a.readmore { /* CSS properties go here */ }a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΡΟΣ: ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 28η ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ


Με την λαμπρότητα και τιμή που αρμόζει στους ήρωες που πολέμησαν για την ελευθερία της πατρίδας μας κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28η Οκτωβρίου στη Σύρο.


Παρουσία και του Περιφερειακού συμβούλου ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ κυρίου Στράτου Μαύρου αλλά και συναγωνιστών του νησιού.


Μετά το πέρας της τελετής ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο Εθνικό Ηρώο προ του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου η κατάθεση στεφάνων και στην συνέχεια η μαθητική παρέλαση στην πλατεία Μιαούλη.


Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2017



Η Ελληνική Αυγή για το Νότιο Αιγαίο στην συνεδρίαση της 14ης Οκτωβρίου 2016 που έγινε στην Σύρο καταψήφισε τον προϋπολογισμό της περιφέρειας για το 2017, καθώς ο χρόνος μελέτης του ήταν πολύ μικρός.

Ωστόσο θέλουμε να τονίσουμε τα εξής:

1) Η Περιφερειακή Αρχή αδυνατεί να εκτελέσει - υλοποιήσει πολλά από τα έργα - δράσεις τον προηγούμενων προϋπολογισμών

2) Σε αρκετούς κωδικούς αριθμούς εξόδων (ΚΑΕ) υπάρχουν συνολικά οι δαπάνες και ένα παράδειγμα είναι ο κωδικός 5152 που αφορά κυρίως τις απαιτούμενες πιστώσεις για την αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών που για το έτος 2016 ανήλθε στα 550.000 € (ίσως σε Μ.Κ.Ο.) χωρίς βέβαια να υπολογιστούν και τα χρήματα που διέθεσε το Ελληνικό κράτος.

3) Την υπερβολική αύξηση στις δαπάνες για εκθέσεις, συνέδρια και εκδηλώσεις μη λαμβάνοντας υπόψιν την συγκεκριμένη οδηγία που υπάρχει περί περιστολής των δαπανών αυτού του είδους.

Επίσης, η Περιφερειακή Αρχή αναφέρει ότι δίνει μεγάλη έμφαση στο τουριστικό προϊόν και στον πρωτογενή τομέα. Εμείς να τους θυμίσουμε ότι αν δεν υπήρχαν τόσα πολλά προβλήματα στις γειτονικές χώρες και με αφορμή το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα.
Όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα και την φιλοδοξία ανακήρυξης της Περιφέρειας σε Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το έτος 2019, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν έχουμε δει κάτι το εντυπωσιακό και πρωτοποριακό.

Η Ελληνική Αυγή για το Νότιο Αιγαίο στήριξε τους εργαζόμενους των ναυπηγείων Σύρου και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Δανειοληπτών κατά των τραπεζών (οι οποίες χορήγησαν δάνεια σε ελβετικό φράγκο).

Ελληνική Αυγή για το Νότιο Αιγαίο


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΣΥΡΟΥ



Η Χρυσή Αυγή Κυκλάδων καταγγέλλει και καταδικάζει την βεβήλωση του Ιερού Ναού Αναστατώσεως, που συνιστά πρόκληση εις βάρος του θρησκευτικού και εθνικού αισθήματος των Ελλήνων, καθώς και την ανοχή της πολιτείας απέναντι στα χαϊδεμένα παιδιά του Σύριζα και του λοιπού «συνταγματικού τόξου», συμπεριλαμβανομένης της Νέας Δημοκρατίας, επί των ημερών της οποίας ανδρώθηκαν οι καταλήψεις και οι ακρότητες των «γνωστών – αγνώστων».

Σχετικό άρθρο

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΝΕΩΡΙΟ ΣΥΡΟΥ


Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε στην Σύρο απευθυνόμενος προς τον κύριο Κοκκάλα πρόεδρος της διοίκησης του ναυπηγείου Νεώριο Σύρου αλλά και στα μέλη του σωματίου εργαζόμενων που παρευρέθηκαν, τόνισε τα εξής ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου Στράτος Μαύρος όσο αφορά το θέμα των εργαζόμενων και τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ναυπηγοεπισκευαστική Μονάδα Νεώριο Σύρος.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ στηρίζει τους εργαζόμενους του ναυπηγείου, είναι πάντα δίπλα τους και μάλιστα με πράξεις όπως τότε με την απεργία των εργαζόμενων και μαζί με κλιμάκιο συναγωνιστών Χρυσής Αυγής Σύρου είχαμε πραγματοποιήσει διανομή τροφίμων στους εργαζόμενους.

Να λειτουργεί το ναυπηγείο αλλά να πληρώνεται και ο εργαζόμενος

Το να δουλεύεις χωρίς να πληρώνεσαι είναι ΄΄μορφή δουλείας΄΄ και δούλοι κύριοι της διοίκησης έχουν σταματήσει να υπάρχουν πάρα πολλά χρόνια.

Αναφέρθηκε η διοίκηση ότι τους είχαν ομήρους οι εργαζόμενοι λίγες ώρες όμως οι εργαζόμενοι είναι όμηροι 6 χρόνια και όπως θέλετε εσείς ανοιχτό το ναυπηγείο το θέλουν και οι εργαζόμενοι αλλά όχι με αυτές τις συνθήκες.

Τελειώνοντας τόνισε ότι είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ οι εργαζόμενοι να είναι απλήρωτοι 15 και 17 μήνες και αυτό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στα σπίτια των εργαζομένων.

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ


ΓΕΜΑΤΗ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ - 12 ΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ

H συνθήκη της Λωζάννης συνάφθηκε μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και ορίζει τα σύνορα μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, η συνθήκη αυτή ήταν μια κακή συμφωνία για την Τουρκία, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «δώσαμε στους Έλληνες τα νησιά, που αν φωνάξεις από τις ακτές του Αιγαίου, θα ακουστείς απέναντι. Είναι αυτό νίκη;»

Η παραπάνω δήλωση, ακόμα και εάν έγινε για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, δεν παύει να αποτελεί μια ευθεία απειλή πολέμου και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η τουρκική βουλή δεν έχει άρει το casus belli(αιτία πολέμου) κατά της Ελλάδος, στην περίπτωση που η χώρα μας διεκδικήσει τα 12 ναυτικά μίλια, όπως και δικαιούται βάσει της Διεθνούς Συμβάσεως του 1982.

Από τις γκρίζες ζώνες και το αίτημα για την αποστρατικοποίηση των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου, από τις βλέψεις για «συνεκμετάλλευση» του ορυκτού μας πλούτου, περάσαμε στην ανοικτή διεκδίκηση των νησιών μας και μάλιστα από τα πλέον επίσημα χείλη.

Και δεν είναι μονάχα ο «σουλτάνος» Ερντογάν… Η δήλωσή του άνοιξε την όρεξη σε διάφορους στην Τουρκία, ώστε να «συναγωνιστούν» σε επιθετικότητα εις βάρος της Ελλάδας: Ο δήμαρχος της Άγκυρας Μελίχ Γκιουκτσέκ, δεν... αρκείται στα νησιά του Αιγαίου και με χάρτη που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του, διεκδικεί μέχρι και την… Αίγινα! Λίγες ώρες πριν, είχαμε ένα… «πολεμικό ανακοινωθέν» από το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, όπου αναφέρει πως αμφισβητεί την κυριότητα 16 νήσων του Αιγαίου, καθώς… «δεν υπάρχουν μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας θαλάσσια σύνορα που να έχουν καθοριστεί με διεθνή συμφωνία που έχει ισχύ.»

«Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ»

Αν σας θυμίζει κάτι ο παραπάνω τουρκικός ισχυρισμός, αυτό δεν είναι άλλο, από την τραγική δήλωση του Αλέξη Τσίπρα προς τον τούρκο ομόλογό του, πως… «η θάλασσα δεν έχει σύνορα!»

Πράγματι, η κυβέρνηση των ΜΚΟ και του “refugees welcome” είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να έχει απέναντι της η Τουρκία, η οποία αφού φροντίζει καθημερινά τον εποικισμό της πατρίδας μας από χιλιάδες μουσουλμάνους λαθρομετανάστες, αφού προσπαθεί να καλλιεργήσει εχθρικό κλίμα στην Θράκη και να βάλει ταφόπλακα στο Κυπριακό, τώρα διεκδικεί και τα νησιά του Αιγαίου.

Η απάντηση του ελλαδικού υπουργείου εξωτερικών, μόνο ανησυχία μπορεί να εμπνεύσει σε κάθε Έλληνα: «Κάποιοι στο εσωτερικό της γείτονος θέλουν να σύρουν την Τουρκία σε συμπεριφορές αντίθετες προς το διεθνές δίκαιο που σε καμία περίπτωση δεν αρμόζουν σε ευρωπαϊκή χώρα». Αυτή ήταν η «αντίδραση» της κυβέρνησης απέναντι σε ένα κράτος που σου δηλώνει ευθέως ότι αμφισβητεί τα σύνορά σου!

Την ανύπαρκτη εξωτερική μας πολιτική και του υπουργού Αμύνης που ενδιαφέρεται περισσότερο να προβάρει στολές παραλλαγής, έρχεται να συμπληρώσει και η ανυπαρξία της αντιπολίτευσης. Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, του ανθρώπου που φιλοδοξεί να κυβερνήσει την χώρα, εξέδωσε δελτίο τύπου που απλά αναφέρει πως το «ζήτημα πρέπει να αξιολογηθεί με ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα». Όπου «σοβαρότητα» για την ΝΔ, είναι απλώς να μην ασχοληθεί περαιτέρω με το ζήτημα!

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ

Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει την ανθελληνική πολιτική της τουρκίας στο Αιγαίο, που ήταν, είναι και θα παραμείνει ελληνικό. Μόνη απάντηση στον τουρκικό επεκτατισμό είναι η εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και η ανακήρυξη της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, την οποία αρνούνται όλες οι ξεπουλημένες ελλαδικές κυβερνήσεις. Κύπρος, Αιγαίο και Θράκη είναι στο στόχαστρο μιας χώρας εχθρικής προς τον Ελληνισμό. Δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο μας, ούτε πουθενά αλλού στην Πατρίδα μας. Καμία υποχώρηση στα Εθνικά Θέματα.


ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ


Μέσα σε μια κατάμεστη από εκατοντάδες Εθνικιστές αίθουσα πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η πρώτη πολιτική εκδήλωση του Πυρήνα Σαντορίνης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Την εισήγηση εκ μέρους των διοργανωτών της συγκέντρωσης έκαναν, κατά σειρά , οι Συναγωνιστές Λευτέρης Κουλουριώτης και Γιώργος Ρούστας, οι οποίοι καλωσόρισαν το κοινό που κατέκλυσε το χώρο, σε μια εποχή μάλιστα αυξημένης τουριστικής κίνησης και αναφέρθηκαν στην ευοίωνη προοπτική της ακόμα μεγαλύτερης ανάπτυξης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στη Σαντορίνη.
Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε το μέλος της Κεντρικής επιτροπής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, Γιώργος Μισιάκας, ο οποίος ανέλυσε στους παρευρισκόμενους τον λόγο ύπαρξης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, εξηγώντας γιατί το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών αποτελεί την μόνη πραγματική ελπίδα για την Πατρίδα και τον Λαό.

Την σκυτάλη στην συνέχεια πήρε ο Ευρωβουλευτής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, Γιώργος Eπιτήδειος,ο οποίος με τοv μεστό και εμπεριστατωμένο λόγο του εξήγησε τόσο τον πολύτιμο αγώνα των Ευρωβουλευτών του Κινήματος όσο και γιατί η Ε.Ε, με την σημερινή της μορφή, δρα εναντίον των Εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας.

Tελευταίος έλαβε τον λόγο το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και Βουλευτής Β’ Πειραιώς, Γιάννης Λαγός, ο οποίος με τον άρτιο, δυναμικό και συvαισθηματικά φορτισμένο λόγο του απέδειξε γιατί το πολιτικό και εκδοτικό κατεστημένο αντιλαμβάνεται την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ως την μόνη υπαρκτή απειλή για τα αντεθνικά και αντιλαϊκά συμφέροντά του.

Με ακλόνητα επιχειρήματα ξεδίπλωσε το μέγεθος της σκευωρίας που έστησε η Χούντα Σαμαρά κατά του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος πριν από 3 χρόνια.
Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο και την υπόσχεση της άμεσης περαιτέρω εξάπλωσης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στη Σαντορίνη.