a.readmore { /* CSS properties go here */ }a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ - ΒΙΝΤΕΟ


Ο Συναγωνιστής Νίκος Κούζηλος στην επίκαιρη ερώτησή του έθεσε το θέμα της αύξησης της ανεργίας των Ελλήνων ναυτικών. Συγκεκριμένα, οι άνεργοι Έλληνες ναυτικοί που αναζήτησαν εργασία ανέρχονταν στους τέσσερις χιλιάδες. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί στους επόμενους μήνες με γεωμετρική πρόοδο, αφού ο ν.4150/2013 που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση, επιτρέπει τη μείωση των Ελλήνων ναυτικών στα πληρώματα μέχρι και 40%.

Σε σχέση με την απάντηση του υπουργού, η κυβέρνηση θέλει να εντάξει περισσότερα πλοία στο ελληνικό νηολόγιο. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, αν σε ένα χρόνο ενταχθούν παραδείγματος χάριν είκοσι πλοία, αυτό σημαίνει εκατόν πενήντα το πολύ διακόσιες θέσεις αξιωματικών.

Άρα, όσον αφορά το πρόβλημα -τέσσερις χιλιάδες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΝΕ- οι θέσεις αυτές δεν είναι τίποτα. Μόνο το ελληνικό νηολόγιο δεν μπορεί να συνεισφέρει. Άρα, θα πρέπει να αλλάξει η οργανική σύνθεση και στα ποντοπόρα πλοία και γενικά σε όλη τη ναυτιλία. Με μία αύξηση της οργανικής σύνθεσης πληρωμάτων, ώστε να μπορούν να είναι Έλληνες οι ναυτικοί, αυτομάτως ανακουφίζεται ένα μεγάλο ποσοστό της ανέργων. Τέλος, πρέπει να δοθεί βάση και στα ελληνικά πληρώματα που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου