a.readmore { /* CSS properties go here */ }a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ, ΝΕΑ... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!


Η πρόσκαιρη ικανοποίηση της συγκυβέρνησης για την εκλογική της επιβίωση μετά από δύο συναπτά έτη επιβολής αιματηρών μέτρων, ήταν μια αναμενόμενη αντίδραση. Τα ποσοστά της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, αν και αμφότερα παρουσιάζουν σημαντική πτώση σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές, ερμηνεύτηκαν ως επιβράβευση των επιλογών της συγκυβέρνησης και ως επιθυμία για συνέχιση της εφαρμογής του μνημονίου.

Ως τέτοιος εμφανίστηκε, λοιπόν, ο Σαμαράς στο πρόσφατο συνέδριο του Economist, ως ο λαοφιλής πρωθυπουργός που έχει την συγκατάθεση της πλειοψηφίας να εξοντώσει οικονομικά μαζί με τους ψηφοφόρους του και τον υπόλοιπο ελληνικό λαό και να υποθηκεύσει μία ολόκληρη χώρα ως ενέχυρο στους τοκογλύφους τραπεζίτες. Όλα όσα ειπώθηκαν από τον Σαμαρά την ημέρα εκείνη ήταν τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα που μηρυκάζει εδώ και χρόνια το επιτελείο του Μαξίμου για να κρατήσει εγκλωβισμένους τους εκβιαζόμενους ψηφοφόρους του στο γαλάζιο μαντρί.

Ποια είναι αυτά τα "επιχειρήματα"; Αυτά με τα οποία σταδιακά μας οδήγησαν στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα: στην ολοκληρωτική καταστροφή. Η μείωση της ανεργίας λόγου χάρη μπορεί να είναι ένα στατιστικό τέχνασμα, για τον Σαμαρά όμως είναι ένας σπουδαίος λόγος να πανηγυρίζει για το γεγονός ότι εκατομμύρια Έλληνες (στην πλειοψηφία τους νέοι) αδυνατούν να βρουν δουλειά ή εργάζονται ως ημιαπασχολούμενοι για να πληρώνονται με μισθούς πείνας. Η διασφάλιση των εργασιακών κεκτημένων μπορεί να είναι ένα κακόγουστο αστείο, για τον Σαμαρά όμως είναι ένας σπουδαίος λόγος να αυτοσυγχαίρει τον εαυτό του που εν έτη 2014 Έλληνες εργαζόμενοι πληρώνονται με… κουπόνια!

Εις ό,τι αφορά τις επενδύσεις και την ανάπτυξη αυτές είναι λέξεις που μέχρι και οι σταθερές οικονομίες της Ευρώπης προφέρουν με επιφυλακτικότητα, για τον Σαμαρά όμως είναι μια καραμέλα για να εγείρει τα πλήθη που επιτέλους ξεφορτώθηκαν από την κυριότητά τους την δημόσια περιουσία, τους αιγιαλούς, την ενέργεια, την ίδια την εθνική ανεξαρτησία τους. Για την λαθρομετανάστευση ακούσαμε τα ίδια τραγελαφικά "επιχειρήματα". Μείωση της εγκληματικότητας, μικρότερη εισροή λαθρομεταναστών, ασφαλείς οι πόλεις και τα χωριά μας. Και την ώρα που οι παπαγάλοι χειροκροτούσαν τον Σαμαρά για αυτό το εξόφθαλμο ψέμα του, οι λαθροέποικοι συνέχιζαν να εισρέουν κατά χιλιάδες από τον ανύπαρκτο φράχτη του Έβρου και από τα αφύλακτα νερά του Αιγαίου.

Τέλος, διαβεβαίωσε ο Σαμαράς τον ελληνικό λαό πως η χώρα επιτέλους οδηγείται εκτός κρίσης και πως δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα γιατί οι θυσίες των Ελλήνων πιάνουν τόπο! Δεν πέρασε ούτε ένα 24ώρο από αυτή τη δήλωση και όλα τα ΜΜΕ αναπαρήγαγαν την είδηση πως οι τροϊκανοί εκφράζουν την δυσφορία τους για την μη επίτευξη ορισμένων στόχων εκ μέρους της Ελλάδος και ως εκ τούτου απαιτούν προς συμμόρφωση την ικανοποίηση νέων προαπαιτούμενων… και έπεται συνέχεια!

Εν ολίγοις, ο ψεύτης Σαμαράς έχει κάθε δικαίωμα να ονειροβατεί και να νομίζει ότι οι συνθήκες της κοινωνίας είναι ίδιες με αυτές του σπιτιού του. Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να εκβιάζει τον ελληνικό λαό προσπαθώντας να τον εξαπατήσει με επιχειρήματα που στηρίζονται σε ψεύτικους δείκτες και χαλκευμένα στατιστικά δεδομένα.

Όπως δεν έχει το δικαίωμα να ακολουθεί την παραδικαστική οδό για να αντιμετωπίσει ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα, που με τον αγώνα του κερδίζει ψήφους από την εκλογική του πίτα. Τα νέα μέτρα και οι νέοι φόροι της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να τα αντικρούσει με επιχειρήματα μόνο η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και για το λόγο αυτό έχει στηθεί αυτή η πρωτοφανής πολιτική δίωξη, διότι ο Σαμαράς γνωρίζει πως μία τίμια πολιτική αντιπαράθεση με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα του εξασφαλίσει την μόνιμη έξοδο από την πολιτική σκηνή της χώρας παρέα με το μικρομάγαζό του.

Ματθαιόπουλος Αρτέμης
Πολιτικός Κρατούμενος
Φυλακές Κορυδαλλού



xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου