a.readmore { /* CSS properties go here */ }a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΣΥΡΟΣ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ


Με τον δέοντα σεβασμό και συγκίνηση σήμερα Κυριακή 24 Μαΐου το πρωί η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (ωστόσο έχει καθιερωθεί να τιμάται κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου).
Επίσημη Δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών, ενώ τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε ένα από τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου, ο οποίος και οργάνωσε την όλη εκδήλωση.

Με το πέρας της Δοξολογίας, σύσσωμοι οι παρευρισκόμενοι οδηγήθηκαν στο Μνημείο Μικρασιατικής Μνήμης, στον Ξηρόκαμπο, όπου έγινε Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των θυμάτων της Γενοκτονίας, ενώ στο τέλος ακολούθησε και κατάθεση στεφανιών.

Το παρόν απο την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ για το ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ έδωσε ο περιφερειακός σύμβουλος Στράτος Μαύρος



Αξίζει να σημειωθεί οτι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ συμμετείχε και στην λαμπαδηφορία μνήμης που πραγματοποιήθηκε στην Ερμούπολη 19 Μαΐου,
με την παρουσία προσκόπων και με αναμμένες δάδες στα χέρια, δεκάδες μέλη του Συλλόγου Ποντίων & Βορειοελλαδιτών Σύρου επιβεβαίωσαν τον τίτλο τους. Αγόρια ,κορίτσια ,Άντρες και γυναίκες κράτησαν τη φλόγα άσβεστη στη μνήμη και την ψυχή και έγιναν φάρος συνέχειας του πολιτισμού.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου