a.readmore { /* CSS properties go here */ }a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

ΑΛΒΑΝΟΣ 19ΧΡΟΝΟΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ 49ΧΡΟΝΟΥ ΜΥΚΟΝΙΑΤΗ


Προφυλακιστέος αναμένεται να κριθεί ο 19χρονος Αλβανός που συνελήφθη σε περιοχή της Αθήνας ως ο δράστης της ανθρωποκτονίας του 49χρονου Μυκονιάτη, ο οποίος δολοφονήθηκε με σκεπάρνι στις 5 Ιουλίου στο νησί των ανέμων

Η εξιχνίαση της υπόθεσης ολοκληρώθηκε με τη συμβολή και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της ζωής και της προσωπικής ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας της Αττικής σε συνεργασία και μετά από εξονυχιστική έρευνα με το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου και το Τμήμα Ασφάλειας της Ερμούπολης.

Ο 19χρονος δράστης επρόκειτο να οδηγηθεί χθες στον Ανακριτή Σύρου ενώ το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.

Τραύματα στο κεφάλι από οικοδομικό εργαλείο

Αναλυτικότερα, η στυγερή δολοφονία που σόκαρε τη Μύκονο σημειώθηκε πριν από αρκετές ημέρες, με την Αστυνομία να κάνει επίσημα λόγο στις 15 Ιουλίου για τον εντοπισμό ενός άνδρα, το πτώμα του οποίου βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης μέσα στην οικία που διέμενε σε περιοχή του νησιού. Τον 49χρονο Μυκονιάτη εντόπισαν αρχικά συγγενικά πρόσωπά του, τα οποία τον αναζητούσαν ημέρες, καταγγέλλοντας - μετά την σοκαριστική εικόνα που αντίκρισαν – αμέσως το γεγονός στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου.

Χωρίς λεπτό καθυστέρησης, ξεκίνησαν εκτεταμένες έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης, η οποία απέδωσε καρπούς τρεις δύο ημέρες, κατόπιν μεθοδικής έρευνας των δυνάμεων της Αστυνομίας Μυκόνου και Σύρου αλλά και των ανθρώπων του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της ζωής και της προσωπικής ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας της Αττικής.

Συγκεκριμένα, ακολούθησε επιστημονική διερεύνηση και αυτοψία του χώρου από εξειδικευμένο κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Υπηρεσιών και αξιωματικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου και του Επιτελείου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων, κατά την οποία προέκυψε ότι, ο 49χρονος έφερε τραύματα στο κεφάλι από οικοδομικό εργαλείο (σκεπάρνι), το οποίο βρέθηκε δίπλα του.

Αξίζει να επισημανθεί, ότι στο πλαίσιο της έρευνας, διαπιστώθηκε επιπλέον, πως η κατοικία ήταν κλειδωμένη και δεν έφερε ίχνη διάρρηξης.

Καθ' όλη τη διάρκεια της διερεύνησης της υπόθεσης και των αστυνομικών αναζητήσεων, αξιολογήθηκε και αξιοποιήθηκε το σύνολο των διαθέσιμων στοιχείων, ενδείξεων και συναφών δεδομένων που προέκυπταν από την πρόοδο των ερευνών της ανθρωποκτονίας.

Εντοπίσθηκε στην Παιανία και ομολόγησε την πράξη

Το έγκλημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της 5ης Ιουλίου, όπως εξακριβώθηκε από τις έρευνες και σύμφωνα με όσα επίσημα αναφέρει η Αστυνομία, ήταν αποτέλεσμα διένεξης που προκλήθηκε ανάμεσά τους, κατά τη διάρκεια που το θύμα φιλοξενούσε τον δράστη στην οικία που διέμενε. Συγκεκριμένα, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 19χρονου αλλοδαπού στην υπόθεση, ο οποίος μετά από ευρύτερες αναζητήσεις, εντοπίσθηκε τελικά, το μεσημέρι της 25ης Ιουλίου στην περιοχή της Αττικής και ειδικότερα στην Παιανία από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της ζωής και της προσωπικής ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο δράστης αμέσως μετά τη σύλληψή του, προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου και εξεταζόμενος, ομολόγησε την πράξη του και περιέγραψε με λεπτομέρειες τον τρόπο που διέπραξε το έγκλημα.

Το θύμα φιλοξενούσε τον δράστη

Όπως ο ίδιος ανέφερε κατά τη διεξαγωγή της προανάκρισης, είχε μεταβεί στη Μύκονο στις 4 Ιουλίου και φιλοξενούνταν από τον 49χρονο στην οικία του. Την επόμενη ημέρα το μεσημέρι ανάμεσά τους προκλήθηκε έντονη διένεξη, με αποτέλεσμα ο 19χρονος να τραυματίσει θανάσιμα το θύμα, χτυπώντας τον με σκεπάρνι. Αμέσως μετά την απεχθή πράξη του, μετέβη στο λιμάνι της Μυκόνου και επιβιβάστηκε σε πλοίο με προορισμό τον Πειραιά επιθυμώντας να απομακρυνθεί από τον τόπο του εγκλήματος.

Στην κατοχή του μάλιστα, βρέθηκαν προσωπικά αντικείμενα του θύματος ενώ στο χώρο που τελέσθηκε το έγκλημα εντοπίσθηκε γενετικός τύπος που ταυτοποιήθηκε συγκριτικά με βιολογικό υλικό που λήφθηκε από τον 19χρονο κατηγορούμενο.

Αναμένεται η απόφαση του Εισαγγελέα

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ήδη χθες ο 19χρονος δράστης – υπήκοος Αλβανίας -, μετά από έκδοση σχετικού εντάλματος, συνοδευόμενος από αστυνομικές δυνάμεις, μετέβη στη Σύρο και επρόκειτο να παρουσιασθεί ενώπιον του Ανακριτή Σύρου προκειμένου να καταθέσει για τη δολοφονία που ομολόγησε πως διέπραξε. Προηγουμένως, τονίζεται ότι, το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε από την αρμόδια υπηρεσία της Αστυνομίας προς την Εισαγγελική Αρχή Πρωτοδικών Σύρου.







koinignomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου