a.readmore { /* CSS properties go here */ }a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΄΄ΟΜΕΡΤΑ΄΄ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ


Έχει αρχίσει και καθίσταται υπόπτως επαναλαμβανόμενη η «σύμπτωση» της ανακριτικής κρίσεως να αφεθούν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για το μέγα σκάνδαλο των εξοπλιστικών, αφότου έχουν αρνηθεί να προσκομίσουν στοιχεία για την εμπλοκή πολιτικών στο σκάνδαλο. Με δεδομένο την πρότερη παραδοχή Αθανασίου ότι μπορεί και παίρνει ανά πάσα ώρα και στιγμή τηλέφωνο την προϊστάμενη των ανακριτών, αντιλαμβανόμαστε ότι η σκανδαλώδης αυτή «σύμπτωση» αποφάσεων έρχεται κατόπιν πολιτικής εντολής.

Μόλις χθες είχαμε μία ακόμα περίπτωση ανθρώπου εμπλεκόμενου στο όλο σκάνδαλο, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφότου αρνήθηκε να δώσει ονόματα πολιτικών. Αυτό δεν το λέμε εμείς, το λένε τα καθεστωτικά ρεπορτάζ που σε όλες τις καθεστωτικές εφημερίδες. Σας μεταφέρουμε ως παράδειγμα απόσπασμα από το σχετικό ρεπορτάζ της «Καθημερινής»: «Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ο κ. Ματαντός φέρεται να έδωσε σημαντικά στοιχεία αποκαλύπτοντας λογαριασμούς μέσω των οποίων διακινήθηκαν τα μαύρα χρήματα, και οι οποίοι δεν είχαν εντοπιστεί μέχρι χθες από τις έρευνες της ελληνικής Δικαιοσύνης. Αρνήθηκε ωστόσο να κατονομάσει συγκεκριμένα πρόσωπα και δη πολιτικά πρόσωπα που πήραν μίζες, εμμένοντας στις αποκαλύψεις που είχε κάνει καταθέτοντας παλαιότερα ενώπιον της γερμανικής Δικαιοσύνης.»

Αξίζει σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε, ο οποίος απολογήθηκε για το σκάνδαλο, αφέθηκε ελεύθερος και ακολούθως ο συνήγορος άφησε αιχμές ότι υπάρχει "ένας σοβαρός πολιτικός που κρύβεται πίσω από εταιρεία που είχε συναλλαγές ο Ευσταθίου. Δεν είναι ο Τσοχατζόπουλος. Είναι γνωστός πολιτικός, στην πρώτη γραμμή και είναι από το ΠΑΣΟΚ". Βεβαίως ο κατηγορούμενος δεν κλήθηκε από την δικαιοσύνη για να εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε ο συνήγορος του και όλοι αντιλαμβανόμαστε το γιατί. Ο Ευσταθίου κοινώς αφέθηκε ελεύθερος γιατί τήρησε την «ομερτά» και δεν δημιούργησε έτσι προβλήματα στην χούντα Βενιζέλου – Σαμαρά, που ελέγχει τις αποφάσεις των ανακριτών, όπως αυτό έχει καταστεί σαφές και στην περίπτωση των διώξεων εναντίον της Χρυσής Αυγής, όπου η προφυλάκιση θεωρείται βεβαία, ασχέτως αν δεν υπάρχει κανενός είδους έγκλημα.

Την ίδια μοίρα είχε και η υπόθεση του Α. Κάντα, ο οποίος παρότι κατονομάζεται από το σύνολο των υπόλοιπων κατηγορούμενων, επίσης αφέθηκε ελεύθερος. Το συγκλονιστικό είναι ότι αφέθηκε ελεύθερος παρότι επίσης υπονόησε, ενώπιον των ανακριτών, την εμπλοκή πολιτικών προσώπων, λέγοντας ότι «θεωρώ αδύνατο να έπαιρνα εγώ τέτοιες μίζες και να μην έπαιρναν οι πολιτικοί μου προϊστάμενοι», δείχνοντας έτσι ευθέως πολιτικά πρόσωπα, αλλά χωρίς να τα κατονομάσει, ίσως γιατί αν τα κατονομάσει τότε θα μας αποχαιρετήσει «πρόωρα» η χούντα Βενιζέλου – Σαμαρά.

Επίσης ελεύθερος είχε αφεθεί και ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο οποίος στην απολογία του παραδέχτηκε την χορηγία μιζών προς κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Εν τέλει συνελήφθη ξανά για παραβίαση περιοριστικών όρων, αφού δεν κατέβαλε την εγγύηση που του είχε επιβληθεί. Ουδέποτε διερευνήθηκαν περαιτέρω αυτά που κατήγγειλε για στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ώστε να διαπιστωθεί αν τα χρήματα αυτά διακινήθηκαν περαιτέρω και ιδιαιτέρως προς τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

Με φόντο την «αθώωση» Βενιζέλου – ΠΑΣΟΚ από την ΝΔ στην πρόσφατη συζήτηση στην Βουλή, για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια, καθίσταται σαφές ότι η συνοχή της χούντας Βενιζέλου – Σαμαρά, περνά μέσα από τον έλεγχο της δικαιοσύνης και τον βιασμό του Συντάγματος, των Νόμων και του Πολιτεύματος. Είτε μέσα από αποφάσεις που επιβραβεύουν την τήρηση της «ομερτά» για την συμμετοχή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο με τις μίζες στα εξοπλιστικά, είτε μέσα από τις σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων, η χούντα Βενιζέλου – Σαμαρά, χαλιναγωγεί την δικαιοσύνη προκειμένου να συνεχίσει την ύπαρξη της και να ολοκληρώσει το ξεπούλημα της Ελλάδας.


xryshaygh.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου