a.readmore { /* CSS properties go here */ }a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

29 MAΙΟΥ – ΟΤΑΝ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΜΙΛΟΥΝ – «Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ»


Η Άλωση της Κωνσταντινούπο­λης ήταν το αποτέλεσμα της πολιορκίας της βυζαντινής πρωτεύουσας, από τον Οθω­μανικό στρατό, με επικεφαλής τον σουλτάνο Μωάμεθ Β’. Αυτοκράτορας ήταν ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος. Η πο­λιορκία διήρκεσε από τις 6 Απριλίου έως τις 29 Μαίου 1453. Όταν τελικά η Κωνστα­ντινούπολη αλώθηκε, η υπερχιλιετής Βυ­ζαντινή Αυτοκρατορία, έπαψε να υπάρ­χει.

Το Βυζάντιο ήταν εξασθενημένο και διαιρεμένο τους τελευταίους δύο αιώνες. Άλλωστε η άλωση του 1453, δεν ήταν η πρώτη.

Η Πρώτη Άλωση έγινε το 1204 από τους Σταυροφόρους. Αργότερα, οι πολι­τικές και θρησκευτικές έριδες, η αδυνα­μία και απροθυμία βοήθειας από την Δύ­ση, η άσχημη οικονομική κατάσταση και η φυγή ανθρώπινου δυναμικού, οδήγησαν στη σταδιακή εξασθένηση. Έτσι, η Άλωση ήλθε ως φυσικό αποτέλεσμα της αδιάκο­πης επέκτασης της Οθωμανικής Αυτο­κρατορίας.

Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης, χρησιμοποιείται από τους ιστορικούς ως γεγονός που σηματοδοτεί το τέλος του Μεσαίωνα και την έναρξη της Αναγέννη­σης. Πολλοί μάλιστα εξ αυτών συμφω­νούν στο ότι η μαζική μετακίνηση πολλών Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη στην Ιταλία, λόγω της Άλωσης, έπαιξε καθορι­στικό ρόλο στην διαμόρφωση του περιε­χομένου και της φιλοσοφίας που ακολού­θησαν τα πρόσωπα της Αναγέννησης, κα­θώς δέχθηκαν σαφής επιρροές από τους λόγιους που δραστηριοποιούνταν στην Πόλη, που αποτέλεσε την κοιτίδα του πο­λιτισμού της εποχής.

Η παρακμή της Αυτοκρατορίας

Η παρακμή του Βυζαντίου χρονολογεί­ται στις αρχές του 12ου αιώνα μ.Χ. όταν οι Αυλικοί επιβλήθηκαν στην ηγεσία του Στρατού. Οι σπάταλοι αυτοκράτορες και η καμαρίλα διασπάθισαν τα οικονομικά αποθέματα με αποτέλεσμα να δημοπρα- τούν τελωνειακές διευκολύνσεις στους εμπόρους της Βενετίας, της Γένοβας και της Φλωρεντίας, συρρικνώνοντας μακρο­πρόθεσμα το ετήσιο εισόδημα του Κρά­τους και εξοντώνοντας τους εμπόρους.

Οι Σταυροφορίες των Λατίνων είχαν ανυπολόγιστες συνέπειες για την συνοχή του κράτους και του πληθυσμού του Βυ­ζαντίου, ενώ το Δεσποτάτο της Ηπείρου και η Αυτοκρατορία της Νίκαιας εξήντλη- σαν τις δυνάμεις τους σε εμφύλιους. Άλ­λες Βυζαντινές πόλεις και νησιά είχαν κα­ταληφθεί από τους Ενετούς, Λατίνους ή ληστρικές συμμορίες και είχαν αυτονομηθεί.

Έτσι, ο Βυζαντινός χώρος κατακερμα­τίστηκε σε μικρά φέουδα όπου οι κατά τόπους άρχοντες, κατέφευγαν σε εξο­ντωτική φορολόγηση των φτωχών, δη­μιουργώντας κοινωνικά προβλήματα και εξεγέρσεις.

Την ίδια περίοδο, οι Οθωμανοί είχαν κατακλύσει τα εδάφη της Μικράς Ασίας καταστρέφοντας Χριστιανικές πόλεις και σφάζοντας ή υποδουλώνοντας τους χρι­στιανούς, ενώ από τα μισά του 14ου αιώ­να μ.Χ. ο Βυζαντινός Αυτοκράτορας ήταν φόρου υποτελής στον Οθωμανό Σουλτά­νο.

Η Εκκλησία υπέσκαπτε την εξουσία των Παλαιολόγων και προκαλούσε με την τεράστια περιουσία της καθώς οι ιερωμέ­νοι και οι μοναχοί δεν φορολογούνταν και ήταν απαλλαγμένοι από στρατιωτικές υποχρεώσεις.

Η άμυνα που αντέταξε το Βυζαντινό κράτος στην τελευταία αναλαμπή του, ήταν αποτέλεσμα της δραστηριότητας δύο κορυφαίων προσωπικοτήτων: του Γε- ώργιου Γεμιστού και του Βησσαρίωνα κα­θώς και της γενναίας θυσίας του τελευ­ταίου Θρυλικού Αυτοκράτορα της Πόλης, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

Η Άλωση της Βασιλεύουσας χαράχτη­κε πολύ βαθιά στη μνήμη του λαού μας, με ακλόνητη την πεποίθηση ότι θα αποκα­τασταθεί η φυσική τάξη, όπως αποτυπώ­νεται στο δημοτικό τραγούδι του Πόντου

«Η Ρωμανία πέρασε, η Ρωμανία ‘πάρθεν, η Ρωμανία κι αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο».



Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας

Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος γεννή­θηκε το 1405 και ήταν ο τέταρτος γιος του Μανουήλ Παλαιολόγου και της Ελένης Δραγάση, πριγκίπισσας της Σερβίας. Ο ίδιος ως χαρακτήρας διακρινόταν για την ενεργητικότητα και την ανδρεία του. Ένας Ιταλός ανθρωπιστής ο Φρατζέσκο Φίλελ φο τον χαρακτηρίζει ως άνθρωπο «με ευ­σεβές και ανώτερο πνεύμα». Όταν ήταν ακόμη νεαρός, ο πατέρας του τού είχε αναθέσει την διοίκηση πόλεων του Εύξει- νου Πόντου. Ξαναγύρισε στην Ελλάδα το 1427 όπου ανέλαβε με επιτυχία την Δε­σποτεία της Βοστίτσας. Η Δεσποτεία του ήταν ένας διαρκής αγώνας κατά των Φράγκων και των Τούρκων, ενώ μετείχε στις επιτροπές των Βυζαντινών που προ­σπαθούσαν να πετύχουν την ένωση των Εκκλησιών (Ορθοδόξων – Καθολικών).

Τον Οκτώβριο του 1443 ανέλαβε Δε­σπότης του Μυστρά. Σκοπός του ήταν να δημιουργήσει ένα ισχυρό κράτος με κέ­ντρο την Πελοπόννησο και πρωτεύουσα τον Μυστρά.

Τον Οκτώβριο του 1448 ο βυζαντινός Αυτοκράτορας Ιωάννης πέθανε και ο λα­ός και η Εκκλησία εξέλεξαν νέο Αυτο­κράτορα τον Κωνσταντίνο. Το Βυζαντινό κράτος που παρέλαβε αποτελούνταν ου­σιαστικά από την ίδια την Πόλη, κάποιες πόλεις στον Εύξεινο Πόντο και κάποια νησιά του Αιγαίου.

Η Πόλη έπεσε μια Μαύρη Τρίτη, στις 29 Μαίου 1453 και ο Κωνσταντίνος προ­τίμησε να πέσει ως απλός στρατιώτης, ως αγνός Έλληνας στο πεδίο της μάχης παρά να διαφύγει. Μία από τις δραματι­κότερες στιγμές στην ιστορία του ελλη­νισμού αποτέλεσε ταυτόχρονα ορόσημο για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια ιστο­ρία.

Οι εκρήξεις των κανονιών μαζί με τους ξερούς ήχους που έκαναν τα βλή­ματα πάνω στο τείχος, ήταν η καθημερι­νή συντροφιά των γενναίων υπερασπι­στών της Πόλης. Ο βομβαρδισμός συνε­χιζόταν ακατάπαυστα και με ιδιαίτερη σφοδρότητα, καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας αναγκάζοντας τους υπερασπι­στές να μπαλώνουν όπως-όπως τα χά­σματα που εμφανίζονταν συνεχώς στα τείχη, μόλις έπεφτε το σκοτάδι.

Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος αρνήθηκε την πρόταση του Μωάμεθ να παρα­δώσει την Πόλη και αντιμετώπισε την με­γάλη πρόκληση χωρίς συμμάχους, παρά μόνο με ελάχιστους Έλληνες υπηκόους του και λίγους ξένους-εθελοντές ή μι­σθοφόρους. Ο Βασιλιάς της Βασιλεύου­σας πολέμησε ως απλός στρατιώτης και έπεσε ηρωικά μαχόμενος μεταξύ των στρατιωτών του εμπρός από την πύλη του Ρωμανού. Ο θρύλος τον θέλει να περιμένει την ώρα που θα σηκωθεί για να οδηγήσει τους Έλληνες ξανά στην δόξα.

Οι μογγόλοι μπαίνουν στην Πόλη και μια κραυγή σκίζει τον αέρα, ένας θρήνος σείει την πόλη από άκρου σ’ άκρο: ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ . Οι τούρκοι με άγρια μανία σφάζουν, βιάζουν, λεηλατούν. Ο βάρβα­ροι μπαίνουν στις γεμάτες κόσμο εκκλη­σίες, στο τελευταίο καταφύγιο των απελ­πισμένων. Τα στίφη των μογγόλων αλα- λάζοντας από την μόνη χαρά που είναι ικανοί να νιώσουν, την χαρά της σφα­γής, μετατρέπουν τους ναούς σε κολα­στήρια και νεκροταφεία.

Τα είκοσι χρόνια πνευματικής ανάτα­σης και δημιουργίας υπό τον Μεγάλο Δάσκαλο Γεώργιο Γεμιστό ή Πλήθωνα δεν κατάφεραν να αντιστρέψουν την φθίνουσα πορεία της Αυτοκρατορίας. Ο μεγάλος αυτός Πλατωνικός οραματιστής που γνώρισε τον τελευταίο αυτοκράτορα και επηρέαζε τη σκέψη του, από την επο­χή που ζούσε στην αυλή του, είχε ήδη προετοιμάσει τον σωτήριο Ελληνικό λό­γο που θα έφερνε την Εθνική Αναγέννη­ση. Βασισμένος σε Ελληνοκεντρικό, στρατιωτικό, σοσιαλιστικό πνεύμα, προλείανε το έδαφος που θα έφερνε την ανασυγκρότηση της Αυτοκρατορίας.

Ο αυτοκράτορας θα γίνει μύθος και σύμβολο που περιφρονεί τους αιώνες, την λήθη, τα συμφέροντα και την συμβα­τική ιστορία. Μύθο που μπόλιασε τις προδομένες γενιές των παππούδων μας… Μύθος του Αίματος, της Ελπίδας και της Νίκης. Αλλά όσο υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που δεν είναι ραγιάς η ελπίδα θα παραμένει άσβεστη μέχρι την τελική νίκη. Η κουρασμένη Βασιλεύ­ουσα της χαμένης αυτοκρατορίας μας χάρισε σαν το πιο ακριβό δώρο τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά. Ας τον κρατή­σουμε στη Χρυσόπορτα της καρδιάς

Άρθρο του Σταύρου Κρίκου
http://ethnikismos.net/

ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΗ


Η τεχνολογία, η επιστήμη, η παγκοσμιοποίηση, ο άκρατος υλισμός, ο καταναλωτισμός βρίσκονται στο απόγειό τους. Μα η αλαζονεία έχει ήδη διαπραχθεί. Ο άνθρωπος πέρασε τα εσκαμμένα και υπερέβη τα όρια. Και η Φύση, όσο γενναιόδωρη και αν είναι, είναι σίγουρο ότι θα εκδικηθεί. Η Τίσις πλησιάζει. Διότι ο άνθρωπος εγκατέλειψε τη μητέρα Φύση, και δημιούργησε μεγαλουπόλεις πάνω στα θεμέλια του υλικού οφέλους. Το χρήμα είναι πλέον ο κυρίαρχος των πάντων. Ο άνθρωπος αποποιήθηκε όλες εκείνες τις Αξίες της Φύσεως, απαρνήθηκε τον φυσικό τρόπο ζωής, και κατέληξε να αποτελεί έρμαιο των επιταγών της τεχνολογίας.

Για τον Εθνικισμό, η Φύση και οι Νόμοι της, είναι οι θεμελιώδεις αρχές, στις οποίες πρέπει να υπακούει ο άνθρωπος. Μακριά από τα φθοροποιά πρότυπα των αφύσικων ρυθμών του σύγχρονου κόσμου, ο Εθνικιστής στοχεύει στην ανάδυση της σημασίας του σεβασμού στους Φυσικούς Νόμους, οι οποίοι διατηρούν τον κόσμο σε αρμονία και ισορροπία. Ο σεβασμός στη Φύση διέπει κάθε έκφανση της ζωής του Εθνικιστή. Ο σεβασμός στη Φύση είναι η βασική Αρχή στην κοσμοθεωρία του Εθνικισμού. Δεν νοείται Εθνικιστής, δίχως να είναι φυσιολάτρης. Διότι ο Εθνικιστής δέχεται μόνο το Φυσικό, το Αληθές. Συνεπώς είναι εκλεκτικός ως προς τις επιλογές που καλείται να πράξει. Θα πρέπει δε , με το παράδειγμά του να παρακινεί και όλους τους άλλους να απορρίπτουν το παρακμιακό, το σάπιο, και να δέχονται το Φυσικό άρα και το Ηθικό.

Η υλιστική φρενίτιδα έχει ως αποτέλεσμα τον κλονισμό του οικοσυστήματος και κατ' επέκταση την διατάραξη των ισορροπιών. Ο άνθρωπος υπονόμευσε τη Δημιουργία, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τους φυσικούς πόρους. Οι ρυπογόνες μορφές ενέργειας οδήγησαν στη δημιουργία επικίνδυνων χημικών ενώσεων, οι οποίες έχουν κατακλύσει την ατμόσφαιρα, συμβάλλοντας έτσι στην επικίνδυνη αύξηση του φαινόμενου του θερμοκηπίου. Ο υλισμός σε συνεργασία με τον καταναλωτισμό μετατρέπουν τον κόσμο σε ένα σκοτεινό σκουριασμένο ρυπογόνο εργοστάσιο όπου τα αποτελέσματα είναι οφθαλμοφανή. Τεράστιες εκτάσεις έχουν απογυμνωθεί από δένδρα από την πειρατεία της ξυλείας. Η ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα και του αέρα, η άλογη χρήση καρκινογόνων ουσιών στη ζωική παραγωγή καθώς και οποιαδήποτε άλλη εκμεταλλευτική ενέργεια στο όνομα της κέρδους, έχουν υποβαθμίσει τις συνθήκες διαβίωσης, τοποθετώντας το ανθρώπινο μέλλον μέσα σε μια μαύρη τρύπα αβεβαιότητας.

Αντιθέτως, οι Εθνικιστές απορρίπτουμε και καταγγέλλουμε με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις πρακτικές και γενικώς την καταστροφή του περιβάλλοντος. Μα προπαντός καταγγέλλουμε τις αιτίες που προκαλούν αυτήν την παγκόσμια περιβαλλοντική καταστροφή και δεν είναι άλλες από τον φιλελευθερισμό και τον καπιταλισμό. Αυτά τα αντιφυσικα ιδεολογήματα - εκτρώματα κινούν τα νήματα της παγκόσμιας οργανωμένης εκμετάλλευσης και εξάντλησης των φυσικών πόρων, στο βωμό της αισχροκέρδειας. Θεωρώντας την Εθνική Παράδοση ως Άξονα πάνω στον οποίο πρέπει να κινηθούμε, αποστρεφόμαστε τις ακαλαίσθητες τεράστιες τσιμεντουπόλεις αντιπαραβάλλοντας ,στις τελευταίες, πόλεις γεμάτες πράσινο, με κήπους, δένδρα, νεοκλασικά κτήρια, πάρκα, αγάλματα που θα παραπέμπουν στην Λαϊκή Παράδοση και Ανδριάντες που θα εκφράζουν τον Ηρωισμό και το Πνεύμα της αρχαίας εποχής.. Αυτή η αισθητική μας ταιριάζει και αυτήν επιζητούμε. Σημαντική θέση στην Ιδεολογία μας κατέχει η Ελληνική Φύση, έτσι όπως την εκφράζουν οι ποιητές μας, τα δημώδη ποιήματα και έτσι όπως την αποτύπωναν οι μεγάλοι ζωγράφοι της Αναγέννησης.

Τέλος, δεν υπάρχει ουδεμία σχέση της δικής μας Οικολογίας με εκείνων των υστερικών «οικολόγων», που διοργανώνουν camping στις παραλίες και δήθεν ομιλίες για το περιβάλλον και την καρέτα - καρέτα, δικαιολογώντας έτσι την ανιαρή ζωή τους. Είμαστε εκείνοι οι Ιδεολόγοι, που η υπακοή στους νόμους της Φύσεως είναι Στάση μιας ολόκληρης ζωής. Ο σεβασμός στη Φύση, διαπνέει και χαρακτηρίζει κάθε κίνησή μας. Συγκεκριμένα η προστασία της Ελληνικής Φύσεως, ως Στάση, είναι ταυτόχρονα και έμπρακτος σεβασμός στην Πατρίδα, η οποία φυλάσσει τα οστά των προγόνων μας καθώς και τα αξεπέραστα εκείνα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα. Ως Εθνικιστές πιστεύουμε στην Εθνική Οικολογία, η οποία θα περιφρουρήσει και θα διατηρήσει την πανάρχαια κληρονομιά και την Ελληνική Φύση.


Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΥΡΟΣ: ΓΙΑ ΤΟΝ Φ.Π.Α ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ


Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, τον δήμαρχο και τοπικούς φορείς είχε ο περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ κύριος Στράτος Μαύρος στο κάλεσμα που έγινε Τετάρτη 27 Μαΐου προς όλο τον κόσμο της Σύρου όσο αφορά το θέμα στην αύξηση του ΦΠΑ που είναι προ των πυλών στα νησιά μας.

Δηλώσεις κυρίου Στράτου Μαύρου στην χτεσινή συνάντηση:

Η αύξηση του ΦΠΑ θα είναι ταφόπλακα για τα νησιά μας και αυτό το γνωρίζουν όλοι,
δεν θα ξεχάσω το ψήφισμα που είχαμε συμφωνήσει όλες οι παρατάξεις στο περιφερειακό συμβούλιο στις 30 Νοεμβρίου που είχε προκύψει το ίδιο θέμα.
Τότε με κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλου είχαμε ζητήσει παραιτήσεις και φυσικά όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν.

ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΝΑ ΤΟΤΕ;

Όπως και τότε έτσι και τώρα η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ είναι κατά και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι και περισσότερο οι βουλευτές Κυκλάδων, Δωδεκάνησου του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι συμφωνούσαν με το ψήφισμα της 30 Νοεμβρίου 2014.

Τι θα κάνετε κύριοι αν έρθει το θέμα στον βουλή, θα το υπέρ ψηφίσετε;
Αφού τότε συμφωνούσατε μαζί μας, σήμερα θα διαφωνήσετε;

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα (Ε.Ε.Ε) Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στο οποίο είναι μέσα ο δήμος Σύρου-Ερμούπολη.
Δηλαδή από την μια βοηθάμε φτωχό λαό και από την άλλη θα τον υπέρ φορολογήσουμε;

Κλείνοντας τόνισε πως η αύξηση του ΦΠΑ θα φέρει κλείσιμο καταστημάτων απολύσεις εργαζομένων και φυσικά περισσότερη φοροδιαφυγή.



Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΣΥΡΟΣ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ


Με τον δέοντα σεβασμό και συγκίνηση σήμερα Κυριακή 24 Μαΐου το πρωί η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (ωστόσο έχει καθιερωθεί να τιμάται κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου).
Επίσημη Δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών, ενώ τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε ένα από τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου, ο οποίος και οργάνωσε την όλη εκδήλωση.

Με το πέρας της Δοξολογίας, σύσσωμοι οι παρευρισκόμενοι οδηγήθηκαν στο Μνημείο Μικρασιατικής Μνήμης, στον Ξηρόκαμπο, όπου έγινε Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των θυμάτων της Γενοκτονίας, ενώ στο τέλος ακολούθησε και κατάθεση στεφανιών.

Το παρόν απο την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ για το ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ έδωσε ο περιφερειακός σύμβουλος Στράτος Μαύρος



Αξίζει να σημειωθεί οτι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ συμμετείχε και στην λαμπαδηφορία μνήμης που πραγματοποιήθηκε στην Ερμούπολη 19 Μαΐου,
με την παρουσία προσκόπων και με αναμμένες δάδες στα χέρια, δεκάδες μέλη του Συλλόγου Ποντίων & Βορειοελλαδιτών Σύρου επιβεβαίωσαν τον τίτλο τους. Αγόρια ,κορίτσια ,Άντρες και γυναίκες κράτησαν τη φλόγα άσβεστη στη μνήμη και την ψυχή και έγιναν φάρος συνέχειας του πολιτισμού.







Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ ΝΕΩΡΙΟΥ ΣΥΡΟΥ

Συναγωνιστές από την Σύρο βρέθηκαν στο ναυπηγείο Νεώριο Σύρου οι οποίοι συνομίλησαν με εργαζόμενους του ναυπηγείου, δήλωσαν επίσης πως η Χρυσή Αυγή θα είναι δίπλα τους και θα στηρίζει τον αγώνα τους όσο χρειαστεί.
Να θυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι κάνουν απεργία για 29η μέρα

Οι συναγωνιστές Στράτος Μαύρος(περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου) και Γιώργος Καπέλλας ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για τις θέσεις της Χρυσής Αυγής όσο αφορά το ναυπηγείο και την στήριξη φυσικά στους εργαζομένους.
Μάλιστα ο κύριος Στράτος Μαύρος σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρο κατά την διάρκεια του με το σωματείο του ναυπηγείου, έφερε σε επαφή τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων Νεωρίου κύριο Mάνθο Ευάγγελο με τον Ηλία Παναγιώταρο ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους σε διάλογο τον οποίο και δέχτηκαν και έτσι ανοίγει ο δρόμος του ναυπηγείου Νεωρίου Σύρου με την Χρυσή Αυγή, κάτι που στο παρελθόν δεν υπήρχε από προηγούμενο σωματείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η Χρυσή Αυγή Σύρου μιλά επίσημα με τους εργαζομένους τους ναυπηγείου μέσα στο ναυπηγείο σε ένα εξαιρετικό κλίμα τόσο με το σωματείο όσο και με τους υπολοίπους εργαζόμενους.


Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΣΥΡΟΣ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ


Η 9η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των εθνικών αγώνων για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές αλλά και τα θύματα που άφησαν πίσω τους τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1941-1944.

Μετά την επίσημη δοξολογία, η οποία, παρουσία εκπροσώπων των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, τελέστηκε με λαμπρότητα, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην παραλία της Ερμούπολης.

Το παρόν έδωσε ο περιφερειακός σύμβουλος από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ κύριος Στράτος Μαύρος αλλά και συναγωνιστές της Σύρου.






Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΚΑΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


«Η Ελλάς από της 4ης Αυγούστου έγινε κράτος αντικομμουνιστικό, κράτος αντικοινοβουλευτικό, κράτος ολοκληρωτικό, κράτος με βάση αγροτική και εργατική και κατά συνέπειαν κράτος αντιπλουτοκρατικό. Δεν έχει βέβαια κόμμα ιδιαίτερο να κυβερνά. Αλλά κόμμα είναι όλος ο λαός, εκτός από τους αδιόρθωτους κομμουνιστάς και τους αντιδραστικούς παλαιοκομματικούς». (Ι. Μεταξάς)

Εορτάζουμε σήμερα την Εργατική Πρωτομαγιά, την οποία από της καταστροφικής μεταπολιτεύσεως και εντεύθεν καπηλεύονται οι πάσης φύσεως μαρξιστές, δήθεν «εργατοπατέρες». Την Πρωτομαγιά, που ως «Εθνική Εργατική Εορτή» την καθιέρωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Εθνικός Κυβερνήτης Ι. Μεταξάς, αποκαλούμενος από τους Έλληνες εργάτες «Πρώτος Εργάτης» . Κέρδισε με το σπαθί του αυτόν τον εξαιρετικά τιμητικό τίτλο, καθώς επί των ημερών του:

1ον) Καθιερώθηκε το 8ωρο ημερησίως και το 48ωρο εβδομαδιαίως, καθώς και η πληρωμή των υπερωριών.
2ον) Καθιερώθηκε η υποχρεωτική αργία της Κυριακής.
3ον) Απαγορεύθηκε αυστηρώς και δια ροπάλου η παιδική εργασία.
4ον) Καθορίσθηκαν κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων – το λεγόμενο «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» και υπογράφηκαν οι πρώτες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
5ον) Ιδρύθηκε το ΙΚΑ.
6ον) Ιδρύθηκε η Εργατική Εστία, με αυξημένες δραστηριότητες για «μετά την εργασίαν ψυχαγωγίαν των εργατών» και «εξασφάλισιν στέγης εις αυτούς»
7ον) Καθιερώθηκε η υποχρεωτική διαιτησία μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.
8ον) Καθιερώθηκε η άδεια μετ’ αποδοχών.
9ον) Ιδρύθηκαν κρατικοί παιδικοί σταθμοί.
10ον) Η ανεργία σχεδόν εξαφανίσθηκε. Για τους ελαχίστους ανέργους δημιουργήθηκε η «Εργατική Οργάνωσις Μετακινήσεως και Προστασίας Ανέργων» (πρόδρομος του ΟΑΕΔ), η οποία παρείχε επιδόματα ανεργίας και φρόντιζε για την οργανωμένη μετακίνηση των ανέργων σε περιοχές που υπήρχε εργασία.

Αντιθέτως, όπου επικράτησαν οι μαρξιστές επέβαλλαν εργασιακό μεσαίωνα και εξαθλίωση των εργατών, σύγχρονο δε παράδειγμα είναι η κομμουνιστική Κίνα. Στην Ελλάδα σήμερα, το ΚΚΕ, επικαλούμενο την οικονομική κρίση, απολύει σωρηδόν τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις του και μάλιστα χωρίς αποζημίωση! Βεβαίως, όλα τα ως άνω επιτεύγματα του Ι. Μεταξά, καταργούνται ή πρόκειται να καταργηθούν λίαν συντόμως από την συγκυβέρνηση της δυστυχίας μας.

Οι μόνοι, λοιπόν, οι οποίοι δικαιούνται να εορτάζουν την Εργατική Πρωτομαγιά είναι οι Έλληνες εθνικιστές της Χρυσής Αυγής. Οι υπόλοιποι δεν δικαιούνται να ομιλούν περί αυτής και να την καπηλεύονται!

Γ. Δημητρακόπουλος
Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός