχρι την τελική νίκη. Το χρωστάμε σε όλους εκείνους που θυσιάστηκαν για το Έθνος, το χρωστάμε στις μελλοντικές γενιές των Ελλήνων. Με θάρρος και Πίστη στο δίκαιο αγώνα μας θα τα καταφέρουμε.

Αν αποτύχουμε, τότε δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε την ζοφερή εικόνα της Ελλάδας του Μέλλοντος. Μια Ελλάδα κατεστραμμένη από τη διαφθορά, τη διαπλοκή, την υποταγή και την εξάρτηση, που προκάλεσαν οι κομματικές συμμορίες της μεταπολίτευσης, αυτές που σήμερα αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται «(αντι)συνταγματικό τόξο». Μια Ελλάδα των αυτοκτονιών, της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Μια Ελλάδα υποδουλωμένη, της οποίας τα νησιά, οι παραλίες, τα ακίνητα, οι επιχειρήσεις, θα έχουν αγοραστεί «κοψοχρονιά» από τα ξένα funds, τους ντόπιους και ξένους πλουτοκράτες. Μια Ελλάδα της εγκληματικότητας, όπου ανυπεράσπιστοι γέροι θα σφάζονται για λίγα ευρώ, ενώ ιδιωτικές αστυνομίες θα φυλάγουν τους δισεκατομμυριούχους ολιγάρχες στις πολυτελείς βίλες τους και στα ιδιωτικά νησιά. Μια Ελλάδα με το πλέον δημιουργικό κομμάτι των κατοίκων της να την έχει εγκαταλείψει και με τον υπόλοιπο πληθυσμό της να αποτελείται από συνταξιούχους, μετανάστες (λαθραίους και μη), εξαθλιωμένους ανέργους και αξιοθρήνητους ραγιάδες που θα εργάζονται σαν σκλάβοι, αντί πινακίου φακής σε καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα, χωρίς δικαιώματα, για τους κεφαλαιοκράτες.



xryshaygh.com

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΛΑΜΠΡΟ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ


Τον Λάμπρο Φουντούλη ουδέποτε τον έχω συναντήσει στην ζωή μου από κοντά. Επίσης, δεν έχω συνομιλήσει ποτέ μαζί του, επομένως δεν τίθεται οποιοδήποτε θέμα «διαφήμισης». Η αναφορά μου στο πρόσωπο έχει να κάνει πολύ περισσότερο με την ιδιότητα του Πατέρα του Ήρωα Γιώργου Φουντούλη και λιγότερο με αυτήν του Ευρωβουλευτή του Κινήματος. Γραμμένο μετεκλογικά το κείμενο αυτό, δεν μπορεί επομένως να θεωρηθεί ως «σπρώξιμο» για την υπερψήφισή του. Αφορά, όμως, την υποψηφιότητά του, η οποία κατά την προσωπική μου άποψη αποτέλεσε ένα ηχηρό χαστούκι στα μούτρα αρκετών εχθρών και «φίλων».

Ο ίδιος ο Λάμπρος Φουντούλης, κατά την διάρκεια της παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, είχε πει ξεκάθαρα ότι είχε δύο επιλογές: ή να κάτσει στο σπίτι του και να κλαίει την μοίρα του ή να Αγωνιστεί με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, τιμώντας την μνήμη του γιού του.

Η Λεβέντικη αυτή στάση του Λάμπρου Φουντούλη είναι σίγουρο ότι ενόχλησε τα διάφορα καθάρματα της καθεστωτικής «ενημέρωσης». Θα τους ερχόταν «κουτί» αν έβγαινε στα κανάλια και να καταριόταν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Αν καλούσε τα υπόλοιπα Ελληνόπουλα να μην πέσουν στην «φασιστική παγίδα» (σαν κάποιους ανύπαρκτους «πατεράδες», που τους κατασκευάζουν κάποιοι ψυχασθενείς και κρυπτοομοφυλόφιλοι ανθέλληνες, προκειμένου να «καταγγέλλουν» -ανώνυμα φυσικά- την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ). Όλες οι πόρτες, σ’ αυτήν την περίπτωση, θα άνοιγαν διάπλατα για να μιλήσει και πει όλα όσα το σύστημα θα ήθελε. Ο Λάμπρος Φουντούλης, όμως, με την στάση του τούς έφτυσε κατάμουτρα.

Αρνήθηκε να ασελγήσει στην μνήμη του παιδιού του και να ταυτισθεί με τους διάφορους κομπλεξικούς και ασχημομούρηδες που συμμετέχουν στην σκευωρία κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Αντιθέτως, Τιμά τον Γιώργο, όπως Τιμά και τον Μάνο, με το να συνεχίζει τον Αγώνα τους για την Πατρίδα και τον Λαό.

Αυτό που θα ήθελα, από την δική μου μεριά, να πω στον Συναγωνιστή Λάμπρο Φουντούλη είναι ότι η Ζωή, δυστυχώς, δεν κινείται σε ρυθμούς «ανταποδοτικότητας». Έλληνες που πραγματώνουν σε όλη της την έκταση την Αριστοτελική ερμηνεία του όρου «Άνθρωπος», γεννημένοι Μαχητές, με ιδιότητες και αρετές που ξεχωρίζουν μακράν από τον συρφετό διαφόρων συμπλεγματικών ανθελλήνων που τους περιτριγυρίζουν, αυτοί οι Αιώνιοι Άνθρωποι, στους οποίους η Σκέψη και η Δράση είναι πολυτιμότερες και ουσιαστικότερες από την πνευματική οκνηρία και την φυσική αδράνεια αρκετών τυχάρπαστων πουθενάδων, «ευτυχισμένων» μέσα στην άγνοια και την βλακεία που τους διέπει, είναι πολύ πιθανόν να αδικηθούν σφόδρα από την ίδια την Ζωή.

Έτσι ξαφνικά μπορεί να τους αφαιρεθεί η υλική υπόσταση πάνω στο άνθος της ηλικίας τους, όπως ακριβώς έγινε με τον Γιώργο και τον Μάνο. Οι Συνειδητοποιημένοι Χρυσαυγίτες, Άνδρες και Γυναίκες, αποτελούν ισχυρές προσωπικότητες με εμπεριστατωμένη άποψη για το τι ακριβώς ζητούν από την Ζωή. Κι αυτό που ζητούν είναι να την κατακτήσουν ολοκληρωτικά, τόσο μέσα από την Συλλογικότητα, στην οποία συμμετέχουν, όσο και στις πιο προσωπικές προεκτάσεις.

Η δική μας υπεύθυνη στάση απέναντι στην Ζωή κυλά πολύ πιο γρήγορα και «δαπανηρά» από την ανευθυνότητα και την μιζέρια των άλλων. Γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι τα χρονικά μας περιθώρια είναι ελάχιστα μπροστά σ’ όλα όσα θέλουμε να κάνουμε, υπάρχουν στιγμές που μας έρχεται να χτυπήσουμε το κεφάλι μας στον τοίχο, βλέποντας ότι η προδοσία, η παλιανθρωπιά και η δειλία αποτελούν τις κυρίαρχες καταστάσεις, στερώντας μας την δυνατότητα να ξεδιπλώσουμε τις αρετές μας. Η ανθρώπινη ζωή είναι περιορισμένη, Εμείς όμως θέλουμε να ζήσουμε για πάντα και αν κάτι τέτοιο βιολογικά δεν είναι δυνατόν, μπορεί να συμβεί με διαφορετικό τρόπο, αφήνοντας πίσω μας ένα Έργο Ζωτικό, ένα Έργο Υπερηφάνειας, μια Προσωπική Οντότητα που θα αποτελέσει παράδειγμα για την Γενιά που έρχεται.

Μια Γενιά που πρέπει να έχει ως πρότυπα ΗΡΩΕΣ, όπως ο Γιώργος και ο Μάνος. Πολεμώντας ενάντια στον Χρόνο, η μάχη ίσως να είναι άνιση σε ό,τι αφορά την προσωπική μας κατάληξη, δύναται όμως να μας αναδείξει Νικητές σ’ ένα άλλο επίπεδο, αυτό του αιώνιου παραδείγματος προς τις Ζωντανές Ψυχές, που μας παρακολουθούν, πιστεύουν σε Εμάς και τις Ιδέες που πρεσβεύουμε.

Βάζοντας, λοιπόν, για τα καλά στο μυαλό μας, μα πιο πολύ στην καρδιά μας ότι ο Γενναίος πεθαίνει μόνο μια φορά στην Ζωή του, ενώ ο δειλός κάθε μέρα, ο Γιώργος και ο Μάνος αποτελούν το Αιώνιο Παράδειγμα για όλα τα Αδέλφια τους, τα οποία «κρατάνε για πάντα τα στενά». Ο Λάμπρος Φουντούλης έχει ένα Χρέος Τιμής απέναντι στον Γιώργο και τον Μάνο, και αυτό είναι να συνεχίσει, από την δική του θέση, την μάχη που έδωσαν τα δύο αυτά Υπέροχα Ελληνόπουλα. Να μετατρέψει τα όνειρα σε εφιάλτες στους ηθικούς αυτουργούς της αποτρόπαιης δολοφονίας. Να κάνει τον Γιώργο και τον Μάνο, εκεί ψηλά, Υπερήφανους για την δική του δράση. Συναγωνιστή Λάμπρο Φουντούλη, ο Δρόμος της Αρετής ανοίγεται διάπλατα μπροστά σου. Είμαι σίγουρος ότι θα τον πορευτείς!


xryshaygh.com

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ


Σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων δημιουργείται από την παραγραφή σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης Υπουργών της δίωξης κατά Βενιζέλου-Παπακωνσταντίνου για τα υποβρύχια, λόγω της εσπευσμένης λήξης της λειτουργίας της Βουλής.

Ειδικότερα, στις 18-03-2014 ο Εισαγγελέας Διαφθοράς έστειλε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κουτζαμάνη το διαβιβαστικό από το οποίο προέκυπτε ότι διαπιστώθηκαν ποινικές ευθύνες για Υπουργούς και συγκεκριμένα για τους Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου σχετικά με το σκάνδαλο των Υποβρυχίων.

Η Κουτζαμάνη καθυστέρησε σχεδόν δύο ολόκληρους μήνες (!) να αποστείλει την ποινική δικογραφία στον Υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου. Η δικογραφία έφτασε στον Αθανασίου στις 05-05, ο οποίος βεβαίως έστειλε τη δικογραφία στη Βουλή όχι αμέσως, αλλά όλως τυχαίως στις 04-06, δηλαδή την ημέρα που έκλεισε η Βουλή!

Την ίδια στιγμή οι δικογραφίες για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για ανύπαρκτα αδικήματα φτάνουν στην βουλή με ταχύτητα αστραπής!

Τότε δημιουργήθηκαν σε όλους ερωτηματικά για το λόγο της έκτακτης λήξης των εργασιών της Βουλής.

Τώρα όλοι καταλαβαίνουν ότι ο Σαμαράς αποσκοπούσε στη συγκάλυψη των ευθυνών για τα υποβρύχια. Προκύπτει απ’ αυτό επομένως ο δόλος συνολικά της Χούντας Σαμαρά-Βενιζέλου, της κλίκας των επίορκων δικαστών του Αθανασίου, αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας Παπούλια, ο οποίος κατόπιν πρότασης του Σαμαρά, εξέδωσε το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο κηρύχθηκε η λήξη των εργασιών της βουλευτικής περιόδου.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης Υπουργών (ο οποίος διαμορφώθηκε το 2003 από τον σημερινό Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη): «Το αξιόποινο των πράξεων των Υπουργών, που αναφέρονται στο άρθρο 1 παρ. 1, εξαλείφεται με το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση της αξιόποινης πράξης, εάν ως τότε η Βουλή δεν έχει αποφασίσει να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του Υπουργού, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο νόμο αυτόν».

Με λίγα λόγια, η τακτική σύνοδος που έληξε στις 04-06-2014 ήταν η δεύτερη μετά την τέλεση της αξιόποινης πράξης, δηλαδή από την περίοδο της Κυβέρνησης Παπανδρέου και εν συνεχεία Παπαδήμου το 2009-2012.

Η Χούντα Πασοκ-ΝΔ παραβιάζει διαρκώς τους Νόμους και το Σύνταγμα προς όφελος των παρανομούντων Υπουργών της. Είναι επιτακτική ανάγκη η διεφθαρμένη αυτή Κυβέρνηση να πέσει εδώ και τώρα πριν καταστρέψει ολοκληρωτικά την Ελλάδα και τους Έλληνες!

Διαβάστε επίσης: Η Χρυσή Αυγή λέει ΝΑΙ στην εξεταστική για το σκάνδαλο των υποβρυχίων


xryshaygh.com

 

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ Σ.ΞΗΡΟΥ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ: ΙΔΟΥ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Ενώ η Χούντα Σαμαρά βγάζει από την πίσω πόρτα -δια της παραχώρησης αδειών- τους αριστερούς τρομοκράτες από τις φυλακές, η συμμορία της Κουμουνδούρου, συνέταιρος της ΝΔ στο αντισυνταγματικό τόξο κατά της Χρυσής Αυγής, παρίσταται ολόθερμα και δια βουλευτικής εκπροσώπησης στο πλευρό του αρχιτρομοκράτη της 17 Νοέμβρη.

Ως μάρτυρες υπεράσπισης στο αίτημα του Σάββα Ξηρού προς τις δικαστικές αρχές, προκειμένου να διακοπεί η κράτησή του στις φυλακές Κορυδαλλού και να συνεχιστεί υπό μορφήν κατ' οίκον νοσηλείας, έσπευσαν οι βουλευτές του Σύριζα και σφοδροί κατήγοροι της Χρυσής Αυγής, Τάσος Κουράκης και Βασιλική Κατριβάνου. Αποδεικνύουν αν μη τι άλλο, τις βαθύτατες συγγενικές σχέσεις μεταξύ της μήτρας των τρομοκρατών και του κόμματος της «ριζοσπαστικής» αριστεράς, το οποίο πρωτοστατεί στην εκστρατεία «μηδενικής ανοχής» προς το Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή.

Δίχως να κρατούν τα προσχήματα, οι αριστεροί συμμορίτες απλώνουν ασπίδα προστασίας γύρω από τον αγαπημένο τους τρομοκράτη, όπως έχουν άλλωστε πράξει πολλάκις κατά το παρελθόν. Τελευταία παραδείγματα, εκείνα του αδερφού του Σάββα, Χριστόδουλου Ξηρού, τον οποίο επίσης συνέδραμαν οι βουλευτές και η ηγεσία του Σύριζα σε όλα του τα αιτήματα προς τις δικαστικές αρχές, αλλά και του Κώστα Σακκά, την αποφυλάκιση του οποίου απαιτούσε σύσσωμη η αριστερά. Όλα αυτά βεβαίως, αποσιωπήθηκαν εντέχνως, μετά τις εξαφανίσεις και των δύο: ο πρώτος δεν επέστρεψε μετά από άδεια που είχε λάβει από τις φυλακές και ο δεύτερος σπάζοντας τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Όπως είναι αναμενόμενο, ουδείς εκ των «ευαίσθητων δημοκρατών» της πολιτικής, της δημοσιογραφίας και του ακαδημαϊκού κόσμου -οι οποίοι με τόσο μίσος λυσσομανούν κατά της Χρυσής Αυγής- θίχτηκε από τους παρατρεχάμενους του Ξηρού βουλευτές του Σύριζα και την ολόθερμη συμπαράστασή τους σε έναν εκ των πρωταγωνιστών των εγκλημάτων της τρομοκρατίας στην Ελλάδα. Κατά πως φαίνεται, τόσο η ψοφοδεξιά όσο και η αριστερά έχουν αποδεχθεί πως η αριστερή τρομοκρατία προάγει την δημοκρατία!

Κατά τ' άλλα, η κοινοβουλευτική ουρά της 17 Νοέμβρη απαιτεί την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως «εγκληματική οργάνωση»!

O tempora! O mores!



xryshaygh.com

ΣτΕ: ΄΄ΝΟΜΙΜΕΣ΄΄ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΗ!


Πλήρη ανατροπή επεφύλασσε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στο θέμα της αιτήσεως του δημοσίου για κατασχέσεις καταθέσεων, χωρίς να ενημερώνεται ο οφειλέτης, στον οποίο επιβάλλεται. Επί του θέματος είχε αποφανθεί μόλις τρεις μήνες πριν η 5μελής σύνθεσης του ΣΤ΄ Τμήμα του ΣτΕ, επαναλαμβάνοντας παλαιότερη απόφασή του 2012, υπενθυμίζοντας στο υπουργείο Οικονομικών ότι σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές οι οφειλέτες πρέπει να ενημερώνονται από πριν ότι το Δημόσιο πρόκειται να προβεί σε κατασχέσεις χρημάτων που βρίσκονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς τους, ανεξάρτητα αν οι καταθέσεις αυτές προέρχονται από μισθούς, συντάξεις ή οποιοδήποτε άλλη αιτία.

Τι άλλαξε, όμως, από τον Μάρτιο και οδήγησε την Ολομέλεια του ΣτΕ να ανατρέψει πλήρως τις πρότερες αποφάσεις των τμημάτων του;

Κατά πρώτον μεσολάβησε το γεγονός της περάτωσης της εκλογικής διαδικασίας και η έκδοση της εκθέσεως του ΔΝΤ που εξέφραζε την «ανησυχία» του για τις δικαστικές αποφάσεις που αποτελούν τροχοπέδη στις μεταρρυθμίσεις, ήτοι καθυστερούν την επέλαση των διεθνών τοκογλύφων, την φτωχοποίηση του Λαού και το ξεπούλημα της χώρας από την χούντα του Μνημονίου.

Κατά δεύτερον μία είδηση της «Καθημερινής» προ τριημέρου, την οποία ομολογουμένως δεν εκτιμήσαμε δεόντως. Αντιγράφουμε σχετικώς: «Οι διεργασίες για την πλήρωση των κενών που δημιουργούνται σε ηγετικές θέσεις της Δικαιοσύνης στο τέλος του μήνα με την αποχώρηση κορυφαίων δικαστικών παραγόντων έχουν ξεκινήσει μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου.»

Κοινώς, οι δικαστικοί αυτοί την περίοδο διέρχονται κρίσεις, προετοιμαζόμενοι κάποιοι για προαγωγή και κάποιοι άλλοι για αποχώρηση. Τον πρώτο λόγο και τελευταίο λόγο στον διορισμό αυτών των δικαστικών τον έχει το υπουργικό συμβούλιο, γι’αυτό και στη συνέχεια η εφημερίδα σημειώνει ότι «η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζεται σε αξιοκρατικές επιλογές, προσμετρώντας παράλληλα και τον παράγοντα της επετηρίδας, χωρίς ωστόσο να αποτελεί το μοναδικό κριτήριο επιλογής». Το προφανές είναι ότι το «άλλο κριτήριο επιλογής» είναι η υποταγή στη θέληση του Αθανασίου, του Σαμαρά και των διεθνών τοκογλύφων.

Συνεπώς ας προετοιμάζονται όλοι οι Έλληνες για «βροχή» βολικών, για την κυβέρνηση, αποφάσεων από την «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη, η οποία κρατείται όμηρη μίας αντεθνικής και αυταρχικής κυβερνήσεως, που σκοπό της έχει βάλει την εξόντωση του Ελληνισμού.


ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΄΄ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ΄΄ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΥΡΙΟ - ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΄΄ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΥΓΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ΄΄


«ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΥΓΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ»: Εντελώς δωρεάν στην «Χρυσή Αυγή» της Τετάρτης: Ένα βιβλίο-ντοκουμέντο με τις ομιλίες των πολιτικών κρατούμενων της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιακου, Χ. Παππά, Ι. Λαγού και Γ. Γερμενή.

Λέξεις που μιλάνε στην ψυχή κάθε ελευθέρου Έλληνα και ειδικό φωτογραφικό παράρτημα με την υποδοχή των Συναγωνιστών στην βουλή. Μην χάσετε την εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» της Τετάρτης 18 Ιουνίου, στα περιπτερά όλης της χώρας.

Απόσπασμα της ιστορικής ομιλίας του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής στην Βουλή την Τετάρτη 4 Ιουνίου

"Η Χρυσή Αυγή είναι θύμα μιας πολιτικής σκευωρίας. Ψάχνατε σαν γκάνγκστερ για οπλοστάσια, ψάχνατε για μαύρο χρήμα, δεν βρήκατε τίποτε. Κάποια όργανά σας έκαναν έρευνες σε σπίτια, ακόμα και σε μοναστήρια και αυτές οι έρευνες δεν υπάρχουν καν στη δικογραφία, τις έχουν εξαφανίσει.

Και έρχεστε μετά από έξι μήνες και λέτε ότι το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής ήταν ένα κυνηγετικό όπλο και δύο πιστόλια που είχα εγώ στο σπίτι για την προσωπική μου ασφάλεια –ναι!- γιατί ήμουν θύμα, ήμουν στόχος τρομοκρατών και αυτό αποδείχθηκε δυστυχώς με θλιβερό τρόπο λίγο καιρό μετά με τη δολοφονία του Μάνου Καπελώνη και του Γιώργου Φουντούλη και δεν έχετε κάνει τίποτα ακόμα για να βρείτε τους ενόχους της στυγερής δολοφονίας τους. Πού είναι το μαύρο χρήμα; Πού είναι τα οπλοστάσιά σας; Πουθενά!

Υπάρχει, όμως, το βίντεο Μπαλτάκου. Γιατί δεν το συζητάτε; Λέγατε ότι θα το συζητήσετε μετά το Πάσχα. Σήμερα κλείνετε τη Βουλή. Θα το συζητήσετε το Σεπτέμβριο; Αυτό μου θυμίζει τους παλιούς χειμερινούς κινηματογράφους που έλεγαν «ραντεβού το Σεπτέμβριο». Τι φοβάστε; Γιατί δεν ανοίγετε το θέμα;

Επί προσωπικού, με έχετε άδικα οκτώ ολόκληρους μήνες και έξι ημέρες στη φυλακή. Θα σας πω ένα στίχο. «Χαρές και πλούτη αν χαθούν και τα βασίλεια και όλα, δεν είναι τίποτα, αν στητή μένει η ψυχή και ολόρθη».

Η ψυχή μου μένει στητή και ολόρθη. Είμαι αμετανόητος Εθνικιστής και Χρυσαυγίτης και δεν μπορείτε να μου λυγίσετε την ψυχή ό,τι και αν κάνετε! Να σας πω κάτι; Για τις ιδέες μου είμαι πρόθυμος να πάω και φυλακή και να πεθάνω ακόμη. Εσείς, οι περισσότεροι από εσάς της κυβερνητικής πλειοψηφίας, για ένα άδειο πουκάμισο, για μια καρέκλα, ψηφίζετε νομοσχέδια που δεν πιστεύετε, ψηφίζετε νομοσχέδια που ξεπουλάνε την πατρίδα!

Καλώ από το Βήμα αυτό, την ώρα αυτή που καταρρέει στην πραγματικότητα το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς σας, τους πεντακόσιους τριάντα έξι χιλιάδες υπερήφανους Έλληνες και Ελληνίδες να δώσουν τον αγώνα τον καλό, για να πέσει η αντεθνική σας κυβέρνηση."

xryshaygh.com

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Η... ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ: Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ


Γράψαμε χθες ότι στην έκθεση του ΔΝΤ καταγράφεται δυσαρέσκεια για τις μη ελεγχόμενες δικαστικές αποφάσεις στην Ελλάδα, οι οποίες καθυστερούν το πρόγραμμα προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων της χώρας σύμφωνα με τις επιταγές των διεθνών τοκογλύφων.

Δεν πέρασε μια μέρα και ο Άρειος Πάγος ακύρωσε την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο στις 16 Μαΐου έκρινε "προδήλως απαραίτητες" τις θέσεις εργασίας των 393 καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ.

Στο σκεπτικό της απόφασης του (αριθμός 1584/2014) το δικαστήριο, που διέτασσε να είναι προσωρινά εκτελεστή η κρίση του, διατύπωνε την θέση ότι η διαθεσιμότητα των καθαριστριών αντίκειται στο Δημόσιο συμφέρον και τονίζει πως "ήταν προδήλως ασύμφορη να εξυπηρετήσει τον σκοπό του νόμου". Τόνιζε δε, πως η διαδικασία που εφαρμόστηκε στις συγκεκριμένες εργαζόμενες του ΥΠΟΙΚ ουσιαστικά ισοδυναμεί με καταγγελία των συμβάσεων εργασίας τους.

Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης: "Οι μονομερείς ενέργειες του εναγομένου (σ.σ. Δημοσίου) αποτελούν καταγγελία της υφιστάμενης σχέσης εργασίας, διότι μπορεί να προβλέπεται δυνατότητα μετακίνησης των εναγόντων σε άλλους φορείς με την διαδικασία της κινητικότητας, πλην όμως δεν υφίσταται τοιαύτη πρόθεση του εναγομένου όπως προκύπτει από την έως τώρα συμπεριφορά του...".

Ο πρόεδρος Πρωτοδικών που εξέδωσε την απόφαση επισήμανε επίσης ότι η κατάργηση οργανικής θέσης δεν μπορεί να είναι τυχαία αλλά προϊόν εμπεριστατωμένης μελέτης, κάτι που στην περίπτωση των καθαριστριών δεν έγινε, και έτσι «το εναγόμενο αρκέστηκε να προχωρήσει αυθαίρετα στην κατάργηση των οργανικών θέσεων».

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, το Δημόσιο οφείλει να εξυπηρετεί τις λειτουργικές του ανάγκες με το υπάρχον προσωπικό του και εν προκειμένω η ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιωτικά συνεργεία πρέπει να δικαιολογείται από λόγους προάσπισης δημοσιονομικού συμφέροντος "το οποίο δεν ταυτίζεται με το απλό ταμιακό".

Κατά την κρίση του δικαστηρίου, οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ παρείχαν υψηλότερης ποιότητας υπηρεσίες από τα ιδιωτικά συνεργεία "τα οποία ισοσκελίζουν τις χαμηλές προσφορές μέσω της παροχής ελλιπών και χαμηλής ποιότητας υπηρεσιών".Το δικαστήριο ανέφερε μάλιστα ότι οι γυναίκες που προσέφυγαν ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία των 45-60 ετών "με εκμηδενισμένες πιθανότητες εξεύρεσης άλλης εργασίας", ενώ υπογράμμιζε ότι πολλές από αυτές μεγαλώνουν μόνες ανήλικα παιδιά.

Στην ουσία μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου οι καθαρίστριες μένουν εκτός εργασίας τουλάχιστον μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου οπότε και θα γίνει η συζήτηση της αίτησης αναίρεσης του υπουργείου. Πάντως, στην απόφαση του Αρείου Πάγου δεν υπάρχει σκεπτικό, όπως συνήθως γίνεται στις διαδικασίες αναστολής.

Το ΔΝΤ εντέλει, ο Άρειος Πάγος εκτελεί...



xryshaygh.com



Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ: ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΩΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΑΜΕΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Ρεσιτάλ παλιανθρωπισμού δίνει ο εκλεκτός της γερμανόδουλης μνημονιακής συγκυβέρνησης, Μπουτάρης (κοινώς Αλί Μπουτάρογλου…), στο δήμο Θεσσαλονίκης.
Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Έγραψε στο καθεστωτικό «Βήμα της Κυριακής» ο συστηματικός συκοφάντης της Χρυσής Αυγής, «Βηματοδότης»:

«Μόλις είδε το χρυσαυγίτικο σόου στη βουλή ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης κάλεσε όλες τις παρατάξεις του δήμου σε έκτακτη σύσκεψη με θέμα πως θα αντιμετωπιστούν πιθανοί τραμπουκισμοί στο δημοτικό συμβούλιο. Στο δήμο Θεσσαλονίκης έχουν εκλεγεί δύο δημοτικοί σύμβουλοι του νεοναζιστικού αυτού μορφώματος. “Τραμπουκισμούς δεν πρόκειται να επιτρέψω, ας το καταλάβουν από τώρα” λέει ο κ. Μπουτάρης και σκοπεύει να αλλάξει τον κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου. Το θέμα, εξηγεί, δεν είναι να τους αποβάλλεις από την αίθουσα όταν παρεκτρέπονται αλλά πώς τους βγάζεις έξω από αυτήν σε περίπτωση που οι χρυσαυγίτες αρνηθούν. “αυτό θα εξετάσουμε με τις παρατάξεις για να βρούμε λύσεις” λέει».
Πού έγκειται η παλιανθρωπιά του; Στο ότι, εκτός από τον βουλευτή του Κινήματος Α. Ματθαιόπουλο, δημοτική σύμβουλος με την «Ελληνική Αυγή για την Θεσσαλονίκη» εξελέγη η συναγωνίστρια Κωνσταντίνα - Ευρυδίκη Ασλανίδου, που είναι ΑΜΕΑ! Και ποιους τρόπους σκέπτεται να χρησιμοποιήσει για να την βγάλει έξω από το συμβούλιο, με το ζόρι, αν «παρεκτραπεί» (δηλαδή αν τολμήσει να καταφερθεί εναντίον του); Άγνωστον. Πάντως, παραπάνω αφήνει να εννοηθεί ότι γι’ αυτή τη βρωμοδουλειά, μπορεί και να βάλει μπράβους! Και ενώ όλοι ξέρουν την περίπτωση της συναγωνίστριας Ασλανίδου, κανένας "ανθρωπιστής" του «συνταγματικού τόξου» δε μιλάει!

(ΥΓ): Και σε κάθε περίπτωση, Μπουτάρηδες και «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις» (ψοφοδεξιοί, κλεφτοπασόκοι και σταλινικοί), ΜΑΚΡΙΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ!Τίποτα άλλο, προς ώρας…


ethnikismos.net

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

ΝΕΟ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΟ… ΔΩΡΑΚΙ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΡΟΩΡΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ – ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ


«Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται», προειδοποιούν οι πινακίδες στα καταστήματα. Ισχύει και το «εκ της κάλπης», ασχέτως αν δεν το γράφουν προειδοποιητικές πινακίδες στα εκλογικά τμήματα.

Ένα νέο… πακέτο δώρων, λοιπόν, προς τους Έλληνες, αποφάσισαν –σύμφωνα με τον φιλοκυβερνητικό «Ελεύθερο Τύπο»- να στείλουν οι… μεγάλοι μεταρρυθμιστές Σαμαροβενιζέλοι, στα πλαίσια της «μεταρρύθμισης» των ταμείων. Την κατάργηση των «πρόωρων» συνταξιοδοτήσεων (για όσους δεν έχουν ακόμα κατοχυρώσει δικαίωμα) και την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης κατά 1-2 χρονάκια. Ότι αποφασιστεί, θα ισχύσει από την 1/1/2015.

Όσοι θιγόμενοι τους ψήφισαν, ας πρόσεχαν. Ο υπόλοιπος κοσμάκης όμως, τι φταίει να πληρώνει τις μ…ς τους;

http://ethnikismos.net/

ΝΕΑ ΘΕΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ – ΑΡΘΡΟ ΤΟ Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ


Άρθρο του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Ν. Γ. Μιχαλολιάκου στην εφημερίδα “Εμπρός

Φταίει η άσχημη παιδική μας ηλικία δηλώνει ο φιλόσοφος Ράμφος. Μετά τον Μαρξ, και την «νεοορθοδοξία» σειρά είχε ο… Φρόιντ

Από τον Νοέμβριο του 2010 κατ’ αρχάς, όταν η Χρυσή Αυγή επέτυχε το 5,3% στον Δήμο Αθηναίων και ασφαλώς πολύ εντονότερα μετά τις εκλογές του 2012 θεωρίες επί θεωριών διατυπώθηκαν σε εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς, προκειμένου να ερμηνεύσουν την ύπαρξη και την συνεχή άνοδο της Χρυσής Αυγής. Μίλησαν για παραπλανημένους, για αμόρφωτους, για οργισμένους, για ανεγκέφαλους όλοι αυτοί οι μεγάλοι «δημοκράτες», οι οποίοι μέσα από φυλλάδες κατακίτρινες και κανάλια, στα οποία ξεχειλίζει η διαφθορά, είπαν όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά την ανοησία του, μία ανοησία γεμάτη χολή και εμπάθεια κατά της Χρυσής Αυγής.

Όλες τους, όμως, οι θεωρίες κατέπεσαν σαν χάρτινος πύργος με τα αποτελέσματα των εκλογών (Δημοτικών, Περιφερειακών, Ευρωπαϊκών) του Μαΐου του 2014. Εκλογές στις οποίες το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, η Χρυσή Αυγή, όχι απλά ηύξησε τα ποσοστά της, αλλά ήταν και το κόμμα με την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ αύξηση τόσο σε ποσοστό όσο και σε απόλυτο αριθμό ψήφων. Οι «παραπλανημένοι» και οι «οργισμένοι» χωρίς ταυτότητα, λοιπόν, τέλειωσαν, πρόκειται για ψήφο ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ και ας το πάρουν απόφαση. Είναι η ψήφος στην Χρυσή Αυγή, η ψήφος στον πάντοτε παρόντα στον ιστορικό χρόνο Ελληνικό Εθνικισμό, ο οποίος επιτέλους εκφράστηκε πολιτικά μέσα από το Κίνημά μας. Γνήσια, αυθεντικά, απροσκύνητα.

Δεν μπορούν, όμως, με τίποτε να το χωνέψουν οι μέντορες της μαρξιστικής και λιμπεραλιστικής πλύσεως εγκεφάλων, οι οποίοι κατευθύνουν την δημόσια ζωή. Στην θεωρία τους δεν υπάρχει θέση για Εθνικισμό, έτσι γι’ αυτούς Εθνικισμός δεν… υπάρχει! Και η Χρυσή Αυγή; Κάτι θα πρέπει να πουν, να δώσουν τέλος πάντων μια απάντηση. Η τελευταία απάντηση ήλθε μέσα από τις σελίδες της Καθημερινής στην απάντηση, την οποία έδωσε «για την άνοδο της ακροδεξιάς» ο παλαιότερα μαρξιστής και σήμερα φροϋδιστής (;) κ. Στέλιος Ράμφος.

Ιδού, λοιπόν, σύμφωνα με τον κ. Ράμφο ο λόγος της υπάρξεως και ανόδου της Χρυσής Αυγής: «Οι άνθρωποι αυτοί -μικροί και μεγάλοι- μεταβιβάζουν στο “εκμαυλισμένο σύστημα” αισθήματα μίσους και εκδικήσεως, τα οποία κατά βάθος παραπέμπουν σε άτομα με αρνητικό ρόλο στην παιδική τους ηλικία (πατέρας, μητέρα κ.λπ.). Η ταραγμένη συναισθηματική τους ζωήπροκαλεί μία άγρια εκδικητικότητα μέσα τους από φόβο για τον ίδιο τον εαυτό τους, εκδικητικότητα την οποία κατευθύνουν είτε σε άλλους ανθρώπους (π.χ. ερωτικές γνωριμίες) είτε πολιτικότερα στο “σύστημα”. Εδώ έγκειται εν τάχει ο “αντισυστημισμός” τους. Το τραύμα της γονεϊκής συνήθως απογοητεύσεως εκδηλώνεται ως δυσκολία στην ύπαρξη και καλλιεργεί μία εσωτερική ετοιμότητα για μίσος». (Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Κυριακή 1η Ιουνίου 2014)

Πώς να σχολιάσω και τι να απαντήσω στα παραπάνω; Οι 536 χιλιάδες των Ελλήνων, οι οποίοι ψήφισαν την Χρυσή Αυγή, το έκαναν γιατί είχαν… «παιδικά τραύματα». Τι άλλο θα ακούσουμε επιτέλους;

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ



xryshaygh.com

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΑΜΠΡΟΥ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ ΣΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑμεΑ


Αγαπητέ κύριε συνεργάτη, διαχειριστή ή οποιαδήποτε σχέση έχετε με την ιστοσελίδα gazzeta.gr που αναδημοσιεύετε το ανώνυμο άρθρο άλλης ιστοσελίδας με τίτλο " Η Χ. A. πιστεύει στη στείρωση των αναπήρων, o διαδηλωτής το ξέρει;"

Συνεχίζετε την πάγια τακτική των ΜΜΕ και του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που μας κυβερνά πως για όλα τα δεινά του παρελθόντος, του κόσμου και της χώρας μας φταίει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Έχετε την ευαισθησία να ασχοληθείτε με τα ΑμεΑ και αυτό θα ήταν προς τιμήν σας, εάν είχατε την πρόθεση να κάνετε κάποιες εποικοδομητικές προτάσεις προς την θετική κατεύθυνση και την συμβολή σας για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τόσο των ΑμεΑ όσο και των οικογενειών, που έχουν την τιμή να έχουν αποδεχτεί τα άτομα αυτά σαν ισότιμα μέλη των οικογενειών τους και αγωνίζονται καθημερινά για να προσφέρουν ότι καλύτερο μπορούν για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους, την εκπαίδευση και την ένταξή τους στην κοινωνία.

Δυστυχώς στην Ελλάδα των μνημονίων τα άτομα αυτά είναι τα μεγαλύτερα θύματα της οικονομικής κρίσης.

Αναφέρεστε στην ναζιστική Γερμανία, στα πειράματα του δρ. Μένγκελε και προσπαθείτε να παρουσιάσετε την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ σαν συνεχιστή της ιδεολογίας αυτής, προσπαθώντας να πλήξετε πολιτικά την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ανασκαλίζοντας μνήμες του παρελθόντος, για να αγγίξετε την ευαισθησία των Ελλήνων.

Τους Έλληνες οι οποίοι υπήρξαν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας. Οι παλαιοί έζησαν την Γερμανική κατοχή με δολοφονίες, εκτελέσεις αμάχων και θανάτους από πείνα κ.λπ. Οι νεότεροι που πολλοί από αυτούς είχαν θύματα στο συγγενικό τους περιβάλλον και δεν ξεχνούν, τους παππούδες τους, τους θείους, τους συγχωριανούς τους... είναι σήμερα θύματα της Γερμανικής οικονομικής κατοχής που μας επεβλήθη και ανέχονται οι άβουλοι υποτακτικοί τους που μας κυβερνούν.

Προφανώς ή εξυπηρετείτε κάποια πολιτικά συμφέροντα ή αγνοείτε τις πολιτικές θέσεις του Λαϊκού Συνδέσμου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Το άρθρο που επικαλείστε γράφτηκε το 1985 και δεν το αποδεχόμαστε με κανέναν τρόπο. Βέβαια υπάρχουν κάποια σημεία όπου αναφέρεται στην πρόληψη και αυτά και μόνον αυτά είναι προς μια "λογική" κατεύθυνση.

Δυστυχώς στην Ελλάδα του 2014 οι πολιτικές των μνημονίων έχουν αφήσει την υγεία και την πρόληψη στο έλεος του θεού και στην τύχη. Πολλά νέα ζευγάρια που αποφασίζουν να τεκνοποιήσουν και λόγω αδυναμίας πρόσβασης στο εθνικό σύστημα υγείας (άνεργοι - μη ασφαλισμένοι κ.λπ. ) ή/και επειδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα αφήνουν το θέμα της υγείας του παιδιού που θα φέρουν στον κόσμο εντελώς στην τύχη.

Η πολιτική της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι όχι μόνον να υπάρχει προγεννητικός έλεγχος δωρεάν για όλες της μέλλουσες μητέρες αλλά θα εξασφαλίσει και εφ άπαξ κρατική επιχορήγηση για το πρώτο παιδί για να στηρίξει τα νέα ζευγάρια και να σταματήσει η υπογεννητικότητα των Ελλήνων. Το θέμα του προγεννητικού ελέγχου είναι απαραίτητο να "διδάσκεται" στα νεαρά ζευγάρια γιατί έτσι μπορούν να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις τόσο για την υγεία της μητέρας όσο και για την υγεία του νεογέννητου παιδιού της.

Στόχος μου προσωπικός είναι να μπορέσω να γίνει πραγματικότητα και στην Ελλάδα αυτό που ήδη υπάρχει σε πολλές χώρες της Ευρώπης και σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου με μεγάλη επιτυχία. Το θέμα της αυτόνομης διαβίωσης.
                               

Το μεγαλύτερο άγχος και ή έννοια μας σαν γονείς που μεγαλώνουν ένα παιδί ΑμεΑ είναι τι θα γίνει αυτό το παιδί όταν εμείς φύγουμε από αυτή τη ζωή. Θα πρέπει σαν κράτος να φτιάξουμε τις υποδομές ούτως ώστε να μπορούν να ζουν αυτόνομα με την υποστήριξη ειδικών όχι σε ιδρυματικού τύπου κτίρια αλλά ανάμεσα μας σε κατοικίες ειδικά διαμορφωμένες έτσι ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες τους, σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Και έρχομαι στο θέμα της στείρωσης. Έστω ότι δύο άτομα με νοητική υστέρηση ερωτεύονται και θέλουν να συμβιώσουν μαζί σαν ζευγάρι. Εάν το πρόβλημα της υγείας τους είναι γενετικό, η στείρωση προτείνετε με την σύμφωνη γνώμη πάντα των γονέων και της πολιτείας για τον εξής απλό λόγο. Θα μπορούν να χαρούν τον έρωτά τους όπως όλοι οι άνθρωποι αλλά δεν θα πρέπει να τεκνοποιήσουν όχι γιατί θα γεννηθεί ένα ακόμη άτομο με πρόβλημα υγείας λόγω κληρονομικότητας, αλλά γιατί σαν γονείς δεν θα μπορούν να διαχειριστούν το πρόβλημα που θα προκύψει. Αυτά δεν τα γράφουμε εμείς, τα αναφέρει σχετικώς και άρθρο της εφημερίδας «Τα Νέα».
                                

Πολλά ζευγάρια που τους έτυχε να αποκτήσουν παιδί με πρόβλημα υγείας ή χωρίζουν κατηγορώντας ο ένας τον άλλον μην θέλοντας να αποδεχτούν το παιδί τους ή το παρατάνε σε κάποιο ίδρυμα με ότι αυτό συνεπάγεται. Συνήθως ο άντρας είναι αυτός που απομακρύνεται γιατί η μητέρα έχει το μητρικό φίλτρο που την κρατά κοντά στο παιδί της. Αυτήν την μητέρα η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα την στηρίξει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον συνάνθρωπο μας.

Μακριά λοιπόν από εμάς αυτές οι κατηγορίες που προσπαθείτε να μας προσάψετε διεκδικώντας άθλια πολιτικά οφέλη εσείς και αυτοί τους οποίους εξυπηρετείτε.
                             

Όσον αφορά τον "καημένο" τον ψηφοφόρο και υποστηρικτή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ με τα κινητικά προβλήματα που παρευρίσκεται στην συγκέντρωση και «αγνοεί», όπως λέτε, την ιδεολογία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ χωρίς να το αντιλαμβάνεται, σας πληροφορώ ότι ο κύριος αυτός είναι ο Συναγωνιστής και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, Κυζηράκος Άγγελος, ο οποίος έχει κάνει ανώτατες Σπουδές στα Πανεπιστήμια του Sussex και του Brighton, όπου παρακολούθησε Οικονομικές -Πολιτικές επιστήμες - Ευρωπαϊκές Σπουδές και Διαχείριση Επιχειρήσεων.

Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στο Εμπορικό και Πολιτικό Marketing, ενώ μιλάει απταίστως Αγγλικά, Γαλλικά και Ρώσικα. Υπήρξε πρώην επιχειρηματίας (Πρατήρια Υγρών Καυσίμων - Κατασκευές - Εμπόριο - Εισαγωγές-Εξαγωγές) και είναι νυν συνταξιούχος Α.Μ.Ε.Α. με 85% κινητική αναπηρία. Μπορείτε να διαβάσετε εδώ και την συνέντευξη του στην εθνική εφημερίδα «Εμπρός».
                                      

Όσο για τον «ναζιστικό χαιρετισμό» που αναφέρετε στην φωτογραφία εάν είχατε στην διάθεσή σας όλο το πλάνο θα βλέπατε ότι είχε το χέρι του και μου έλεγε «εδώ είμαι», γιατί είχαμε χαθεί ανάμεσα στους συναγωνιστές της πορείας και τον έψαχνα.

Εάν ενδιαφέρεστε για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις και το πρόγραμμα του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή για θέματα κοινωνικής πολιτικής και ΑμεΑ είμαι στην διάθεσή σας, για να μην γράφετε ότι σας κατέβει και ότι σας εξυπηρετεί...

Μετά τιμής

Φουντούλης Λάμπρος
Ευρωβουλευτής Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή
              
                                 

Υ.Γ. Και βεβαίως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι ο μόνος πολιτικός φορέας που εμπράκτως στηρίζει τα ΑΜΕΑ και μάλιστα όχι μόνο τους περιλαμβάνει στα ψηφοδέλτια της, αλλά και τους εκλέγει. Παράδειγμα η κα. Ασλανίδου, Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
                               


xryshaygh.com

 

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Η ΑΝΗΘΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΛΑΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση για τον ρόλο που παίζουν τα κρατικά και ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα στον βρώμικο πόλεμο κατά του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, δημοσιεύθηκε στο ενημερωτικό ιστολόγιο Fimotro.

Γράφει ο Κ.Π. Αγαπητό Fimotro,

"Τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στη βουλή, όλοι τα είδατε, όλοι τα παρακολουθήσατε. Δεν θα τα σχολιάσω. Θα σχολάσω όμως τον τρόπο με τον οποίο παρουσίασαν τα κανάλια, τα γεγονότα. Έχω γράψει πολλές φορές ότι ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζουν και χτυπούν τη Χρυσή Αυγή τα ΜΜΕ είναι λάθος. «Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται».

Όταν όλα τα ΜΜΕ κάνουν πρώτο θέμα τα γεγονότα της βουλής και αφιερώνουν 15-20 λεπτά στους Χρυσαυγίτες βουλευτές, με υποτιμητικά σχόλια και ύβρεις, ανταποδίδοντας, τα του Καίσαρος -σωστό, λάθος αυτό είναι άλλο θέμα- να μην αναρωτιούνται γιατί η Χρυσή Αυγή σπάει τα κοντέρ. Εάν συνεχίσουν έτσι, στις επόμενες εκλογές, θα την κάνουν δεύτερο κόμμα. Οι δημοσιογράφοι δεν έχουν καταλάβει την ψυχολογία του Έλληνα και πως αντιμετωπίζει την ενημέρωση και την «πλύση» εγκεφάλου.

Διότι εδώ, δεν δίνεται απλά το γεγονός, η είδηση όπως είναι. Αλλά ο δημοσιογράφος παίρνει θέση, σχολιάζει, κρίνει, επικρίνει στα ρεπορτάζ και τα δελτία ειδήσεων. Προσωπικά πιστεύω, μέσα από την εμπειρία και την ταπεινότητα μου, ότι μια ειδησεογραφική υποβάθμιση, χωρίς το μεγεθυντικό φακό των γεγονότων προς τέρψιν των τηλεθεατών, με λεπτομέρειες κλειδαρότρυπας, θα ήταν πιο χρήσιμο για τον κόσμο της μικρής οθόνης.

Καλό θα είναι οι δημοσιογράφοι να ζητήσουν και τη γνώμη των ψυχιάτρων και να κάνουν εκπομπές, ποιοι είναι αυτοί, και για πιο λόγο ψηφίζουν Χρυσή Αυγή. Πως οι απλοί ψηφοφόροι, αντιμετωπίζουν την μιντιακή επίθεση ενός κόμματος και του φυλακισμένου αρχηγού του; Πρέπει να γνωρίζουν, αναλυτές και σχολιαστές, ότι για τα τόσα δεινά που περνάει ο Έλληνας, ζητάει εκδίκηση, και αυτή η πολιτική εκδίκηση για τους πολιτικούς, τον σπρώχνει στη Χρυσή Αυγή.

Αυτό ας το έχουν υπ΄όψιν τους τα μιντιακά συγκροτήματα και οι «ειδικοί» σχολιαστές. Για τα όσα συνέβησαν στη βουλή με τη Χρυσή Αυγή και πως τα είδαν οι τηλεθεατές, μέσα από όλα τα δίκτυα και αν τα καταδικάζουν, δεν έχουν, παρά να κάνουν μια δημοσκόπηση-έρευνα. Σας το προτείνω απερίφραστα. Ο κόσμος έχει αλλάξει, αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι.

Σε αυτή τη «θεατρική» παράσταση, μεγάλη ευθύνη έχει και η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα. Η δικαιοσύνη, που διαρρέει όλα τα πορίσματα και ανακρίσεις με κάθε λεπτομέρεια πριν τη δίκη. Η αστυνομία που διοργανώνει Show μεταφοράς με κλούβες και χειροπέδες, στο προαύλιο της βουλής, και μέτρα ασφαλείας που δεν λαμβάνονται ούτε σε επίσκεψη Αμερικανού προέδρου. Όλα αυτά μπορεί να είναι ασήμαντα, αλλά έχουν τη σημασία τους.

Γι΄αυτό και οι ευθύνες της συγκυβέρνησης είναι τεράστιες. Σαμαράς-Βενιζέλος, έχουν μια παγκόσμια πρωτιά σε μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα, και μοναδικό φαινόμενο στην «πολιτισμένη» Ευρώπη των 27, που θα πρέπει οι μελλοντικοί ιστορικοί να μελετήσουν. Θα είναι οι μοναδικοί πολιτικοί αρχηγοί ελεύθερης χώρας, που έκλεισαν και «φίμωσαν» τη δημόσια τηλεόραση και έβαλαν φυλακή αρχηγό πολιτικού κόμματος πριν αποφανθεί η δικαιοσύνη, και τον έφεραν στη βουλή με χειροπέδες!

Φαίνεται ότι ο πολιτικός κόσμος δεν διδάχτηκε τίποτα από το βρώμικο ΄89. Τουλάχιστον ο Μητσοτάκης, αναγνώρισε ότι ήταν λάθος η παραπομπή σε δίκη του Α. Παπανδρέου, γι΄αυτό και δικαιώθηκε στις εκλογές του ΄93. Ας το έχουν αυτό υπ΄όψιν τους(κυρίως) οι ψευτοκουλτουριάρηδες και να αλλάξουν ρότα! Ας τους αγνοήσουν. Η παροιμία, όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες είναι σοφή!

Μια δημοσκόπηση λοιπόν, θα δείξει τα ποσοστά της Χρυσή Αυγή μετά τα όσα συνέβησαν στο κοινοβούλιο. Η Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί πολιτικά, όχι ποινικά, και κυρίως όχι «μιντιακά», υβρίζοντας. Το να ακούγεται, εντός εκτός βουλής από πολιτικούς, μια καθημερινή «λούπα», φασίστες, ναζί, νεοναζί, δολοφόνοι, εγκληματίες και πολλά άλλα, με «ξόρκια» δεν λύνουν το πρόβλημα. Απλά φουντώνουν το πολιτικό μίσος στη συνείδηση του Έλληνα.

Όταν από τα τηλεοπτικά «παραθυρόφυλλα» και επίσημα πολιτικά χείλη ακούγονται τα «μύρια όσα» χωρίς αντίλογο, ποιος κερδίζει; Ας χαμηλώσουν οι μιντιακοί τόνοι, για τα όσα λέγονται και ακούγονται από τους χρυσαυγίτες και να μην τα αναπαράγουν για υψηλή τηλεθέαση. Μην τους κάνουμε ήρωες, για τα όσα λένε και πράττουν, όσο χυδαία και αν είναι αυτά. Όταν κάποιος νιώθει αδικημένος και φυλακισμένος, όλοι γνωρίζουμε πως μπορεί να συμπεριφερθεί.

Αυτός ο τρόπος, αντιμετώπισης και επίθεσης σπρώχνει περισσότερους ψηφοφόρους στην αγκαλιά της. Θυμηθείτε με σε επόμενες δημοσκοπήσεις και εθνικές εκλογές!"

Εμείς θα πούμε κάτι πιο απλό: Δεν υπάρχει τίποτα το προσωπικό των δημοσιογράφων των καναλιών με τον Λαϊκό Σύνδεσμο - Χρυσή Αυγή. Απλά πρέπει να ζήσουν κι αυτοί. Όπως επίσης πρέπει να κλείσουν τα mega-deals και οι ιδιοκτήτες των καναλιών.

Καλές οι ιδέες και το πάθος αλλά δεν γεμίζει το καρότσι του σούπερ-μάρκετ με ιδέες (αυτό για τα "λιανά" της δημοσιογραφίας) ούτε κτίζονται πολυτελείς μεζονέτες (αυτό για τους μεγαλοδημοσιογράφους) με το εθνικό πάθος... Όπως λέει και ο Νονός στην ομώνυμη ταινία: "Nothing personal. It's just business"! Τόσο απλά...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



ΜΗΝΥΣΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΤΑ ΚΛΑΠΑ, ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΝΤΟΓΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ


Ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μήνυση κατά των εφετών ανακριτριών Κλάπα και Δημητροπούλου και του Εισαγγελέα Εφετών Ντογιάκου για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και για παράβαση καθήκοντος.

Η μήνυση κατατέθηκε διότι εν λόγω επίορκοι δικαστικοί λειτουργοί κατά την διάρκεια της απολογίας του Στάθη Μπούκουρα χρησιμοποίησαν εκβιαστικά μέσα για να του αποσπάσουν ψευδή κατάθεση σε βάρος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, όπως επιβεβαίωσε και ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας.

Ακολουθεί όλο το κείμενο της μήνυσης:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

Του πολιτικού κόμματος «ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», που εδρεύει στην Αθήνα, Λεωφόρος Μεσογείων αριθ. 131 , όπως νομίμως εκπροσωπείται

ΚΑΤΑ

Των Εφετών-Ειδικών Ανακριτριών Ιωάννας Χριστοδουλέα-Κλάπα, Μαρίας Δημητροπούλου-Ανδρεάδου και του Εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου

-Ι-

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Από την πρώτη στιγμή εισόδου του στη Βουλή, ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή διεξήγαγε έναν ανυποχώρητο αγώνα για την κατάργηση του Μνημονίου, όπως επίσης για την προώθηση των πατριωτικών θέσεων και προτάσεών του. Αυτός ήταν ο λόγος που εξαρχής δέχθηκε μία ανοίκεια επίθεση κατασυκοφάντησης από το σύνολο του πολιτικού συστήματος, της πλειοψηφίας του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου συμπεριλαμβανομένης.

Όταν ο πόλεμος αυτός αποδείχθηκε αλυσιτελής για την ανακοπή της ιλιγγιώδους δημοσκοπικής μας ανόδου, περί Σεπτέμβριο 2013, το καθεστώς Βενιζέλου-Σαμαρά ενορχήστρωσε μία νομική σκευωρία για την άσκηση ποινικών διώξεων κατά των Βουλευτών και στελεχών του κόμματός μας με «όχημα» το άρθρο 187 ΠΚ. Για το σκοπό αυτό, η εκτελεστική εξουσία ανέθεσε σε μία κλίκα επίορκων δικαστών να χαρακτηρίσει τη Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση. Η δίωξη έγινε κατά παραγγελία της Κυβέρνησης και αυτό αποδεικνύεται από το ότι η προκαταρκτική εξέταση ανατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου (και όχι στον καθ’ ύλην αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών), ολοκληρώθηκε εντός πέντε ημερών(!) και (με το πρόσχημα της δήθεν ύπαρξης διαρκούς αυτοφώρου κακουργήματος) οδήγησε στη σύλληψη Αρχηγού κόμματος και Βουλευτών για πρώτη φορά στην ιστορία χωρίς άρση ασυλίας, με μόνα στοιχεία τις καταθέσεις ανωνύμων ψευδομαρτύρων και τις αξιολογικές κρίσεις που παρέθεσαν ενώπιον του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη δημοσιογράφοι κινούμενοι από την εχθρότητά τους για τη Χρυσή Αυγή και πολιτικοί αντίπαλοι του κόμματός μας.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για διωγμό και όχι για δίωξη, καθώς οι κατηγορούμενοι δεν ανακρίνονται για να ομολογήσουν τι έπραξαν, αλλά για να αρνηθούν τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.

Από τον Οκτώβριο του 2013, η ανάκριση (αριθ. δικογραφίας Φ2013/3990) έχει ανατεθεί στους μηνυόμενους οι οποίοι, προκειμένου να επιβάλουν προφυλακίσεις και να διατηρήσουν τις υφιστάμενες, ποινικοποίησαν το φρόνημα, τον πολιτικό λόγο, ακόμα και την κατοχή συγκεκριμένων ιστορικών συγγραμμάτων! Κατά την άσκηση των καθηκόντων τους πόρρω απέχουν από την αντικειμενική εξέταση των πραγμάτων επιδεικνύοντας μεροληψία ζηλευτή ακόμα και για Ιεροεξεταστή του Μεσαίωνα. Οι ερωτήσεις που υποβάλλουν στους μάρτυρες φανερώνουν ότι δεν ερευνούν την αλήθεια προς όλες τις κατευθύνσεις, αλλά μόνο προς αυτές που εξυπηρετούν την-κατ’ επίφαση-στοιχειοθέτηση του κατηγορητηρίου. Οι ερωτήσεις προς τους κατηγορουμένους είναι σε μεγάλο ποσοστό παραπειστικές και στο σύνολό τους κατατείνουν στην πρόκληση αισθημάτων ηθικής ενοχής σε αυτούς. Οι κατηγορούμενοι υφίστανται τεράστια ψυχική πίεση καθώς οι ανακρίτριες και ο εισαγγελέας τους δημιουργούν την εντύπωση ότι βρίσκονται στη θέση του κατηγορουμένου εξαιτίας πράξεων ή δηλώσεων τρίτων προσώπων.

Ήδη έχουν κατατεθεί αρκετές μηνύσεις από κατηγορουμένους για παραπτώματα που αφορούν τον τρόπο διεξαγωγής της ανάκρισης. Ο Ηλίας Κασιδιάρης και η Ελένη Ζαρούλια έχουν καταθέσει μηνύσεις για συστηματική διαρροή του προανακριτικού υλικού, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος έχει καταθέσει μήνυση σχετικά με την ύπαρξη προειλημμένης απόφασης για την προφυλάκιση του ιδίου και δύο ακόμα συγκατηγορουμένων του δύο ημέρες πριν την απολογία τους, ενώ ο Ιωάννης Λαγός κατέθεσε μήνυση για εκβιασμούς εκ μέρους των ανακριτριών στον προφυλακισμένο συγκατηγορούμενό του Αναστάσιο Πανταζή τον οποίο εκβιαστικά πίεζαν να ομολογήσει ψευδώς ότι δέχτηκε εντολές από τον Βουλευτή Β΄ Πειραιώς για να τελέσει εγκληματικές ενέργειες και σε αντάλλαγμα θα τον άφηναν ελεύθερο.

Στις 02 Ιουνίου 2014 συνέβη ακόμα ένα γεγονός που δείχνει την έκνομη συμπεριφορά των μηνυομένων. Συμπεριφορά, ο σαδισμός της οποίας θυμίζει φρουρούς των στρατοπέδων γκούλαγκ!

Συγκεκριμένα, εντός του ανακριτικού γραφείου κατά τη διάρκεια της απολογίας του κατηγορουμένου Ευστάθιου Μπούκουρα, οι μηνυόμενοι χρησιμοποίησαν εκβιαστικά μέσα προκειμένου να παρεμποδίσουν τον ελεύθερο σχηματισμό της βούλησης του κατηγορουμένου. Ο δικηγόρος του κυρίου Μπούκουρα Αλέξιος Κούγιας, με δηλώσεις του στον Τύπο κατήγγειλε ότι οι μηνυόμενοι με τα λεγόμενα και την εν γένει συμπεριφορά τους, άσκησαν αφόρητη πίεση στον κατηγορούμενο και κατέβαλλαν επίμονη προσπάθεια να τον μετατρέψουν σε οιονεί μάρτυρα κατηγορίας σε βάρος των συγκατηγορουμένων του και να εκμαιεύσουν απ’ αυτόν πράγματα που δεν είναι αληθή, δηλαδή να τον ωθήσουν να καταθέσει περί δήθεν εγκληματικών ενεργειών που έχουν τελέσει οι συγκατηγορούμενοί του. Και ότι ουσιαστικά του διεμήνυσαν και τον απείλησαν ότι μόνο εάν έπραττε κάτι τέτοιο θα επέτρεπαν την αποφυλάκισή του.

Τα εκβιαστικά αυτά μέσα και η αφόρητη πίεση είχε ως αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να καταρρεύσει με σπασμούς και να δηλώσει ότι αδυνατεί να συνεχίσει την απολογία του! Εν συνεχεία κατέθεσε μέσω του δικηγόρου του γραπτή δήλωση στην οποία ανέφερε τα εξής: «Με το παρόν έγγραφό μου διαμαρτύρομαι εντονότατα για τον τρόπο διενέργειας από μέρους Σας της ανακριτικής διαδικασίας, αφού ενώ έχω κληθεί βάσει συγκεκριμένου κατηγορητηρίου, όλες οι ερωτήσεις που μου υποβάλλετε είναι άσχετες με αυτό, διατυπώνονται με τρόπο μεροληπτικό σε βάρος μου, γεγονός που αποδεικνύει την προκατάληψή Σας σε βάρος μου, αφού οι ερωτήσεις σας γίνονται με διατύπωση και τρόπο που δεν στοχεύει στη διάγνωση της αλήθειας, αλλά στην με το ζόρι στοιχειοθέτηση ανύπαρκτων κατηγοριών σε βάρος μου, καθιστώντας την διαδικασία σε βάρος μου μεροληπτική και απάνθρωπη.»

-ΙΙ-

ΝΟΜΙΚΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ

α) Στο άρθρο 239 ΠΚ (κατάχρηση εξουσίας) προβλέπεται ότι: «Υπάλληλος στα καθήκοντα του οποίου ανάγεται η δίωξη ή η ανάκριση αξιόποινων πράξεων: α) αν μεταχειρίστηκε παρανόμως εκβιαστικά μέσα για να πετύχει οποιαδήποτε έγγραφη ή προφορική κατάθεση κατηγορουμένου, μάρτυρα ή πραγματογνώμονα τιμωρείται με Φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους, εφόσον η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα κατά τα άρθρα 137Α και 137Β β) αν εν γνώσει του εξέθεσε σε δίωξη ή τιμωρία κάποιον αθώο ή παρέλειψε να διώξει κάποιον υπαίτιο ή προκάλεσε την απαλλαγή τους από την τιμωρία τιμωρείται με Κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.»

Κατά την ορθότερη άποψη, με την αξιόποινη πράξη της καταχρήσεως εξουσίας κατ’ άρθρο 239 ΠΚ προσβάλλεται πρωτίστως το κοινωνικό έννομο αγαθό της απονομής της ποινικής δικαιοσύνης και συγκεκριμένα το το αίτημα για ικανοποίηση του «ius puniendi» της πολιτείας. Η ποινική λειτουργία, λοιπόν, ως διαδικασία ασκήσεως και απονομής της ποινικής δικαιοσύνης, όπως αυτή ρυθμίζεται από το Σύνταγμα και τους Νόμους του κράτους, θίγεται με ενέργειες είτε εμποδίζουν το σχηματισμό και τη διαμόρφωση της κρατικής ποινικής εξουσίας διά της παραλείψεως διώξεως του υπαιτίου ή της απαλλαγής του από την τιμωρία (περ. β΄ στοιχ. β΄ άρθρου 239 ΠΚ), είτε αλλοιώνουν τη διαδικασία και το περιεχόμενό της δια της αποκτήσεως καταθέσεως με τη χρήση παρανόμων εκβιαστικών μέσων (στοιχ. α΄άρθρου 239 ΠΚ) ή διά της διώξεως και τιμωρήσεως κάποιου αθώου πολίτη (περ. α΄ στοιχ. β΄ άρθρου 239 ΠΚ).

Ειδικότερα, με το έγκλημα του άρθρου 239 ΠΚ θίγεται ο συνταγματικά καθορισμένος και θεσμοθετημένος τρόπος ασκήσεως του κρατικού έργου της ποινικής καταστολής, προσβάλλεται η ποινική λειτουργία από τα ίδια τα όργανά της όσον αφορά στη δίωξη και τιμώρηση των εγκλημάτων, τόσο στη διαμόρφωση της κρατικής βουλήσεως όσο και στην υλοποίησή της και όσον αφορά στη θετική και στην αρνητική της μορφή, που είναι η δίωξη και η τιμώρηση των ενόχων και η μη δίωξη και τιμώρηση των αθώων. ‘Ετσι εξηγούνται, άλλωστε, και οι αυστηρότατες ποινές, ιδίως του στοιχ. β΄, αφού σε ένα φιλελεύθερου προσανατολισμού κράτος δικαίου η άσκηση και η απονομή της ποινικής δικαιοσύνης, η οποία είναι και συνταγματικά κατοχυρωμένη, συνιστά εγγύηση και ασφάλεια για τις ελευθερίες των πολιτών.

Ενεργητικό υποκείμενο του εγκλήματος της αξιόποινης πράξεως της καταχρήσεως εξουσίας κατ’ άρθρο 239 ΠΚ, τυποποιώντας γνήσιο ιδιαίτερο έγκλημα, δύναται να είναι μόνον υπάλληλος, στα καθήκοντα του οποίου ανάγεται η δίωξη ή η ανάκριση αξιοποίνων πράξεων. Μάλιστα, πρόκειται για ειδικό υπηρεσιακό έγκλημα, δεδομένου ότι δύναται να τελεσθεί μόνον από υπάλληλο ορισμένων καθηκόντων. Ο δράστης απαιτείται να έχει de jure την εξουσία, την οποία τελικά καταχράται, ως εκ τούτου ο υπάλληλος θα πρέπει να είναι in concreto ο καθ’ ύλην και κατά τόπον αρμόδιος για τη συγκεκριμένη υπόθεση και όχι οποιοσδήποτε αφηρημένα αρμόδιος υπάλληλος.

Ως εκβιαστικά μέσα θα πρέπει να νοηθούν εκείνα, με τα οποία επιδιώκεται η παρεμπόδιση του ελεύθερου σχηματισμού της βούλησης του προσώπου που καταθέτει, ήτοι του κατηγορουμένου, μάρτυρα ή πραγματογνώμονα και ο επηρεασμός του σχηματισμού αυτού. Στην έννοια των εκβιαστικών μέσων κατά την έννοια του παρόντος θα πρέπει να περιληφθεί και η χρήση απειλής, τουτέστιν η προαναγγελία κακού που πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τον υπαίτιο είτε εναντίον του ιδίου είτε και άλλου προσώπου, που συνδέεται με αυτόν και αποβλέπει στον εξαναγκασμό του παθόντος να πράξει, να παραλείψει ή να ανεχθεί κάτι. Το κρίσιμο κριτήριο για να θεωρηθεί ένα μέσο ως εκβιαστικό είναι κατά πόσο αυτό άγει σε επηρεασμό της βουλήσεως του καταθέτοντος και αν η εκβιαστική αυτή χρήση είναι παράνομη, διότι υπερβαίνει τα επιτρεπόμενα όρια της ανακριτικής δράσεως. Το στοιχείο αυτό του «παρανόμου» συνιστά όρο της αντικειμενικής υποστάσεως του εγκλήματος της καταχρήσεως εξουσίας.

Ο πυρήνας του εγκληματικού αδίκου κατ’ άρθρο 239 στοιχ. α΄ ΠΚ συνίσταται στο σκοπό του δράστη, ο οποίος συνίσταται, διά της χρήσεως εκβιαστικών μέσων, στο να αποσπάσει οποιαδήποτε έγγραφη ή προφορική κατάθεση κατηγορουμένου, μάρτυρα ή πραγματογνώμονα. Στην έννοια της καταθέσεως υπάγεται και η απολογία του κατηγορουμένου. Ούτως εχόντων των πραγμάτων, η χρήση των εκβιαστικών μέσων θα πρέπει να συνδέεται αιτιωδώς με το σκοπό αποσπάσεως καταθέσεως κατηγορουμένου, μάρτυρα ή πραγματογνώμονα και μάλιστα ο σύνδεσμος αυτός απαιτείται να είναι έκδηλος αντικειμενικά και να γνωστοποιείται στον παθόντα. Επιπλέον, θα πρέπει να υφίσταται η απαιτούμενη αντικειμενική προσφορότητα της πράξεως να οδηγήσει στην απόσπαση της επιδιωκόμενης καταθέσεως του κατηγορουμένου, μάρτυρα ή πραγματογνώμονα. Για την τιμώρηση του υπαιτίου είναι αρκετή η διαπίστωση της συνδρομής του πρόσθετου αυτού σκοπού, χωρίς να απαιτείται και η επέλευσή του, αρκεί η χρήση των παράνομων εκβιαστικών μέσων να μπορούσε αντικειμενικά να οδηγήσει στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, δηλαδή την απόσπαση της καταθέσεως του παθόντος.

β) Σύμφωνα με τα παραπάνω, οι μηνυόμενοι τέλεσαν το αδίκημα του άρθρου 239 στοιχ. α΄ ΠΚ). Ήτοι, ενεργώντας στα πλαίσια των καθηκόντων τους ανάκριση για αξιόποινες πράξεις, μεταχειρίστηκαν παράνομα εκβιαστικά μέσα και απειλές με σκοπό να αποσπάσουν από τον κατηγορούμενο Ευστάθιο Μπούκουρα αναληθή κατάθεση σε βάρος των συγκατηγορουμένων του ως μόνο όρο και δυνατότητα προκειμένου να εξασφαλίσει την αποφυλάκισή του.

Το έπραξαν δε αυτό, παρόλο που ο κατηγορούμενος τους είχε δηλώσει ρητά ότι θεωρεί τη σε βάρος του δίωξη έωλη, ότι δεν γνωρίζει αξιόποινες πράξεις και συμπεριφορές συγκατηγορουμένων του, ότι θεωρεί την προφυλάκισή του απολύτως άδικη, ότι βιώνει ακραίο ψυχικό άλγος εξαιτίας του ότι βρίσκεται επί πολλούς μήνες μακριά από τα παιδιά και τη σύζυγό του και ότι λόγω του εγκλεισμού του έχει επιβαρυνθεί η κατάσταση της ψυχικής του υγείας (συγκεκριμένα κατέθεσε: «…δεν είμαι σε ψυχική κατάσταση να σας απαντήσω. Θέλω να πάω στα παιδιά μου. Δεν έχω κάνει κάτι για να πάω στη φυλακή. Θέλω να πάω στη γυναίκα και στα παιδιά μου. Είμαι νεκρός άνθρωπος. Σεβαστείτε την κατάστασή μου. Δεν είμαι ούτε φασίστας ούτε ναζιστής. Δεν έχω κάνει τίποτα. Το απέδειξα. Είμαι νεκρός. Είμαι άδειος άνθρωπος χωρίς τα παιδιά μου. Δεν έχω κάνει κάτι για να είμαι στη φυλακή. Έχω χάσει 16 κιλά σε τέσσερις μήνες. Έφυγα, ανεξαρτητοποιήθηκα. Με διώξανε. Τους έκανα χατίρια. Έλεγα αυτά που μου έλεγαν. Πού είναι το μεμπτό; Δυο φορές έχω επιχειρήσει να κρεμαστώ στο κελί. Γιατί; Γιατί είμαι φυλακή;») με αποτέλεσμα να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή με ισχυρά αντικαταθλιπτικά.

γ) Επιπλέον, οι μηνυόμενοι τέλεσαν και το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης του άρθρου 239 στοιχ. β΄ περ. α΄ ΠΚ. Ειδικότερα, ως διακεκριμένες παραλλαγές του στοιχ. α΄ του άρθρου 239 ΠΚ, επισύροντας βαρύτερη ποινή σε βαθμό κακουργήματος, ενέχουσες καταφανώς μεγαλύτερη απαξιολογική βαρύτητα εις βάρος του υπερατομικού εννόμου αγαθού της απονομής της δικαιοσύνης, προβλέπονται στο στοιχ. β΄ του άρθρου 239 ΠΚ δύο ιδιαίτερα και ανεξάρτητα μεταξύ των εγκλήματα, ήτοι: α) η εν γνώσει του υπαλλήλου έκθεση σε δίωξη ή τιμωρία κάποιου αθώου και β) η εν γνώσει του υπαλλήλου παράλειψη διώξεως κάποιου υπαιτίου ή η εν γνώσει πρόκληση της απαλλαγής του από την τιμωρία.

Η εκ μέρους υπαλλήλου στα καθήκοντα του οποίου ανάγεται η δίωξη ή η ανάκριση, εν γνώσει έκθεση σε δίωξη ή τιμωρία κάποιου αθώου ανθρώπου.

Ο πρώτος αυτός τρόπος τελέσεως της διακεκριμένης παραλλαγής του στοιχ. β΄ του άρθρου 239 ΠΚ τελείται, όταν ο υπάλληλος-στα καθήκοντα του οποίου ανάγεται η δίωξη ή η ανάκριση-με τη συμπεριφορά του, είτε με θετική ενέργεια είτε και με παράλειψη, δημιουργεί κίνδυνο διώξεως ή τιμωρία κάποιου αθώου προσώπου. Πρόκειται για έγκλημα δυνητικής διακινδυνεύσεως του εννόμου αγαθού της ορθής απονομής της δικαιοσύνης, δεδομένου ότι η προσβολή είναι τετελεσμένη και μόνον με την έκθεση ενός αθώου σε ποινική δίωξη, χωρίς να απαιτείται και η έκδοση οποιασδήποτε εσφαλμένης απόφανσης οργάνου απονομής της ποινικής δικαιοσύνης. «Εκθέτει» σημαίνει εμβάλλει σε κίνδυνο διώξεως ή τιμωρίας κάποιον αθώο. Για την τιμώρηση του υπαιτίου απαιτείται μόνο πρόκληση κινδύνου ποινικής διώξεως και δεν απαιτείται πράγματι να διώχθηκε ή να τιμωρήθηκε ο παθών εκ της συμπεριφοράς του υπαλλήλου.

δ) Σύμφωνα με τα παραπάνω, οι μηνυόμενοι τέλεσαν το αδίκημα του άρθρου 239 στοιχ. β΄ περ. α΄. Ήτοι πιέζοντας με παράνομα εκβιαστικά μέσα τον κατηγορούμενο Ευστάθιο Μπούκουρα να δώσει ψευδή κατάθεση περί δήθεν εγκληματικών ενεργειών συγκατηγορουμένων του, εξέθεσαν αυτούς (δηλαδή τους λοιπούς κατηγορουμένους) σε κίνδυνο δίωξης και τιμωρίας για βαριά αδικήματα όπως αυτό του άρθρου 187 ΠΚ και τα σε αυτό αναφερόμενα κακουργήματα.

ε) Στο άρθρο 259 ΠΚ (παράβαση καθήκοντος) προβλέπεται ότι: «Υπάλληλος που με πρόθεση παραβαίνει τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο όφελος ή για να βλάψει το κράτος ή κάποιον άλλο τιμωρείται με Φυλάκιση μέχρι δύο ετών, αν η πράξη αυτή δεν τιμωρείται με άλλη ποινική διάταξη.»

Ενεργητικό υποκείμενο τελέσεως της αξιόποινης πράξεως της παραβάσεως καθήκοντος κατ’ άρθρον 259 ΠΚ δύναται να είναι υπάλληλος, κατά την έννοια των άρθρων 13 στοιχ. α΄ και 263Α ΠΚ. Ως εκ τούτου τυποποιείται γνήσιο ιδιαίτερο έγκλημα, δεδομένου ότι η ιδιαίτερη ιδιότητα του υπαλλήλου θεμελιώνει το αξιόποινο του εγκλήματος.

Η αξιόποινη εγκληματική συμπεριφορά συνίσταται στην, εκ μέρους του υπαλλήλου, εκ προθέσεως παράβαση των καθηκόντων της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο όφελος ή για να βλάψει το κράτος ή κάποιον άλλο. Η παράβαση των καθηκόντων δύναται να τελείται τόσο με ενέργεια όσο και με παράλειψη.

Υπηρεσιακά καθήκοντα είναι εκείνα, τα οποία έχουν ανατεθεί στον υπάλληλο ως όργανο του Κράτους και αφορούν στην έκφραση μέσω αυτού της βουλήσεως της πολιτείας, εντός του ανατεθειμένου σε αυτόν κύκλου των καθ’ ύλην και κατά τόπον αρμοδιοτήτων του και στις σχέσεις της πολιτείας με τους τρίτους, τα αναγόμενα στην εκπλήρωση του ανατεθειμένου έργου.

Άλλαις λέξαισιν, το παρόν έγκλημα τελείται με την παράβαση των καθηκόντων, με τα οποία ασκείται η ανατεθειμένη υπηρεσία, ήτοι τα υπαγόμενα στην εκπλήρωση του ανατεθειμένου έργου και μόνον.

Σημειωτέον, παράβαση καθήκοντος συνιστά όχι μόνον όταν ο υπάλληλος παραβιάζει τα καθήκοντά του, ενεργώντας εντός του κύκλου της δικαιοδοσίας του, αλλά και όταν η πράξη του συνιστά υπέρβαση των ακραίων ορίων της διακριτικής του εξουσίας ή ακόμη και καταχρηστική άσκηση της ευχέρειας αυτής.

Για την πλήρωση της υποκειμενικής υποστάσεως της αξιόποινης πράξεως της παραβάσεως καθήκοντος κατ’ άρθρον 259 ΠΚ απαιτείται κάθε είδος δόλου, συνεπώς και ενδεχόμενος, που συνίσταται στη γνώση, εκ μέρους του υπαλλήλου, της υπαλληλική ιδιότητας και στη βούλησή του να παραβεί ή να παραλείψει τα καθήκοντα της υπηρεσίας του.Επιπλέον όμως, απαιτείται δόλος σκοπού όσον αφορά στο σκοπό του υπαλλήλου να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο όφελος ή να βλάψει το κράτος ή κάποιον άλλο, τυποποιούμενου εν προκειμένω εγκλήματος υπερχειλούς υποκειμενικής υποστάσεως. Για να συντρέχει δε αυτός ο σκοπός, που συνιστά πρόσθετο υποκειμενικό στοιχείο που θεμελιώνει τον άδικο χαρακτήρα της πράξεως, πρέπει όχι μόνον η βούληση του δράστη να κατατείνει προς αυτόν, αλλά και η συμπεριφορά του, όπως αναπτύσσεται, να μπορεί αντικειμενικά να οδηγήσει στην επίτευξή του, αφού ο όρος «με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο όφελος ή για να βλάψει το κράτος ή κάποιον άλλο», λογικά σημαίνει ότι η πράξη, όπως επιχειρείται από τον δράστη δύναται να οδηγήσει στην απόκτηση παρανόμου οφέλους ή στην πρόκληση της βλάβης τρίτου (αντικειμενικό στοιχείο) και επιπλέον, ότι η βούληση του δράστη κατευθύνεται στην απόκτηση του οφέλους ή στην πρόκληση της βλάβης (υποκειμενικό στοιχείο).Τέτοια προσφορότητα θα υπάρχει, όταν η ωφέλεια ή η βλάβη που επιδιώκει ο δράστης μπορεί να πραγματωθεί μόνο με την παράβαση του συγκεκριμένου καθήκοντος ή και με την παράβαση αυτού. Μεταξύ της παραβάσεως και του σκοπού πρέπει να υπάρχει αιτιώδης σχέση, ώστε η πράξη της παραβάσεως καθήκοντος, εάν δεν είναι ο αποκλειστικός τρόπος, πάντως πρέπει να είναι ο πρόσφορος τρόπος προσπορισμού του σκοπούμενου οφέλους ή βλάβης.

στ) Οι μηνυόμενοι, με την ιδιότητα του υπαλλήλου κατ΄ άρθρον 13 παρ. α ΠΚ, ήτοι ασκώντας δημόσια υπηρεσία που τους είχε νόμιμα ανατεθεί με την υπ’ αριθ. 09/17-10-2013 απόφαση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών, παρέβησαν το καθήκον τους που ήταν η συλλογή αποδεικτικών στοιχείων και η εξακρίβωση της αλήθειας (άρθρο 239 ΚΠΔ) και στις 02-06-2014 επεχείρησαν κατά τη διάρκεια συμπληρωματικής απολογίας να αποσπάσουν ψευδή στοιχεία από τον προσωρινά κρατούμενο Ευστάθιο Μπούκουρα για υποτιθέμενες εγκληματικές ενέργειες και συμπεριφορές συγκατηγορουμένων του. Σκοπός τους ήταν εκμεταλλευόμενοι την κυρίαρχη θέση τους ως ανακριτικών αρχών, θέση που τους επέτρεπε να καθορίζουν την δέσμευση ή μη της ελευθερίας του κατηγορουμένου, να βλάψουν τρίτα πρόσωπα, ήτοι τους συγκατηγορουμένους τού Ευστάθιου Μπούκουρα, η θέση των οποίων σαφέστατα θα γινόταν δυσχερής σε περίπτωση που επιτυγχάνονταν η ψευδής κατάθεση. Προέβησαν στην πράξη τους γνωρίζοντας ότι η ενέργεια αυτή ήταν αφενός πρόσφορη να επιτύχει τον επιδιωκόμενο σκοπό λόγω της εύθραυστης ψυχολογικής κατάστασης του κατηγορουμένου, αφετέρου η μοναδική μέσω της οποίας μπορούσε να πραγματωθεί η παράβαση του καθήκοντός τους, δηλαδή η στοιχειοθέτηση των ανυπόστατων κατηγοριών, καθώς στη δικογραφία δεν υπάρχουν στοιχεία που να δικαιολογούν την άσκηση ποινικής δίωξης ή την περαιτέρω τιμωρία των υπόδικων προσώπων.

Επειδή η μήνυσή μας είναι νόμιμη, βάσιμη, αληθής και εμπρόθεσμη

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Μηνύουμε τους παραπάνω για τις παράνομες πράξεις που τέλεσαν και ζητούμε τη δίωξη αυτών και παντός άλλους συνυπαιτίου για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας (άρθρο 239 στοιχ. α΄ και στοιχ. β΄ περ α΄ ΠΚ) και παράβασης καθήκοντος (άρθρο 259 ΠΚ).

Αθήνα, 05/06/2014
Για τον Λαϊκό Σύνδεσμο - Χρυσή Αυγή



xryshaygh.com