a.readmore { /* CSS properties go here */ }a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΄΄ΔΡΑΚΟ΄΄ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΥΡΤΟΥΣ


Ισόβια κάθειρξη + 25 χρόνια επέβαλε στον Πακιστανό Αχμέτ Βάκας το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Σύρου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, το βιασμό και τη ληστεία σε βάρος της 16χρονης Μυρτούς Παπαδομιχελάκη το καλοκαίρι του 2012 στην Πάρο.

Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο και εξακολουθεί να βρίσκεται επίκεντρο του ενδιαφέροντος, εκδικάσθηκε την Τρίτη και το δικαστήριο δε χαρίστηκε στο νεαρό δράστη, επιβάλλοντάς του βαριά ποινή για τις πράξεις του.

Συγκεκριμένα, μετά από πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, επιβλήθηκε στο δράστη ισόβια κάθειρξη + 25 χρόνια για τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, βιασμού, λησεία και παράνομης εργασίας.

Στη δίκη παρέστησαν και κατέθεσαν μεταξύ των άλλων η μητέρα και αδερφή της 16χρονης και άλλοι μάρτυρες μεταξύ των οποίων και ο εργοδότης του Βάκας στην Πάρο που τον απασχολούσε παράνομα στο ξενοδοχείο του.

Ζήτησε συγνώμη και εμφανίστηκε μετανοιωμένος

Ο Βάκας μεταφέρθηκε κάτω από ισχυρά μέτρα της αστυνομίας στο δικαστικό μέγαρο Ερμούπολης πολύ νωρίς το πρωί (πριν από τις 7) κι ενώ ακόμη δεν είχε ξημερώσει, ώστε να μην έχει την παραμικρή επαφή με οποιονδήποτε.

Στο δικαστήριο ο δράστης εμφανίστηκε μετανοιωμένος και ζήτησε συγνώμη για τις πράξεις του.

Ισχυρίστηκε ότι είδε το θύμα το οποίο καθόταν σ’ ένα βράχο κοντά στην παραλία της Χρυσής Ακτής. Την πλησίασε και προσπάθησε να της κλέψει το κινητό. Εκείνη αντιστάθηκε και ήρθαν στα χέρια. Ο Βάκας της έσκισε τα ρούχα και στη συνέχεια τη χτύπησε με πέτρα στο μάτι. Παραδέχθηκε ότι τη βίασε με το ζόρι, ενώ εκείνη είχε ακόμη τις αισθήσεις της.

Στη συνέχεια εγκατέλειψε τη Μυρτώ και επέστρεψε στο ξενοδοχείο που εργαζόταν, αφού της είχε κλέψει το κινητό τηλέφωνο. Όπως είπε, είχε σκοπό να ακολουθήσει κάποιους φίλους του που θα επέστρεφαν στο Πακιστάν, αλλά συνελήφθη.

«Ζητάω συγνώμη και από την οικογένεια και από εσάς και από τη Μυρτώ. Ότι έχω κάνει το έχω πει από την πρώτη μέρα. Δεν είχα σκοπό να τη σκοτώσω. Ούτε ήθελα να τη χτυπήσω τόσο δυνατά.

Δεν πίστευα αυτούς τους 16 μήνες που έχει γίνει το συμβάν ότι έκανα αυτή την πράξη. Και πάλι ζητάω ξανά συγνώμη. Δεν έχω βιάσει την κοπέλα. Την χτύπησα και ζητάω συγνώμη χίλιες φορές. Δεν έχω προκαλέσει ποτέ μου ξανά, ούτε στο Πακιστάν ούτε στην Ελλάδα», είπε μεταξύ άλλων ο Πακιστανός.


Η συγκλονιστική κατάθεση της μητέρας

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση η μητέρα και η αδερφή της Μυρτούς, είδαν να αναβιώνει στο δικαστήριο η ιστορία φρίκης που σημάδεψε τη ζωή τους για πάντα.

Η μητέρα του θύματος Μαίρη Κοτρώτσου ισχυρίστηκε ότι το καλοκαίρι του 2012 αποφάσισε να πάει με τις κόρες της διακοπές στην Πάρο ώστε να ξεκουραστούν από την πίεση των πανελλήνιων εξετάσεων.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, το μοιραίο απόγευμα, η Μυρτώ είχε πάει βόλτα μόνο της στην παραλία και καθόταν στα βράχια ακούγοντας μουσική.

Η μητέρα της ανησύχησε, καθώς αργότερα που αναζήτησε τη Μυρτώ στο τηλέφωνο, το κινητό της ήταν απενεργοποιημένο.

Μαζί με την άλλη της κόρη άρχισαν να ψάχνουν τη Μυρτώ και όταν την βρήκαν, αρχικά δε μπόρεσαν καν να την αναγνωρίσουν, καθώς το πρόσωπό της ήταν αλλοιωμένο από τα χτυπήματα και το σώμα της γεμάτο αίματα.

Τη μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Πάρου σε κωματώδη κατάσταση, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν πως το κορίτσι ήταν κλινικά νεκρό.

Η μητέρα είπε ακόμη, ότι τέσσερις μήνες μετά το τραγικό συμβάν επέστρεψε στην Πάρο και στο σημείο της άγριας κακοποίησης της κόρης της. Όπως ισχυρίστηκε, παρότι είχε περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν είχαν σβηστεί τελείως το αίμα της κόρης της από τα βράχια.

Ανατριχιαστικές φωτογραφίες

Να σημειωθεί ότι η πλευρά της Μυρτούς, κατέθεσε στο δικαστήριο φρικιαστικές φωτογραφίες από το πρόσωπο και το σώμα της νεαρής κοπέλας λίγο μετά την κακοποίησή της. Οι εικόνες ήταν τόσο σκληρές, που φάνηκε και οι ίδιοι οι δικαστές να λυγίζουν όταν της είδαν.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της δίκης ο εισαγγελέας είπε ότι ο Βάκας «εξάντλησε την κτηνωδία του».

Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του και του επέβαλε την ποινή των ισοβίων . Ο Πακιστανός δράστης θα επιστρέψει στις φυλακές, ενώ η Μυρτώ και η οικογένειά της θα συνεχίσουν το δύσκολο αγώνα της αποκατάστασης. Όπως έχει γραφτεί και σε προηγούμενο δημοσίευμα, η 16χρονο επέστρεψε από τις ΗΠΑ και νοσηλεύεται σε Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα.

Στο δικαστήριο έγινε γνωστή και η πραγματική ηλικία του δράστη, ο οποίος είναι γεννημένος την 1/1/1991. 

 

cyclades24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου