a.readmore { /* CSS properties go here */ }a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΙΜΙΑ 31/1/1996: 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!


Πέρασαν 20 χρόνια από τότε και όμως κάποιοι, όχι μόνο δεν ξεχνούν, αλλά και πάντα θα θυμούνται.

Είναι οι Έλληνες Εθνικιστές με την Επιτροπή Εθνικής Μνήμης που από τότε και κάθε χρόνο τιμούν τους τρεις ηρωϊκους νεκρούς. Τιμούν τους τρεις γενναίους Αξιωματικούς του Πολεμικού μας Ναυτικού, που έπεσαν ηρωϊκά, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι.

Τον Χριστόδουλο Καραθανάση, τον Έκτορα Γιαλοψό και τον Παναγιώτη Βλαχάκο!

Ήταν οι τρεις νέοι που εκείνη τη νύχτα πέταξαν με το μοιραίο ελικόπτερο πάνω από τη δυτική Ίμια, εκεί που τους είχε στείλει ως πρόβατα επί σφαγήν η προδοτική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της εποχής εκείνης, εκεί που καραδοκούσαν Τούρκοι κομάντος για να πέσουν ηρωϊκά από τα φονικά πυρά και να βάψουν τα νερά του Αιγαίου με το νεανικό τους αίμα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, την επομένη οι ίδιοι προδότες, είχαν και το απύθμενο θράσος, να παρουσιάσουν το τραγικό γεγονός και την θυσία, με τέτοιο αισχρό τρόπο, λες και οι οι τρεις Έλληνες Αξιωματικοί πέθαναν σε... τροχαίο ατύχημα!

Από την πρώτη εκείνη νύχτα, μια δράκα Ελλήνων Εθνικιστών, μία δράκα Χρυσαυγίτες, βγήκαν στους δρόμους των Αθηνών δυναμικά.

Μέσα σε μία παραιτημένη και αποχαυνωμένη πολιτεία, ήταν οι μόνοι που είχαν το θάρρος και βγήκαν να διαδηλώσουν και να καταγγείλουν την προδοσία που είχε συντελεστεί σε βάρος της Ιερής μας Πατρίδας.

Το πόσο δίκιο είχαν, φαίνεται κάθε χρόνο, την ημέρα της θλιβερής επετείου. Κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες Έλληνες συγκεντρώνονται μπροστά στο ΜΝΗΜΕΙΟ ΙΜΙΩΝ στην Πλατεία Ρηγίλλης. Εκεί κάθε φορά θυμούνται την προδοσία, κάνουν προσκλητήριο νεκρών, τιμούν τους ιερούς νεκρούς και στη συνέχεια πορεύονται στους δρόμους των Αθηνών, σε μία πορεία Εθνικής Μνήμης !

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα είμαστε πάλι εκεί.

Δεν ξεχνάμε την προδοσία, τιμούμε τους νεκρούς.

ΕΧΟΥΜΕ... ΧΡΕΟΣ!



xryshaygh.com

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΥΡΟΣ: ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


Αξίζει να σημειωθεί μία ενημέρωση που είχα την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με τα προγράμματα συνεργασίας και διάφορες δράσεις έρευνας και ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (πλαίσιο προγραμμάτων Horizon 2020, Interreg, Med, Erasmus+, ΕΣΠΑ κλπ)

Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και σε διάφορους φορείς (σύνδεσμοι βιοτεχνών, επιμελητήρια) δώσανε ιδιαίτερη σημασία σε ένα πρόγραμμα Interreg διακρατικής συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου. Πρόκειται για πλαίσιο έργων σε δύο άξονες: 1) Επιχειρηματικότητα και 2) Περιβάλλον. ΄Οπως ειπώθηκε "Δυστυχώς, υπάρχουν πιέσεις για την χρηματοδότηση έργων με άμεσο ή έμμεσο αντικείμενο τους "πρόσφυγες" σε βάρος προγραμμάτων για την ανάπτυξη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος ή της διαχείρισης περιβαλλοντικών ζητημάτων". Οι δράσεις στις οποίες είναι αρκετά πιθανό να συμπεριληφθούν πρόσφυγες θα είναι ως προβλέπεται για ειδικές ομάδες του πληθυσμού (νέοι, άνεργοι....και μετανάστες) και ειδικότερα για τους "μετανάστες".

Σε αυτά τα προγράμματα συμμετέχουν αρχές, αυτοδιοίκηση, φορείς (οργανισμοί-πανεπιστήμια-κέντρα μελετών κλπ) καθώς και ΜΚΟ (μη κυβερνητικές οργανώσεις). Οι ΜΚΟ καταλήγουν να είναι και "μπίζνες καλά οργανωμένες"

Πρέπει να δείτε πόσο "έντεχνα" έχουν αρχίσει να τοποθετούν το ζήτημα της ενσωμάτωσης "μεταναστών" σε διάφορες δράσεις.
Είμαι υπέρ των δράσεων στις οποίες ευνοούνται νέοι, άνεργοι, γυναίκες και ΑμΕΑ αλλά διαφωνώ για το ζήτημα των μεταναστών, ειδικά αν αυτοί έχουν αφιχθεί τους τελευταίους μήνες ή χρόνια.

Πολύ φοβάμαι ότι παρόμοιες "δράσεις" θα δούμε τους επόμενους μήνες και σε άλλα πλαίσια π.χ. Βalkan-Interreg. Τα "προγράμματα" αυτά θα αποτελέσουν δυστυχώς ένα μέσο για την μεταφορά πόρων για την διαχείριση του "προσφυγικού ζητήματος" (πιθανώς και από ΜΚΟ) με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την χώρα.

Η κατάσταση με τους "πρόσφυγες" έχει ξεφύγει και ζημιώνεται πλέον ο επιχειρηματικός κόσμος και η χώρα γενικότερα.

Πέρα από το παραπάνω ζήτημα, υπάρχουν πολλά προγράμματα τα οποία αφορούν και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην οποία και συμμετέχω ως Περιφερειακός Σύμβουλος



Στράτος Μαύρος
Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΥΡΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ


Την επέτειο των 15 ετών αρχιερατικής διακονίας και πολυσχιδούς πνευματικής, κοινωνικής και φιλανθρωπικής δράσης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β’ τίμησε η τοπική κοινωνία της Σύρου καθώς και ο  Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ κ. Στράτος Μαύρος αλλά και συναγωνιστές του νησιού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ








Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΡΟΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε στην Σύρο 18 Ιανουαρίου ο περιφερειακός Σύμβουλος κ.Στράτος Μαύρος από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ αναφέρει τοποθετήσεις σχετικά με τα θέματα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στηρίξαμε τις συμβάσεις για ´´Συντήρηση-Επισκευές σχολικών κτιρίων´´ των Δήμων Σύρου,Τήνου,Νάξου,Πάρου,'Ανδρου,Θήρας,'Ιου,Μήλου,Αμοργού,Κέας,Κιμώλου,Μυκόνου,Σίφνου,Σίκινου,Σερίφου,Φολεγάνδρου,Κύθνου,Αντιπάρου,Ανάφης, κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού Μυκόνου και ´´Εκπόνηση Μελέτης Στατικής Επάρκειας Αθλητικού Κέντρου Δήμου Σύρου ´´Δημήτριος Βικέλας´´ κλειστή αίθουσα Α´´.

Ψηφίσαμε λευκό στον προγραμματισμό δράσεων τουριστικής προβολής γιατί θεωρώ υπερβολή όταν είσαι Νο1 της χώρας τουριστικός προορισμός οι Κυκλάδες μας και τα Δωδεκάνησα που είδη διαφημίζονται στο εξωτερικό, είναι λοιπόν υπερβολικό να δαπανηθεί τεράστιο ποσόν(εκατομμύρια ευρώ) σε projet plan την στιγμή που υπάρχουν άλλες ανάγκες και ο λαός από όλο αυτό δεν θα φάει με χρυσά κουτάλια εκτός απο τους επιτήδειους του πλουσίου αυτού πακέτου. Λέμε ναι στον τουρισμό οχι στην υπερβολή. Στροφή προς τους Ρώσους τουρίστες που άδειασαν την Τουρκία θα ήταν ο καλύτερος στόχος για τις Κυκλάδες μας και Δωδεκάνησα.

Στράτος Μαύρος
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΣΥΡΟΥ


Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Ερμής», πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της Αγιοβασιλόπιτας των εργαζομένων στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου, κ.κ. Δωρόθεου Β’.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος με την Ελληνική Αυγή στο Νότιο Αιγαίο κ. Στράτος Μαύρος.




Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ! ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Ν.Γ.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ



2015: Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΕΛΠΙΔΩΝ
2016: ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Ένας ακόμη χρόνος πέρασε, γεμάτος πίκρες, απογοήτευση και δυστυχία για τον Ελληνικό Λαό. Μέσα στον χρόνο αυτό οι Έλληνες είδαν σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις τις ελπίδες τους να διαψεύδονται με το χειρότερο τρόπο. Ψηφίσανε τον Ιανουάριο τον ΣΥΡΙΖΑ για να… σκίσει το μνημόνιο! Και τους έφερε νέο μνημόνιο, χειρότερο μάλιστα από τα προηγούμενα. Έδωσαν ένα υπερήφανο ΟΧΙ σαν απάντηση στο δημοψήφισμα του Ιουλίου, μην υπολογίζοντας τις συνέπειες και την κινδυνολογία και είδαν το ΟΧΙ τους να γίνεται ένα “ναι” γεμάτο υποταγή και καταφρόνια. Ψήφισαν τον Σεπτέμβριο και πάλι για να δοθεί ένα τέλος στο μνημόνιο και πάλι διαψεύστηκαν.

Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της σύρθηκε μοιραία και άβουλη πίσω από τις εξελίξεις και κατέστη το εξαπτέρυγο του ΣΥΡΙΖΑ όπως συνέβη στην ψηφοφορία της 14ης Αυγούστου 2015 όταν είπαν ναι στο μνημόνιο της αριστεράς.

Μέσα σε αυτό το χρόνο η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ μέσα από την φυλακή συμμετείχε στις εκλογές του Ιανουαρίου και ήλθε τρίτο κόμμα. Άντεξε στις πιέσεις, την τρομοκρατία και τον αποκλεισμό. Δεν δίστασε να υποστηρίξει το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα γιατί αυτό μας επέβαλε το πατριωτικό μας καθήκον. Μέσα σε εντελώς αντίξοες συνθήκες και μέσα σε απόλυτα εχθρικό περιβάλλον συμμετείχε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου και ήλθε και πάλι τρίτο κόμμα με κύριο ζητούμενο από όλα τα άλλα κόμματα το να μη αναδειχθεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τρίτο κόμμα! Τους διαψεύσαμε για μια ακόμη φορά και νικήσαμε πάλι!

Ο χρόνος που έρχεται θα είναι δύσκολος για τον Λαό μας, δίπλα στον οποίο θα σταθούμε και θα αγωνιστούμε με όλη την δύναμη της Ελληνικής μας καρδιάς. Δεν υπολογίζουμε την λάσπη τους, αφού αυτοί που μας συκοφαντούν είναι οι μεγάλοι ένοχοι για το κατάντημα της Πατρίδας. Τι πιο φυσιολογικό, λοιπόν, από το να πολεμούν και να κατηγορούν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, όντας υποτακτικοί και υπηρέτες του ξένου αφέντη.

Περάσαμε μέσα από μονοπάτια δύσβατα και αντέξαμε, δεν μας λύγισαν ούτε οι φυλακές, ούτε οι σφαίρες των δολοφόνων. Προχωρούμε συνεχώς με μόνο μας βοηθό την Πίστη μας στον Θεό και την Ελλάδα. Ο χρόνος που έρχεται θα είναι κρίσιμος και θα αναδείξει την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ περισσότερο δυνατή.

Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες, ένας ακόμη χρόνος έρχεται και θα είναι ο χρόνος αυτός για τους Χρυσαυγίτες και τις Χρυσαυγίτισσες γεμάτος αγώνες για Πίστη, Πατρίδα, Ελευθερία.

Στον αγώνα αυτό καλούμε όσους απέμειναν ζωντανοί στην χώρα αυτή, όσους ακόμη δεν έχουν σκύψει το κεφάλι στην τυραννία, να πυκνώσουν τις τάξεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για μια νέα Ελλάδα χωρίς διεφθαρμένους και προδότες, χωρίς ψεύτες και απατεώνες πολιτικούς, που ξεπουλήσανε και ξεπουλάνε χωρίς αιδώ τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού.

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή



www.xryshaygh.com