a.readmore { /* CSS properties go here */ }a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ


ΓΕΜΑΤΗ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ - 12 ΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ

H συνθήκη της Λωζάννης συνάφθηκε μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και ορίζει τα σύνορα μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, η συνθήκη αυτή ήταν μια κακή συμφωνία για την Τουρκία, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «δώσαμε στους Έλληνες τα νησιά, που αν φωνάξεις από τις ακτές του Αιγαίου, θα ακουστείς απέναντι. Είναι αυτό νίκη;»

Η παραπάνω δήλωση, ακόμα και εάν έγινε για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, δεν παύει να αποτελεί μια ευθεία απειλή πολέμου και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η τουρκική βουλή δεν έχει άρει το casus belli(αιτία πολέμου) κατά της Ελλάδος, στην περίπτωση που η χώρα μας διεκδικήσει τα 12 ναυτικά μίλια, όπως και δικαιούται βάσει της Διεθνούς Συμβάσεως του 1982.

Από τις γκρίζες ζώνες και το αίτημα για την αποστρατικοποίηση των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου, από τις βλέψεις για «συνεκμετάλλευση» του ορυκτού μας πλούτου, περάσαμε στην ανοικτή διεκδίκηση των νησιών μας και μάλιστα από τα πλέον επίσημα χείλη.

Και δεν είναι μονάχα ο «σουλτάνος» Ερντογάν… Η δήλωσή του άνοιξε την όρεξη σε διάφορους στην Τουρκία, ώστε να «συναγωνιστούν» σε επιθετικότητα εις βάρος της Ελλάδας: Ο δήμαρχος της Άγκυρας Μελίχ Γκιουκτσέκ, δεν... αρκείται στα νησιά του Αιγαίου και με χάρτη που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του, διεκδικεί μέχρι και την… Αίγινα! Λίγες ώρες πριν, είχαμε ένα… «πολεμικό ανακοινωθέν» από το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, όπου αναφέρει πως αμφισβητεί την κυριότητα 16 νήσων του Αιγαίου, καθώς… «δεν υπάρχουν μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας θαλάσσια σύνορα που να έχουν καθοριστεί με διεθνή συμφωνία που έχει ισχύ.»

«Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ»

Αν σας θυμίζει κάτι ο παραπάνω τουρκικός ισχυρισμός, αυτό δεν είναι άλλο, από την τραγική δήλωση του Αλέξη Τσίπρα προς τον τούρκο ομόλογό του, πως… «η θάλασσα δεν έχει σύνορα!»

Πράγματι, η κυβέρνηση των ΜΚΟ και του “refugees welcome” είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να έχει απέναντι της η Τουρκία, η οποία αφού φροντίζει καθημερινά τον εποικισμό της πατρίδας μας από χιλιάδες μουσουλμάνους λαθρομετανάστες, αφού προσπαθεί να καλλιεργήσει εχθρικό κλίμα στην Θράκη και να βάλει ταφόπλακα στο Κυπριακό, τώρα διεκδικεί και τα νησιά του Αιγαίου.

Η απάντηση του ελλαδικού υπουργείου εξωτερικών, μόνο ανησυχία μπορεί να εμπνεύσει σε κάθε Έλληνα: «Κάποιοι στο εσωτερικό της γείτονος θέλουν να σύρουν την Τουρκία σε συμπεριφορές αντίθετες προς το διεθνές δίκαιο που σε καμία περίπτωση δεν αρμόζουν σε ευρωπαϊκή χώρα». Αυτή ήταν η «αντίδραση» της κυβέρνησης απέναντι σε ένα κράτος που σου δηλώνει ευθέως ότι αμφισβητεί τα σύνορά σου!

Την ανύπαρκτη εξωτερική μας πολιτική και του υπουργού Αμύνης που ενδιαφέρεται περισσότερο να προβάρει στολές παραλλαγής, έρχεται να συμπληρώσει και η ανυπαρξία της αντιπολίτευσης. Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, του ανθρώπου που φιλοδοξεί να κυβερνήσει την χώρα, εξέδωσε δελτίο τύπου που απλά αναφέρει πως το «ζήτημα πρέπει να αξιολογηθεί με ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα». Όπου «σοβαρότητα» για την ΝΔ, είναι απλώς να μην ασχοληθεί περαιτέρω με το ζήτημα!

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ

Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει την ανθελληνική πολιτική της τουρκίας στο Αιγαίο, που ήταν, είναι και θα παραμείνει ελληνικό. Μόνη απάντηση στον τουρκικό επεκτατισμό είναι η εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και η ανακήρυξη της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, την οποία αρνούνται όλες οι ξεπουλημένες ελλαδικές κυβερνήσεις. Κύπρος, Αιγαίο και Θράκη είναι στο στόχαστρο μιας χώρας εχθρικής προς τον Ελληνισμό. Δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο μας, ούτε πουθενά αλλού στην Πατρίδα μας. Καμία υποχώρηση στα Εθνικά Θέματα.


ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου