a.readmore { /* CSS properties go here */ }a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΟΡΑΤΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ «ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ» ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΞΟΦΛΗΜΕΝΟΥ ΠΑΣΟΚ!


Γράφει ο Αντίοχος.

Στην ψηφοφορία επί της προτάσεως μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η Τζάκρη που… δραπέτευσε από το κυβερνητικό στρατόπεδο. Αμέσως-αμέσως εμφανίστηκαν κι άλλοι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο εξ’ Αιτωλοακαρνανίας ορμώμενος Μωραΐτης, ο οποίος δήλωσε πως «Αν δεν υπάρξουν βελτιώσεις στο σχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων δεν πρόκειται να ψηφιστεί», και ο Εξ’ Ηρακλείου Κασσής , ο οποίος δήλωσε πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τον φόρο ακινήτων και τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας και επεσήμανε πως δεν είναι μόνο αυτός, αλλά υπάρχουν κι άλλοι βουλευτές που δεν θα τον ψηφίσουν. Μάλιστα, όταν τα… τσακάλια του Mega του επισήμαναν ότι μπορεί να πέσει η κυβέρνηση, ο συγκεκριμένος βουλευτής δεν έδειξε να συγκινείται: «Θα μου πουν ότι θα ρίξω την κυβέρνηση και θα πάω να ψηφίζω ό,τι να ‘ναι; Να πέσει και να πάει στην ευχή της Παναγίας, κατ’ αυτή τη λογική». Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν 2-3 «ύποπτοι» και στην ΝΔ!

Τι συμβαίνει, λοιπόν; Μήπως η κυβέρνηση των 153 (πλέον!) του φον Αντωνάκη βρίσκεται πολύ κοντά στο «ατύχημα», το οποίο από καιρό φοβόταν ότι μπορεί να συμβεί και να καταρρεύσει; Βεβαίως, το ότι κάποιοι βουλευτές απειλούν ότι δε θα ψηφίσουν συγκεκριμένα νομοσχέδια δε σημαίνει ότι θα το κάνουν κιόλας. Αλλά, αυτή τη φορά είναι πολύ περισσότερο πιθανό απ’ ότι στο παρελθόν, να πραγματοποιήσουν τις απειλές τους. Ειδικά οι του ΠΑΣΟΚ!

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα 6 και 7% που τους δίνουν οι φανερές «δημοσκοπήσεις» είναι «παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του». Γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι αυτή τη στιγμή τα πραγματικά ποσοστά του κόμματός τους κινούνται γύρω από το 3%, ότι στις εκλογές το κόμμα τους θα συντριβεί στις μυλόπετρες της πόλωσης και ότι μόνο με θαύμα θα μπει στην επόμενη βουλή. Αλλά, κι αν ακόμα καταφέρει να μπει, θα έχει το πολύ 10 βουλευτές. Η Τζάκρη εξελέγη το 2012 στον νομό Πέλλας. Πόσες πιθανότητες υπήρχαν να επανεκλεγεί στις προσεχείς εκλογές; Ούτε μία στο εκατομμύριο! Την κοπάνησε, λοιπόν, με την πρώτη ευκαιρία που βρήκε μπροστά της, για να έχει την αξιοπρέπειά της και να μπορεί να κυκλοφορεί με (σχετική, γιατί υπάρχουν και οι παλιές αμαρτίες…) άνεση έξω από το σπίτι της. Με τον ίδιο τρόπο μπορεί να σκεφτούν κι άλλοι βουλευτές – κυρίως του ΠΑΣΟΚ, οπότε… Adios Amigos, Ευάγγελε και Αντωνάκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου