a.readmore { /* CSS properties go here */ }a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ – ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΑΙ ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ!


Όταν μιλάμε για την ανεξάρτητη δικαιοσύνη και βάζουμε στις δύο λέξεις εισαγωγικά, σαφώς και δεν εννοούμε ότι δεν υπάρχουν δικασταί και εις Αθήνας (κατά το γνωστό «υπάρχουν δικασταί εις Παρισίους»). Εννοούμε ότι οι πραγματικά ανεξάρτητοι δικαστές, δεν ορίζονται να εξετάσουν σημαντικές υποθέσεις για την επιβίωση του συστήματος.

Χθες, λοιπόν, φάνηκε τυχαία ότι δεν έχει χαθεί η ελπίδα, ότι υπάρχουν Δικαστές με το «Δ» κεφαλαίο, άξιοι τιμής κι εμπιστοσύνης, που δικάζουν χωρίς παρωπίδες και πολιτικές σκοπιμότητες. Έτσι, στην περίπτωση των δύο παντελώς άσχετων με την Χρυσή Αυγή ατόμων που σκότωσαν πέρσι σε μια συμπλοκή στο δρόμο έναν Πακιστανό, υπήρξε διαφωνία μεταξύ του αρμοδίου Εισαγγελέως και των δύο ανακριτριών που έχουν αναλάβει την καταστολή κατά της Χρυσής Αυγής με κάθε μέσον, για το αν θα κριθούν προφυλακιστέοι και για την κατηγορία της ένταξης σε «εγκληματική οργάνωση» (δηλαδή την… Χρυσή Αυγή), εκτός από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη ήττα της συστημικής σκευωρίας και του υπουργού ΠΡΟ-ΠΟ προσωπικά, ο οποίος είχε ενσωματώσει την υπόθεση αυτή στον γνωστό φάκελο – αναφορά προς τον Άρειο Πάγο, με τα 33… εγκλήματα της Χρυσής Αυγής!

(ΥΓ): Και βέβαια, οι βρωμερές διαρροές που διοχεύτευσαν στον τύπο τιποτένια ανθρωπάρια του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ, την εποχή της σύλληψης των δύο κατηγορουμένων (ότι βρέθηκαν στο σπίτι του ενός εξ’ αυτών «προεκλογικά φυλλάδια συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος»), αποδείχτηκαν ψευτιές άνευ προηγουμένου. Τα «φυλλάδια» ούτε μέσα στη δικογραφία ήταν, ούτε στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν. Προς δόξαν της «δημοκρατίας» τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου