a.readmore { /* CSS properties go here */ }a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΤΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ


Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Βουλή η τραγική φαρσοκωμωδία που ονομάζεται «αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ». Με αυτό τον τρόπο οι ξενοκίνητοι συγκυβερνώντες, με την αγαστή συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, θεώρησαν ότι μπορούν να «πνίξουν» την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και να την εξουδετερώσουν πολιτικά. Ένα αισχρό νομοσχέδιο, το οποίο αφορά κατηγορία και όχι καταδίκη ενός κόμματος, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πόσο «φωτογραφικό» είναι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Ακόμη χειρότερο είναι το γεγονός ότι αυτοί οι οποίοι παριστάνουν τους κήρυκες της ηθικής και της οικονομικής διαφάνειας εναντίον του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών είναι οι μεγαλύτεροι φαταούλες του κρατικού χρήματος.

Μόνον η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, από το 1974 μέχρι σήμερα, έχουν λάβει περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμα χειρότερα, έχουν στο παθητικό τους άλλα 235,5 εκατ. ευρώ «θαλασσοδάνεια» από τις τράπεζες, οι οποίες δέσμευαν τις κρατικές επιχορηγήσεις τους μέχρι το 2020. Φρόντισαν, βεβαίως, να περάσουν και μια αισχρή (ν)τροπολογία σύμφωνα με την οποία απαλλάσσονται οι τραπεζίτες από την οποιαδήποτε ποινική ευθύνη για την χορήγηση των δανείων αυτών.

Το ερώτημα, φυσικά, το οποίο γεννάται αφορά το πώς είναι δυνατόν να επιζούν οικονομικά αυτά τα δύο κόμματα από την στιγμή που οι κρατικές τους επιχορηγήσεις έχουν δεσμευθεί μέχρι το 2020. Ή, μήπως, δεν συμβαίνει αυτό και η δέσμευση είναι μόνο λεκτική «μπαρούφα» για τα μάτια του κόσμου; Όπως και να έχει, εδώ έχουμε ένα ηθικό και οικονομικό σκάνδαλο, το οποίο θα έπρεπε να οδηγήσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου τόσο αυτά τα δύο κόμματα όσο και τους τραπεζίτες που τους «διευκόλυναν» με τα χρήματα του Ελληνικού Λαού.

Επομένως, μετά απ΄αυτό, υπάρχει μια ηθική απονομιμοποίηση των δύο αυτών κομμάτων για οικονομικά (και όχι μόνο) θέματα. Με ποιο δικαίωμα θα νομοθετήσουν διάταξη που θα στερεί από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ την κρατική επιδότηση κομματικοί φορείς οι οποίοι έχουν κατασπαταλήσει το δημόσιο χρήμα, χρωστώντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ; Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχει απόλυτη τάξη στα οικονομικά της, δεν χρωστά πουθενά ούτε ένα ευρώ και φροντίζει την όποια χρηματοδότηση παίρνει από το Κράτος να την γυρίζει πίσω στον Ελληνικό Λαό, δια μέσου της κοινωνικής αλληλεγγύης. Αυτό, βεβαίως, δεν μπορεί να ισχύσει από εδώ και πέρα λόγω της απαράδεκτης και μονόπλευρης κατάργησης (γιατί περί αυτού πρόκειται) της χρηματοδότησης.

Αντιθέτως, τα κόμματα της συγκυβέρνησης, τα οποία βαρύνονται με χρέη, οικονομικά σκάνδαλα και έχουν σχέση αλληλεξάρτησης με τις τράπεζες, αποδεικνύεται μέσα από τις πράξεις τους ότι είναι οι πλέον ακατάλληλοι να κρίνουν άλλους για οικονομικά ζητήματα. «Βάλανε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα» λέει το αλάνθαστο Λαϊκό ρητό και στην σύγχρονη εκδοχή του μπορεί να μεταφραστεί ως εξής: «Βάλανε τους χρεωμένους και τους κλέφτες να κρίνουν τους Τίμιους».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου