a.readmore { /* CSS properties go here */ }a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ


Φίλοι της σελίδας, μας έστειλαν επιστολή στην οποία επισημαίνουν ότι προ διετίας, όταν έγινε το συνέδριο του… τιμημένου κουκουέ, ελήφθη η απόφαση σε περίπτωση πολέμου να χτυπήσουν πισώπλατα τον ελληνικό στρατό για να καταρρεύσει το αστικό κράτος και να καταλάβουν την εξουσία, με «επανάσταση». Μάλιστα, βρήκαν ένα κείμενο του Τζήμερου, που το καταγγέλλει και αναρωτιούνται «γιατί η Χρυσή Αυγή ούτε κανένας εθνικόφρων δεν τόλμησε να τα βγάλει αυτά».

Η απάντησή μας:

Πρώτοι απ’ όλους το επισημάναμε εμείς, σε άρθρο του συναγωνιστή Αντίοχου υπό τον τίτλο «ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ Η ΒΙΑΙΗ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ», στις 09/10/2013. Και βέβαια, το έχουν καταγγείλει πολλές φορές στη βουλή και σε εκδηλώσεις του κόμματος οι βουλευτές μας, αλλά –όπως ήταν αναμενόμενο- το έκρυψαν επιμελώς τα ΜΜΕ, για τους γνωστούς λόγους.

Ιδού και το επίμαχο σημείο από το άρθρο του Αντίοχου:

«Μετά μανίας προσπαθεί -εδώ κι ένα χρόνο- το σάπιο μεταπολιτευτικό σύστημα να θέσει εκτός νόμου το κίνημα των Ελλήνων εθνικιστών, ή τουλάχιστον να βάλει διάφορα εμπόδια στο δρόμο του. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι η Χρυσή Αυγή είναι εκτός… συνταγματικού τόξου, ότι κινείται στα όρια της νομιμότητας κ.τ.λ. Κι όλα αυτά με μηδέν αποδείξεις! Την ίδια ώρα υπάρχει ένα κόμμα που ομολογεί ευθέως στο επίσημο πρόγραμμα και στο καταστατικό του, ότι σκοπός του είναι η βίαιη ανατροπή του υφιστάμενου πολιτεύματος (με επανάσταση), η εγκαθίδρυση δικτατορίας, η κατάργηση του Συντάγματος, η διάλυση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας κ.α. Επίσης, ομολογεί ότι σε περίπτωση πολέμου θα στρέψει τα όπλα κατά της πατρίδας για να καταλάβει την εξουσία! Πρόκειται βεβαίως για το ΚΚΕ…
ΚΚΕ: Αν γίνει πόλεμος θα τον μετατρέψουμε σε εμφύλιο.

Πάμε παρακάτω. Κι αν γίνει πόλεμος; Η πιο κατάλληλη ευκαιρία για επανάσταση, θα τον μετατρέψουμε σε εμφύλιο για να κατακτήσουμε την εξουσία, ομολογεί το ΚΚΕ, στο κεφάλαιο «Ειδικότερα για την επαναστατική κατάσταση» του προγράμματός του: «Δεν είναι δυνατό να προβλεφθούν οι παράγοντες που θα οδηγήσουν στην επαναστατική κατάσταση. Το βάθεμα της οικονομικής κρίσης, η όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, που φτάνουν έως τις πολεμικές αναμετρήσεις, είναι δυνατό να δημιουργήσουν τέτοιες συνθήκες στην Ελλάδα. Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, είτε σε αμυντικό είτε σε επιθετικό πόλεμο, το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί της αυτοτελούς οργάνωσης της εργατικής – λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης ως εισβολέα, έμπρακτα να συνδεθεί με την κατάκτηση της εξουσίας. Με την πρωτοβουλία και καθοδήγηση του Κόμματος να συγκροτηθεί εργατικό – λαϊκό μέτωπο με όλες τις μορφές δράσης, με σύνθημα: Ο λαός θα δώσει την ελευθερία και τη διέξοδο από το καπιταλιστικό σύστημα που, όσο κυριαρχεί, φέρνει τον πόλεμο και την «ειρήνη» με το πιστόλι στον κρόταφο».


ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου