a.readmore { /* CSS properties go here */ }a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΣΤΑ... ΜΟΥΛΩΧΤΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ Η ΧΟΥΝΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΣΑΜΑΡΑ


Η μόνιμη προεκλογική επωδός του Αντώνη Σαμαρά και της κουστωδίας του ήταν ότι «δεν θα έρθουν νέα μέτρα» και ότι «θα διορθωθούν οι αδικίες». Εν τέλει οι εκλογές πέρασαν, το καλοκαίρι ήρθε, η Βουλή έκλεισε για να συγκαλυφθούν οι ποινικές ευθύνες του Βενιζέλου για τα υποβρύχια και η πολιτική ζωή του τόπου επιστρέφει στην μνημονιακή πραγματικότητα.

Διαβάζουμε, λοιπόν, στο μνημονιακό – πλην κεντροαριστερό – «Βήμα» ή αλλιώς «Ελεύθερο Βήμα», όπως λεγόταν όταν εξυπηρετούσε τις αρχές κατοχής το 1940, δύο πολύ σημαντικές ειδήσεις, που προέρχονται από εκ των έσω απευθείας πληροφόρηση των συντακτών της εφημερίδας. Στην μία είδηση εκφράζεται η ανακούφιση της κυβέρνησης για το γεγονός ότι τα προαπαιτούμενα της δόσης θα περάσουν από τα θερινά τμήματα, όπου οι πιθανότητες «ατυχήματός» είναι ελαχιστοποιημένες.

Στην άλλη είδηση γίνεται νύξη για το πώς σχεδιάζει η κυβέρνηση να άρει τις αδικίες που έχουν δημιουργηθεί από το μνημόνιο. Διαβάζουμε λοιπόν ότι στα σκαριά είναι μία νέα σαρωτική μείωση μισθών στο Δημόσιο. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, στόχος της κυβέρνησης είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι θα υποστούν μειώσεις μισθών που θα αγγίζουν ακόμα και το 33%. Ήτοι ένας δημόσιος υπάλληλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης από τα 780 ευρώ θα φτάσει να παίρνει 580 ευρώ ή 540 αν είναι κάτω από 25 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων που αναμένεται να πληγεί είναι το 35% των εργαζομένων του δημοσίου. Ο λόγος για αυτές τις νέες μειώσεις μισθών, λένε ότι είναι η άρση αδικιών, αφού έτσι θα ταυτιστεί ο μισθός δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Βέβαια αυτό πάλι γίνεται από την «βάση», αφού ουδείς σκέφτεται να ακουμπήσει τους διευθυντές και τους κομματικά διορισμένους του κρατικού μηχανισμού, οι οποίοι δεν θα υποστούν μειώσεις.



xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου