a.readmore { /* CSS properties go here */ }a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Κυριακή, 8 Μαΐου 2016

ANAKOINΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝΗ ανίκανη και ανθελληνική κυβέρνηση της "πρώτης φορά αριστερά" συνεχίζει να λέει ασύστολα ψεύδη, για αυτό και σύντομα θα αντιμετωπίσει την λαϊκή οργή.

Σύριζα και Ανέλ με το νέο εκτρωματικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, δίνουν το τελικό χτύπημα στη φτωχοποιημένη κοινωνία και σε όσους Έλληνες εργάζονται παραγωγικά για να συντηρούν το υδροκέφαλο δημόσιο.

Η σφαγή των μικροσυνταξιούχων γίνεται με την σύμπραξη όλων των μνημονιακών πολιτικών κομμάτων, που στις 14 Αυγούστου υπερψήφισαν το τρίτο "αριστερό" μνημόνιο .

Από το ψαλίδι στις συντάξεις και την κατάργηση παροχών θα εξασφαλιστεί το 80% του συνολικού ποσού που πρέπει να εξοικονομηθεί την περίοδο 2016-2019 (2,2 δισ. ευρώ), ενώ μικρότερο ποσοστό θα προέλθει από την αύξηση εσόδων (π.χ. τριπλασιασμός των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες). Μάλιστα πλάτη για να εξασφαλιστούν αυτά τα ιλιγγιώδη ποσά δεν βάζουν τα υψηλά εισοδήματα αλλά οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

Ενδεικτικό είναι ότι θα αντληθούν 900 εκατ. ευρώ από τη σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ. Φέτος θα χάσουν το επίδομα 120.000 χαμηλοσυνταξιούχοι, με στόχο τη μείωση της δαπάνης κατά 168 εκατ. ευρώ (έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο).

Επιπλέον, η μείωση των επικουρικών συντάξεων έως 40% (εξοικονόμηση 361 εκατ. ευρώ) θα πλήξει και συνταξιούχους του Δημοσίου μεσαίου εισοδήματος, οι οποίοι υπερβαίνουν το όριο προστασίας των 1.300 μεικτά και 1.170 ευρώ καθαρά ως άθροισμα κύριας και επικουρικής.

Μεγάλες απώλειες θα υποστούν οι συνταξιούχοι αναπηρίας με ποσοστό 67% έως 79%. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, θα χορηγούνται τέσσερα επίπεδα αναπηρικών συντάξεων: ύψους 384, 288, 192 και 153 ευρώ, ανάλογα το ποσοστό αναπηρίας.

Τριπλασιασμός εισφορών

Περισσότερο χαμένοι είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες με ετήσιο καθαρό εισόδημα πάνω από 20.000 ευρώ και οι αγρότες με εισοδήματα άνω των 24.000 ευρώ, ενώ αφαίμαξη θα υποστούν και οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι και διπλή απασχόληση.

Η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος στη γνωμοδότησή της επισημαίνει ότι η συνολική επιβάρυνση αυτών των κατηγοριών θα ανέλθει σε 55%-56% του ακαθάριστου εισοδήματος.

Επίσης εκφράζει αμφιβολία εάν θα επιτευχθούν τα εισπρακτικά αποτελέσματα που προσδοκόνται από τον νομοθέτη, αφού όλη αυτή η εξέλιξη θα εντείνει την τάση αναζήτησης εναλλακτικών λύσεων προς αποφυγή των επιβαρύνσεων, όπως η μεταφορά της επαγγελματικής δραστηριότητας (πραγματική ή όχι) εκτός Ελλάδας.

Εμείς καλούμε σήμερα τον ελληνικό Λαό σε εγρήγορση, να σηκωθεί από τους καναπέδες, να φύγει από τις ταβέρνες, να διεκδικήσει τα δικαιώματά του. Γιατί τελικώς βιώσιμα δεν είναι μόνο τα ταμεία, βιώσιμη δεν είναι ούτε η πατρίδα, με τις μνημονιακές πολιτικές σας και με τους εντολοδόχους τους, εντολοδόχους της Ευρώπης, δεξιούς και αριστερούς. Και ας πάψουν πια εδώ οι κοκορομαχίες, γιατί ο ελληνικός Λαός γνωρίζει πως είστε ίδιοι, είστε οι διαφορετικές εκφάνσεις του ιδίου κλεπτοκρατικού, αντισυνταγματικού τόξου.

Ο Λαός γνωρίζει και ο Λαός θα τιμωρήσει. Να μας έχει ο θεός καλά και να έχει και εσάς, τους περισσοτέρους καλά, για να βρεθείτε εκεί που σας αξίζει κάποια ημέρα: στο εδώλιο του κατηγορουμένου!ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου