a.readmore { /* CSS properties go here */ }a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ: ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ Ο Α. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ;


Αρχίζουν και πυκνώνουν τα κακουργήματα για τα οποία απειλούνται βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς αυτό να είναι μία φάμπρικα μαζική πολιτικής δίωξης, όπως στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής, αλλά αφορά οικονομικά εγκλήματα που τους βαραίνουν. Προ ημερών είχαμε την περίπτωση του κ. Σταθάκη και αφορά υπόθεση με ατασθαλίες πολλών εκατομμυρίων -την περίοδο που κυβερνούσε τη χώρα το ΠΑΣΟΚ- στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο οποίο ο κ. Σταθάκης είναι καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, ενώ ήταν και αντιπρύτανης μέχρι την εκλογή του, τον Μάιο του 2012, ως βουλευτής Χανίων.

Σήμερα έχουμε την περίπτωση του κ. Μητρόπουλου, ο οποίος όπως γράφεται στον Τύπο κατηγορείται για μία αμοιβή 1.000.000 δολαρίων, που ουδέποτε έκοψε απόδειξη σχετική με το επάγγελμα του, πριν γίνει βουλευτής. Η υπόθεση, όπως διαβάζουμε, έφτασε μέχρι τον Άρειο Πάγο και εξεδόθη το ακόλουθο πόρισμα, το οποίο αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα zougla.gr:

«Ο ελεγχόμενος έπρεπε στις 26/4/1999 ημερομηνία είσπραξης της δικηγορικής του αμοιβής να εκδώσει Α.Π.Υ. βάσει των διατάξεων του άρθρου 13 του Π.Δ. 186/92 για το ποσό του 1.000.000$ το οποίο αποτελούσε και τη δικηγορική του αμοιβή, το οποίο και δεν έπραξε. Αν θεωρήσουμε ότι ο ελεγχόμενος δεν το έπραξε σε πρώτο χρόνο (εν έτη 1999) λόγω της εμπλοκής του σε δικαστική διαμάχη με τους λοιπούς αντιδίκους για το ακριβή ύψος της δικηγορικής τους αμοιβής είχε τη δυνατότητα να το πράξει, ήτοι να εκδώσει Α.Π.Υ., σε δεύτερο χρόνο κατά τα έτη 2005, 2006 και κυρίως, 2009, χρονικό σημείο που τα ελληνικά δικαστήρια απεφάνθησαν μετά από αλλεπάλληλες προσφυγές των αντιδίκων προσδιορίζοντας οριστικά εν έτη 2009 το ύψος της δικηγορικής αμοιβής στο ποσό του 1.000.000$ δια έκαστον εξ αυτών. Η ανωτέρω παράλειψη σε διάφορους χρόνους δείχνει την πρόθεση για τη μη έκδοση φορολογικού στοιχείου. Εκ του συνόλου των ανωτέρω αιτιάσεων ο έλεγχος εμμένει στις διαπιστώσεις του όπως αυτές καταγράφονται στο Υπηρεσιακό Σημείωμα Ελέγχου»

Από την πλευρά του ο κ. Μητρόπουλος παρέθεσε τα επιχειρήματα του σχετικά με την υπόθεση, τα οποία εμείς - σεβόμενοι σε αντίθεση με τους «δημοκράτες» το τεκμήριο της αθωότητας - δεν απεμπολούμε εκ προοιμίου. Δεδομένης, όμως, της αντιμετώπισης που έλαβε η Χρυσή Αυγή, από κανάλια και πολιτικούς, σε μια υπόθεση με φαιδρό και χαλκευμένο κατηγορητήριο θα αναμέναμε να δημιουργηθούν νόμοι που δεν θα σέβονται το τεκμήριο της αθωότητας των εν λόγω βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό την συνολική αντιμετώπιση του ΣΥΡΙΖΑ, ως μίας οντότητας που παράγει - αν όχι διατάζει - παραβάσεις οικονομικού χαρακτήρα, οι οποίες βλάπτουν βαθύτατα τον Ελληνικό Λαό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου