a.readmore { /* CSS properties go here */ }a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Η καθημερινή εικόνα δικαστηρίου στα δελτία ειδήσεων πολλών τηλεοπτικών σταθμών, με έναν κεντρικό παρουσιαστή σε ρόλο προέδρου και τρεις- τέσσερις δημοσιογράφους σε ρόλους εισαγγελέα, δικαστών και πολιτικής αγωγής αντίστοιχα με εμβόλιμες παρουσιάσεις στημένων ρεπορτάζ (μαρτυρικές καταθέσεις υποτίθεται), που ενισχύουν τις απόψεις των «δικαστών» και διευκολύνουν την «ετυμηγορία είναι μια από τις πάμπολλες άθλιες μεθοδεύσεις με τις οποίες προσπαθούν να μας επιβάλλουν το μοντέλο μιας απάνθρωπης ξενόφερτης μετανεωτερικής κοινωνίας, που αμφισβητεί ευθέως τον πολιτισμό και τους προαιώνιους ιστορικούς εθισμούς των Ελλήνων.

Μια διαδικασία ψευδούς διασφάλισης της αντικειμενικής ενημέρωσης, μέσω μιας απατηλής αναπαράστασης «όλων» των απόψεων και με αισθητική κακόγουστης θεατρικής καρικατούρας.

Μια αισθητική που οπτικά παραπέμπει σε «ιερά εξέταση», με τον «πάπα» στην κορυφή ή στο κέντρο της τηλεοπτικής εικόνας να κατευθύνει τη διαδικασία. Τους «καρδινάλιους» να παίρνουν το λόγο με αυστηρή ιεραρχία, που καθορίζεται από τους καναλάρχες με κριτήριο τη χρησιμότητα ενός εκάστου προς το σύστημα, και τον φαλακρό δεσμοφύλακα να περιμένει κρυμμένος στη σκοτεινή γωνιά του για να προσαγάγει τους «ενόχους» αλυσοδεμένους στη φυλακή.

Σ’ αυτή την «κόλαση» του Δάντη, όπου καταλύεται κάθε έννοια ισονομίας και ισοπολιτείας, ο πιο σάπιος μηχανισμός του συστήματος, σε ρόλο «θεματοφύλακα» της σημερινής «δημοκρατίας» της Ελλάδος (της no democracy κατά Farage), «εξαγνίζει» ποικιλοτρόπως καθημερινά τον κοινωνικό και πολιτικό βίο της χώρας. Αβαντάρει τα μνημόνια και τις πολιτικές των ξένων και οριοθετεί την έννοια του καλού και του κακού σε κάθε θέμα.

Αυτοί οι λακέδες του συστήματος, οι χασάπηδες της ενημέρωσης και της δημοκρατίας, οι περισσότεροι από τους οποίους χαρακτηρίζονται από μεγάλη εκφραστική δυσχέρεια και σωρεία γραμματικών και συντακτικών λαθών κατά την εκφορά του λόγου, διατυπώνουν άποψη κυριολεκτικά επί παντός επιστητού.

Μονομέρεια, διαστρέβλωση, επιλεκτικές αναφορές, κακές γενικεύσεις, ενημερωτικό «μασάζ» για χαλάρωση των κοινωνικών αντιστάσεων και εν τέλει επιτηδευμένη ανασύνθεση του πληροφοριακού υλικού και στοχευμένη εξαγωγή συμπεράσματος, αποτελούν τις πάγιες τακτικές τους.

Αυτόν τον τεράστιο μηχανισμό προπαγάνδας, μέχρι σήμερα κατάφερε να διεμβολίσει μόνο μια δύναμη. Η δύναμη της αλήθειας του Λαϊκού Συνδέσμου. Αυτή υπήρξε η θρυαλλίδα της μεταβολής του πολιτικού χάρτη της χώρας μας ! Προσπαθούν τώρα βέβαια να ξαναμαζέψουν τους ανθρώπους πίσω στα κομματικά τους «μαντριά» με ψεύτικες υποσχέσεις και «καθρεφτάκια», ενοχοποιώντας λυσσωδώς το Λαϊκό Σύνδεσμο που έχει κεφαλαιοποιήσει ιδεολογικά τις εξεγερμένες συνειδήσεις των Ελλήνων. Δυστυχώς όμως για αυτούς ό,τι και να κάνουν είναι πολύ αργά.

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω! Όσο πεισματικά κι αν αρνούνται να το δεχτούν, θα το καταλάβουν πολύ σύντομα. Οι αθλιότητες δεν περνούν πια.

Τέλος Αυτοί οι λίγοι που τους κοντράρουν, είναι αποφασισμένοι για όλα!

«...Και οι ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν κι᾿ όταν κάνουν αυτείνη την απόφασιν, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν».

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ


xryshaygh.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου