a.readmore { /* CSS properties go here */ }a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑ ΣΠΥΡΙΔΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΄΄ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ΄΄


Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχα και περιφερειακοί σύμβουλοι

Η Ελληνική Αυγή για το Νότιο Αιγαίο εύχεται η θητεία του παρόντος Περιφερειακού Συμβουλίου να είναι παραγωγική, να αντιμετωπίσει επιτυχώς χρόνια ζητήματα που απασχολούν την Περιφέρεια, και πάνω απ’ όλα να αποδειχθεί εθνωφελής, ιεραρχώντας πάνω από το οποιοδήποτε ατομικό ή συντεχνιακό συμφέρον το συμφέρον της Πατρίδας, του Έθνους και των νησιών μας.

Ας γνωρίζει ο λαός της Περιφέρειάς μας, ότι η Ελληνική Αυγή για το Νότιο Αιγαίο, όπως και το κόμμα μας η Χρυσή Αυγή, θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του απλού Έλληνα πολίτη, θα τείνει ευήκοον ους στα αιτήματα και τις ανησυχίες του και θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις στην επίλυση των προβλημάτων που τον απασχολούν. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε την διοικούσα παράταξη ότι θα συνδράμουμε σε κάθε προσπάθεια που κρίνουμε ότι εξυπηρετεί το συμφέρον της Περιφέρειας, ενώ δεν θα διστάσουμε να συνταχθούμε και με τις πρωτοβουλίες άλλων παρατάξεων, πάντα υπό την προϋπόθεση της εξυπηρέτησης του τοπικού συμφέροντος.
Μερικά από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή ο νησιώτης της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων είναι τα ακόλουθα:
Η λαθρομετανάστευση με τις πολυάριθμες επιπτώσεις της, ιδιαίτερα ενόψει του γεγονότος ότι τα ακριτικά μας νησιά αποτελούν πύλη εισόδου για αυτούς τους ανθρώπους. Είναι γνωστό τοις πάσι πως τα θαλάσσια σύνορα δεν φρουρούνται αποτελεσματικά. Γνωρίζουμε επίσης πως η φύλαξή τους δεν εντάσσεται στις αρμοδιότητες της περιφερειακής αρχής. Όμως, αυτό που μπορεί να κάνει η περιφέρεια είναι να καταβάλλει έντονες προσπάθειες, απευθυνόμενη στις αρμόδιες αρχές των Αθηνών, ώστε η φύλαξη να γίνει αποτελεσματικότερη. Το μειωμένο αίσθημα ασφαλείας των ντόπιων και των τουριστών λόγω της έλευσης των λαθρομεταναστών, η μαύρη εργασία και η πτώση των ημερομισθίων που αυτή συνεπάγεται για τους Έλληνες εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και το παραεμπόριο, είναι κάποιες από τις επιπτώσεις της λαθρομετανάστευσης.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προβλεφθεί η δημιουργία χώρων μαζικής υποδοχής στην Περιφέρειά μας. Διότι, εάν γίνει κάτι τέτοιο, πέραν της μειώσεως του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, θα δημιουργήσει και αρνητικό αντίκτυπο στην τουριστική εικόνα των νησιών μας. Πλανάται πλάνην οικτρά, όποιος θεωρεί πως οι παράγοντες από το εξωτερικό που κατευθύνουν τον τουρισμό δεν εξετάζουν και τέτοιες παραμέτρους. Φρονούμε, λοιπόν, ότι η περιφερειακή αρχή δεν πρέπει να μείνει αδιάφορη στα παραπάνω προβλήματα.
Η αύξηση του τουρισμού και η βελτίωση των τουριστικών υπηρεσιών στην Περιφέρειά μας είναι ένα θέμα ζωτικής σημασίας, διότι ο τουρισμός είναι η κύρια πηγή εσόδων για την περιοχή μας. Προς την κατεύθυνση αυτή, θεωρούμε κρίσιμης σημασίας την συνεχή συνεργασία των αρμόδιων περιφερειακών αρχών και υπηρεσιών με τους επαγγελματικούς και επιχειρηματικούς φορείς που ασχολούνται με το τουριστικό προϊόν. Είναι οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταστημάτων, εκπρόσωποι ή ιδιοκτήτες τουριστικών πρακτορείων που γνωρίζουν καλά τον τομέα του τουρισμού, πιθανόν πολύ καλύτερα από τα πολιτικά πρόσωπα που θα οριστούν αρμόδια για αυτόν. Για την υλοποίηση αυτής της συνεργασίας, εμείς θα προτείνουμε την θέσπιση κοινών διαρκών επιτροπών, οι οποίες να αποτελούνται από εκπροσώπους της Περιφέρειας και εκπροσώπους των ιδιωτικών φορέων που προαναφέρθηκαν. Σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις, θα επανέλθουμε στο θέμα.
Αδιαπραγμάτευτη είναι η πολιτική μας θέση και ως προς την εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας. Είμαστε υπέρ της εκμετάλλευσης και όχι υπέρ του ξεπουλήματος του δημοσίου πλούτου. Λέμε ναι σε μορφές που αποφέρουν οικονομικά οφέλη στον τόπο και το κράτος. Είμαστε όμως κάθετα αντίθετοι στις αδιαφανείς και ενάντια στο δημόσιο συμφέρον εκποιήσεις εθνικών περιουσιακών στοιχείων. Επίσης πιστεύουμε πως η εκμετάλλευση, όποια μορφή και αν προσλαμβάνει, πρέπει να γίνεται με σεβασμό στις ανάγκες των μικρομεσαίων επαγγελματιών που ζουν από τον τουρισμό. Κανείς, άλλωστε, δεν πρέπει να λησμονεί ότι η ραχοκοκαλιά της τοπικής, αλλά και συνολικά της ελληνικής οικονομίας, είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Είναι, επίσης, επιτακτική ανάγκη να βελτιωθούν οι στρατηγικές υποδομές της Περιφέρειας. Από το νοσοκομείο, που χρειάζεται επειγόντως στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, μέχρι τις εθνικές οδούς και τις λεωφόρους, τα προβλήματα των οποίων όλοι γνωρίζουμε. Στις αντίστοιχες συνεδριάσεις και επιτροπές, θα προτείνουμε τις λύσεις που εμείς θεωρούμε κατάλληλες.
Η αναφορά που προηγήθηκε στα προβλήματα του τόπου είναι άκρως ενδεικτική, λόγω της ιδιαιτερότητας της ημέρας. Θα έχουμε καιρό να τα συζητήσουμε εκτενέστερα.
Τελειώνοντας, διαβεβαιώνουμε τους νησιώτες της Περιφέρειάς μας πως η Ελληνική Αυγή, όπως και το κόμμα μας η Χρυσή Αυγή, είναι εδώ για να τους αφουγκράζεται και να τους υπηρετεί.
Καλή επιτυχία σε όλους.
Σε περίπτωση που το ΚΚΕ έχει αναφερθεί σ’ εμάς, λέμε: Κάποιοι, ωστόσο, πρέπει να χωνέψουν ότι ήρθαμε για να μείνουμε. Κύριε Πρόεδρε του Περιφερειακού Συμβουλίου έχουμε να καταθέσουμε μία αίτηση εξαίρεσης, την οποία θα μου επιτρέψετε να αναπτύξω και προφορικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου