a.readmore { /* CSS properties go here */ }a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΘΑΛΕΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ: Ο ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για την Θάλεια Δραγώνα. Η «καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας», όπως αυτοπαρουσιάζεται η ίδια, ανήκει στην γνωστή «σχολή» των εθνομηδενιστών μαζί με την Ρεπούση, την Κουλούρη, την Φραγκουδάκη, τον Λιάκο κ.λ.π. Στα «Νέα» της Δευτέρας, η Δραγώνα ασχολείται με το γνωστό ζήτημα της μικρής Μαρίας στον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα. Προκλητικά ανιστόρητη και με προφανή έλλειψη επαφής με την κοινωνική πραγματικότητα η κυρία αυτή φροντίζει και αυτή την φορά να δείχνει ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Αναφερόμενη στον τρόπο παρουσίασης της είδησης από τα ΜΜΕ γράφει τα εξής:

«θα πρέπει ωστόσο να μας προβληματίσει ο χειρισμός της είδησης. Είναι επιτέλους τόσο «αθώα» τα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια; Όπως ήταν τόσο «αθώα» όταν έβγαιναν με τις φωτογραφίες των οροθετικών γυναικών;»

«Συγχαρητήρια», κυρία Δραγώνα. Τώρα προβληματιστήκατε από τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται τις ειδήσεις τα ΜΜΕ; Τώρα ανακαλύψατε ότι τα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια δεν είναι αθώα; Όταν διαπόμπευαν τον Αρχηγό της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και τους Συναγωνιστές του, όταν δίκαζαν και καταδίκαζαν ως τηλεοπτικοί εισαγγελείς, όταν παραβίαζαν με τον πλέον χυδαίο τρόπο το τεκμήριο της αθωότητας, όταν εντελώς απροκάλυπτα καταργούσαν κάθε έννοια αντικειμενικότητας και πληροφόρησης, με το να συκοφαντούν ασύστολα την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δίχως την παραμικρή δυνατότητα απάντησης εκ μέρους μας, τι κάνατε κυρία Δραγώνα;

Μάλλον χειροκροτούσατε ενθουσιασμένη. Στη συνέχεια η Δραγώνα εισέρχεται στο γνωστό «αντιρατσιστικό» επιχειρηματικό λεξιλόγιο προκειμένου να δικαιολογήσει τις απαράδεχτες αυτές ενέργειες:

«Και αν πρόκειται για εμπορία, αναρωτήθηκε κανείς από όσους παρήλασαν από τα κανάλια αν η παραβατικότητα αυτής της κοινωνικής ομάδας συναρτάται με το καθεστώς της απόλυτης περιθωριοποίησής της, της τεράστιας ένδειας, της αθλιότητας των συνθηκών διαβίωσης και του κυνηγητού που υφίσταται; Υπάρχουν και άλλα ακόμη ερωτήματα που, αντί να καλλιεργούν τη σκέψη στους ακροατές, τους κοιμίζουν με ανοησίες. Η μικρή Μαρία, αναστατωμένη και τρομαγμένη, κατάφερε σε λίγες ώρες να ησυχάσει διότι αυτόματα αισθάνθηκε ασφάλεια και κέρδισε την εμπιστοσύνη της ο θεσμός που την υποδέχθηκε (sic), μας είπε ο εκπρόσωπος του Χαμόγελου του Παιδιού. Η Μαρία δεν είναι βιολογικό παιδί της οικογένειας Ρομά. Ποιοι είναι άραγε οι βιολογικοί γονείς που είναι πιο γονείς από τους κοινωνικούς γονείς που τη μεγάλωσαν; Στην ερώτηση της δημοσιογράφου προς την ψυχολόγο του Χαμόγελου αν είναι προφανές ότι η Μαρία ζούσε δυστυχισμένη ζωή στην οικογένεια Ρομά της οποίας ήταν μέλος (χωρίς να είναι βιολογικό παιδί τους), η ψυχολόγος απέφυγε να απαντήσει, αλλάζοντας το θέμα και ψελλίζοντας ότι η απομάκρυνση από το περιβάλλον τους αναστατώνει πάντα τα μικρά παιδιά.»

Οι μόνοι, λοιπόν, που φταίνε είναι «το καθεστώς της απόλυτης περιθωριοποίησης της, της τεράστιας ένδειας, της αθλιότητας των συνθηκών διαβίωσης και του κυνηγητού που υφίστανται». Πουθενά δεν υφίσταται το παραμικρό μερίδιο ευθύνης για τους ίδιους τους Ρομά. Έχουμε αρπαγές παιδιών, εκμετάλλευσή τους, εμπόριο ναρκωτικών, κατοχή παράνομων όπλων, καταστροφή ραγών του ΟΣΕ και άλλων μερών της δημόσιας περιουσίας προκειμένου να αρπάζουν καλώδια και να τα λιώνουν και ο μόνος υπεύθυνος είναι ο κοινωνικός αποκλεισμός, η προκατάληψη, ο ρατσισμός. Σ' αυτό το μικρό κοριτσάκι έχει καταστραφεί η ζωή του εξαιτίας κάποιων αδίστακτων μελών «ευπαθούς κοινωνικής ομάδας», οι οποίοι είναι πολύ πιθανόν να βγάζανε λεφτά εκμεταλλευόμενοι την μικρή Μαρία, αλλά η Δραγώνα δεν τους επιρρίπτει καμία ευθύνη. Φαίνεται ότι οι ευθύνες αφορούν μόνο τους «κακούς Χρυσαυγίτες». Για τους οποίους, φυσικά, δεν παραλείπει να πει την άποψή της. Να τι ακριβώς λέει:

«Αναρωτιόμαστε συστηματικά τις τελευταίες ημέρες τι είναι αυτό που οδήγησε στη γιγάντωση του φαινομένου της Χρυσής Αυγής. Ανάμεσα στα πολλά αίτια είναι και το εύφορο έδαφος του απροκάλυπτου ρατσισμού.»

Δεν ξέρουμε που κατοικεί η Δραγώνα. Όπως, επίσης, δεν γνωρίζουμε τι μισθούς παίρνει. Σίγουρα, όμως, δεν ζει σε περιοχές που γειτνιάζουν με τους Ρομά. Περιοχές που αντιμετωπίζουν ποικίλα προβλήματα από την παραβατική και τρομοκρατική συμπεριφορά ενός μέρους των Ρομά. Όπως, φυσικά, βγάζει πολύ περισσότερα χρήματα από τα φτωχά Λαϊκά στρώματα των Ελλήνων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν έναν ρατσισμό εναντίον τους από το ίδιο το Ελλαδικό (και όχι Ελληνικό) κράτος. Γιατί ο μόνος πραγματικός απροκάλυπτος ρατσισμός σ' αυτή την χώρα ασκείται εναντίον των ίδιων των Ελλήνων. Εναντίον της Ιστορικής τους διαδρομής και της Εθνικής διαπαιδαγώγησης (η ίδια η Δραγώνα κάνει ότι μπορεί γι' αυτό) με σκοπό την μετατροπή τους από έναν συμπαγή Λαό σ' έναν ετερόκλητο πληθυσμό. Αντί να προσπαθεί με απαράδεκτο τρόπο να απαλλάξει από τις ευθύνες τους όσους εκμεταλλεύτηκαν ένα μικρό κοριτσάκι, αντί να ενοχοποιεί τον πολιτικό λόγο ενός Εντίμου και Νομίμου Πολιτικού Κόμματος, πολύ πιο Εντίμου και Νομίμου πάντως σε σχέση με την συνομοταξία των κομμάτων του «συνταγματικού τόξου», ας σταματήσει επιτέλους να μιλά. Όχι γιατί δεν έχει το δικαίωμα να έχει την άποψή της, αλλά γιατί με τα όσα κατά καιρούς υποστηρίζει εκτίθεται ανεπανόρθωτα και δείχνει τον εθνομηδενισμό που την διέπει. Αυτός ακριβώς ο προσδιορισμός είναι που την οδηγεί και στο μένος της εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου