a.readmore { /* CSS properties go here */ }a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΓΙΑΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ;


Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου.

Όπως λέει και ο Λαός, «Εδώ ο κόσμος χάνεται και η γριά χτενίζεται», αν και στην πραγματικότητα ναι μεν χάνεται ο κόσμος, αλλά η γριά δικαίως χτενίζεται. Μήπως κατορθώσει και περισώσει κάτι από την κόμη της με σκευωρίες, συνομωσίες, πλάγιες μεθοδεύσεις και χειραγώγηση της δικαιοσύνης μέσω επίορκων λειτουργών.

Αλλά ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι.

Ευρείας φάσεως αλλαγές στο νομοθετικό σύστημα που αφορά τις προσωρινές κρατήσεις και την επιβολή περιοριστικών όρων σε κατηγορούμενους, ζήτησε ο αρχιθαλαμηπόλος της τρόικα και των τραπεζιτών και τοκογλύφων, κύριος Αντώνης Σαμαράς, από τον υπουργό της «ανεξάρτητης» και «αδέκαστης» δικαιοσύνης κύριο Αθανασίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει εκνευρισμός και δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι κρατούμενοι που κατηγορούνται για τρομοκρατία και βαριές εγκληματικές πράξεις, βρίσκονται εκτός φυλακών. Και εδώ θα θέσουμε μια σειρά ρητορικών ερωτημάτων. Γιατί δυσαρέσκεια και εκνευρισμός; Μήπως ο Μαζιώτης και η Ρούπα, οι οποίοι έλαβαν άδεια εξόδου από τις φυλακές τον Ιούνιου του 2012, εξαφανίστηκαν εν αγνοία του κυρίου Σαμαρά;

Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε ότι ο Αντόν υπέγραψε την άδεια εξόδου των τρομοκρατών, αλλά μετά την μη επιστροφή τους κατά την λήξη της και την εξαφάνιση τους από προσώπου Γής, δεν το πληροφορήθηκε ενώ βοούσε όλο το σύμπαν; Δεν το πιστεύουμε. Και αφού το πληροφορήθηκε, δηλαδή ότι δυο ακροαριστεροί εγκληματίες μέσω της αφέλειας, της ανευθυνότητας και της ανικανότητας της Πολιτείας, ήταν ελεύθεροι, έτοιμοι να ξεκινήσουν νέο τρομοκρατικό κύμα βίας, γιατί τότε δεν δυσαρεστήθηκε και δεν ζήτησε από τον υπουργό δικαιοσύνης να προβεί σε αλλαγές;

Γιατί ο κύριος Σαμαράς, αφού και ο Χριστόδουλος Ξηρός τρίτος στην σειρά και μάλιστα από τους πρωτοκλασάτους πιστολάδες με τις ευλογίες των κυρίων Δένδια και Αθανασίου εξαφανίστηκε, αποφάσισε να δώσει εντολές για την επανεξέταση των περιοριστικών όρων, δυσαρεστημένος από την απελευθέρωση από τον ειδικό εφέτη ανακριτή κύριο Ευτύχιο Νικόπουλο, του κατηγορούμενου ως μέλους της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς Κώστα Σακκά;

Ο συγκεκριμένος, ο οποίος έχει εκτίσει 31 μήνες προσωρινής κράτησης χωρίς να δικαστεί, συνελήφθη για αποτυπώματα που βρέθηκαν στη γιάφκα της οργάνωσης στο Χαλάνδρι και ο ανακριτής αποφάσισε πως πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με τους ίδιους περιοριστικούς όρους που έχει μέχρι σήμερα.

Πηγές υποστηρίζουν ότι οι αλλαγές θα είναι σαρωτικές, ενώ ήδη το υπουργείο Δικαιοσύνης προχωρά σε νομοθετήματα σχετικά με την αλλαγή του τρόπου χορήγησης αδειών σε κρατούμενους αλλά και τη δημιουργία φυλακής υψίστης ασφαλείας για κρατούμενους σε υποθέσεις τρομοκρατίας κ.α.

Καλά, εδώ την κοπάνησαν μέσα από τις φυλακές, ελέω της Πολιτείας τα πρώτα ονόματα σε εγκλήματα και τρομοκρατικές πράξεις και ο κύριος πρωθυπουργός αποφάσισε να «εκνευριστεί» και να «δυσαρεστηθεί» μετά την απελευθέρωση ενός απλού μέλους;

Μήπως τελικά οι αλλαγές στο νομοθετικό σύστημα και οι περιοριστικοί όροι που ζητά ο κύριος πρωθυπουργός είναι κώδωνες που κρούουν σε άλλα ώτα; Μήπως μετά το καλό κατευόδιο στους ακροαριστερούς φονιάδες και στις απαλλαγές τους παρά την ύπαρξη ενοχοποιητικών στοιχείων, όλη η αυστηρότητα και η ευθύνη της Πολιτείας θα εξαντληθούν σε κάποιους άλλους που παραμένουν προφυλακισμένοι, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία και υπεύθυνες, επιβεβαιωμένες μαρτυρίες; Σε κάποιους άλλους που δεν διώκονται για πράξεις, αλλά για Ιδέες και Πιστεύω, γιατί ούτε έχουν σκοτώσει, ούτε έχουν ληστέψει, ούτε έχουν απειλήσει την έννομο τάξη, ούτε υπάρχουν αποτυπώματά τους σε γιάφκες και οπλοστάσια, αλλά καθημερινά βροντοφωνάζουν την Αλήθεια αποκαλύπτοντας την βρώμα και την δυσωδία, καυτηριάζοντας δια του λόγου τους, τους κλέπτες, τους καταχραστές, του επίορκους, τους δοσίλογους και τους ριψάσπιδες. Σε κάποιους που το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, προκειμένου να αναχαιτίσει την συνεχώς αυξανόμενη δύναμη και καταξίωση τους στην συνείδηση του Ελληνικού Λαού, ενέπλεξε μια συνομωσία στηριγμένη σε συκοφαντίες και ψεύδη, επικαλούμενη τις προσχεδιασμένες μαρτυρίες αθλίων και περιθωριακών προσώπων, εξαπολύοντας εν τέλει εναντίον τους έναν ανελέητο διωγμό.

Τελικά το συμπέρασμα είναι ένα.

Αφού το καθεστώς της αστικής δημοκρατίας συνεπικουρούμενο από τα δοσίλογα κόμματα της αριστεράς, «φυγάδευσε» από τις φυλακές αυτούς που ήθελε, με αφορμή αυτό, προβαίνει σε νέα μέτρα για να κτίσει ζωντανούς τους πραγματικούς του εχθρούς. Αυτούς που αγωνίζονται για την απελευθέρωση της Πατρίδας και του Λαού. Τους Έλληνες Εθνικιστές.


http://ethnikismos.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου