a.readmore { /* CSS properties go here */ }a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΄΄ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ΄΄


Στην γεμάτη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Ρόδου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της "Ελληνικής Αυγής για το Νότιο Αιγαίο".


Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος, Δημήτρης Κουκούτσης και Αντώνης Γρέγος που καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

Υποψηφιος Περιφερειάρχης θα είναι ο Σάββας Σπυρίδης υπ. αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου ο Νίκος Αττιτής υπ. αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων ο Στράτος Μαύρος.


Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου με τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις, την έλλειψη ιατρικής φροντίδας και την ενεργειακή αυτονομία.

Υπ. Αντιπεριφερειαρχης Κυκλάδων, Μαύρος Ευστράτιος

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες!

Ονομάζομαι Στράτος Μαύρος, είμαι από την Σύρο και η καταγωγή μου είναι από την Πάρο. Είμαι νεφροπαθής και γονιός παιδιού με βαριά αναπηρία. Όπως καταλαβαίνετε, σύμφωνα με το περίφημο κατηγορητήριο περί εγκληματικής οργάνωσης, είμαι και θύμα, και εν δυνάμει δολοφόνος του παιδιού μου, και μέλος εγκληματικής οργάνωσης. Μεγάλη μου τιμή που ανήκω σε αυτήν την παράταξη που μου έδωσε το χρίσμα να είμαι υποψήφιος αντιπεριφεριάρχης Κυκλάδων με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ και μάλιστα αυτές τις δύσκολες μέρες που ξαφνικά όλοι οι υποψήφιοι των υπολοίπων πολιτικών πτωμάτων κατεβαίνουν ως ανεξάρτητοι.

Θα ήθελα να επισημάνω εν συντομία κάποια θέματα που απασχολούν πολύ τους νησιώτες και που απαιτούν άμεση λύση.

Πρόκειται για ακτοπλοΐα, υγεία, τουρισμό, παιδεία.

Η ακτοπλοΐα μας χρειάζεται ενίσχυση. Δεν νοήτε να χρειάζεσαι να πας στο διπλανό νησί και να είσαι υποχρεωμένος να πας Πειραιά και από εκεί στο προορισμό σου, και να είσαι αναγκασμένος να διανυκτερεύσεις 1 και 2 μέρες για να επιστρέψεις. Μας είχαν πει στην αρχή για γρήγορα πλοία(ξέρετε.....αυτά που μονοπωλούν το ΑΙΓΑΙΟ), αυξήστε τα εισιτήρια στα δήθεν γρήγορα πλοία και μετά μειώσατε την ταχύτητα για οικονομία στα καύσιμα ενώ εξακολουθούμε να πληρώνουμε το ακριβό εισιτήριο.

Για την υγεία! Τα νησιά μας χρήζουν ιατρικής περίθαλψης. Αυτό προϋποθέτει την ίδρυση νέων νοσοκομείων η κέντρων υγείας και ενίσχυση των υπαρχόντων. Δεν γίνεται να στηρίζονται τα νησιά μας μόνο στις φιλότιμες προσπάθειες των γιατρών και ελάχιστου προσωπικού που προσπαθούν να κάνουν την δουλεία τους χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό και που το κράτος αμελεί να τους ενισχύσει με τα αναγκαία εφόδια. Δεν γίνετε οι ασθενείς να έρχονται με ψαροκάικα στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων που έχει το μοναδικό νοσοκομείο στις Κυκλάδες βέβαια υπάρχει και άλλο ένα νέο υπερσύγχρονο νοσοκομείο στην Σαντορίνη αλλά δεν υπάρχουν γιατροί

Όσο αφορά το τουρισμό μας ... αποτελεί ένα από τα πιο μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια για την χώρα μας. Γιαυτό απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή από τους αρμόδιους φορείς του κράτους με τα εξής μέτρα:

-Σωστή λειτουργία και κινητοποίηση του υπουργείου τουριστικής ανάπτυξης μέσω παροχής κινήτρων στις τουριστικές επιχειρήσεις.
-Καλύτερες υποδομές όπως είναι η βελτίωση συγκοινωνιακού και επικοινωνιακού δικτύου. Εκσυγχρονισμός των ξενοδοχειακών μονάδων, λιμανιών, αεροδρομίων και τουριστικών προγραμμάτων.
-Αναβάθμιση ποιότητας παροχής υπηρεσιών μέσω της κατάλληλης εκπαίδευσης, σεμιναρίων και επαγγελματικής κατάρτισης.
-Αξιοποίηση και προβολή των αρχαιολογικών χώρων.
-Μη εκμετάλλευση των τουριστών, ξένων και Ελλήνων, για την σωστή διαφήμιση της χώρας μας.

Για την παιδεία .... την έχουν εξευτελίσει. Ποιος νέος καθηγητής θα έρθει να διδάξει σε ένα νησί όταν ο μισθός του είναι ούτε 500 ευρώ. Δεν έχει κίνητρο να αφήσει το σπίτι του και να έρθει σε νησί να διδάξει.

Όσο για τα ΕΙΔΙΚΑ σχολεία, εμείς περιμέναμε Νοέμβρη μήνα για να πάει η κόρη μας στο σχολείο. Δεν υπάρχει καμία απολύτως υποδομή για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, με προσωπικό παράδειγμα το σχολείο της κόρης μου που είναι ένα ΕΡΕΙΠΙΟ και το έχουν βαπτίσει ΕΙΔΙΚΟ

Αυτή είναι η ανάπτυξη σας τόσα χρόνια; Έχετε φάει ολο το δημόσιο χρήμα και έρχεστε μετά από χρόνια να κάνετε μπαλώματα τέτοιου τύπου για να πηγαίνουν αυτά τα παιδιά σε ερείπια;

Αν συνεχίσω να πω τα προβλήματα αυτών των παιδιών θα φύγουμε από την αίθουσα αύριο.

Δεν υπάρχει επίσης καμία υποδομή για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, ούτε σωστά πεζοδρόμια, ούτε ράμπες, ούτε είσοδοι σε καταστήματα και πολλά άλλα.

Δεν θα πω άλλα για να μην σας κουράζω. Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα που τόσα χρόνια δεν ενδιαφέρθηκε κανείς να τα λύσει, γιαυτό πρέπει να σκεφτείτε ώριμα πριν αποφασίσετε και να λάβετε υπόψιν σας το καλό των νησιών μας.

Να ξέρετε ότι η ώρα της κάλπης είναι η ώρα η δική μας,

η ώρα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ


Ευχαριστώ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου