a.readmore { /* CSS properties go here */ }a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΣΟΧΗ- ΠΡΟΣΟΧΗ! ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Ε.Ε. ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ


Το’ χουμε πει πολλές φορές και το επαναλαμβάνουμε κι άλλη μία: δε φτάνει εμείς οι Έλληνες να καταριόμαστε την κατοχική συγκυβέρνηση της δυστυχίας μας κι ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο για την κατάσταση που μας έχουν φέρει. Πρέπει και να ψηφίσουμε στις εκλογές! Αλλιώς, δε γίνεται τίποτα!

Απευθυνόμαστε, λοιπόν, και πάλι στους Έλληνες που κατοικούν σε κράτη-μέλη της Ε.Ε. και τους υπενθυμίζουμε ότι μπορούν να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές (όχι σε δημοτικές/περιφερειακές εκλογές) από τον τόπο κατοικίας τους!

Η ψηφοφορία θα γίνει το Σάββατο 24 Μαΐου 2014 (κι όχι την Κυριακή 25) σε ειδικά εκλογικά τμήματα που θα συστηθούν στις πόλεις της Ευρώπης όπου υπάρχει αυξημένη συγκέντρωση Ελλήνων πολιτών.

Η διαδικασία εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους είναι απλούστατη! Ιδού τι πρέπει να κάνουμε:
Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων. Χρησιμοποιώντας ηλεκτρονική υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος στη χώρα όπου διαμένουν ή σε γειτονική χώρα.
Επικύρωση αιτήσεων. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εκτυπώσουν τρία αντίγραφα της αίτησής τους και να παραδώσουν τα δύο απ’ αυτά στην Προξενική Αρχή που αναγράφεται στην αίτηση.
Κατάρτιση ειδικών εκλογικών καταλόγων. Η Προξενική Αρχή αφού επικυρώσει, θα μεταβιβάσει τις αιτήσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών που θα φροντίσει για την κατάρτιση των ειδικών εκλογικών καταλόγων και τη σύσταση των ειδικών εκλογικών τμημάτων.
Ανακοίνωση των ειδικών εκλογικών καταλόγων. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής και επικύρωσης των αιτήσεων, το Υπουργείο Εσωτερικών θα δημοσιεύσει τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Μετά την ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη διεύθυνσηhttp://www.ypes.gr προκειμένου να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα το οποίο θα ψηφίσουν.

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης τελειώνει στις 28/03/2014. Όσοι δεν έχετε κάνει ακόμα αίτηση να επισπεύσετε! Δέκα μέρες μείνανε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου