a.readmore { /* CSS properties go here */ }a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Η «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ» ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗ ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ «ΡΕΑΛΙΣΜΟ»


Πολύ καλή εντύπωση στους εκπροσώπους του σκληρού πυρήνα του κατεστημένου, έκανε η δήλωση του συριζαίου Σταθάκη, ότι πάνω από το 90% του ελληνικού χρέους δεν δύναται να διαγραφεί, και παράλληλα πως μόλις το 5% του χρέους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επαχθές. Έτσι, ο Αθανάσιος Έλλις (πιο γνωστός ως «φωνή της Αμερικής») θεωρεί ότι «αλλάζει τα δεδομένα του δημόσιου διαλόγου γύρω από τη διαχείριση του χρέους, αλλά και γενικότερα της πολιτικής αντιπαράθεσης». Τι εννοεί ο ποιητής; Ιδού:

«Η πολιτική ερμηνεία της εξέλιξης μπορεί να είναι ότι, τέσσερις μήνες πριν από τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τη στρατηγική επιλογή να κινηθεί προς το Κέντρο, ακόμη και αν αυτό τού στοιχίσει ψήφους στα αριστερά από κάποιους που θα τον κατηγορήσουν ότι γίνεται «συστημικός». Ίσως ο κ. Τσίπρας αρχίζει να αντιλαμβάνεται την ψυχρή οικονομική πραγματικότητα, αλλά και τις προθέσεις των Ευρωπαίων, συμπεριλαμβανομένων και των ομοϊδεατών του της ευρωπαϊκής Αριστεράς. Και υπό αυτό το πρίσμα επιλέγει να κινηθεί».

Τέλος, η «φωνή της Αμερικής» δίνει τις απαραίτητες συμβουλές για τον χειρισμό των οικονομικών υποθέσεων και στα δύο κόμματα «εξουσίας»:
«Τα δύο μεγάλα κόμματα οφείλουν να αποφύγουν κατά την προεκλογική περίοδο εκατέρωθεν ακρότητες καθώς στον βωμό μιας πρόσκαιρης δημοσκοπικής βελτίωσης μπορεί να δημιουργήσουν ένα εκτεταμένο κλίμα αβεβαιότητας και να θυσιάσουν την ανάκαμψη της οικονομίας».
Μην ξεχνάμε, ότι πρόκειται για τον ίδιο συστημικό αρθρογράφο, που προ ημερών έψεγε την ΝΔ γιατί χαρακτήριζε τον ΣΥΡΙΖΑ συλλήβδην «φιλοτρομοκρατικό», προτρέποντας σε αποφυγή των «ακροτήτων».
Ο σκοπός προφανής: να συγκλίνουν τα δύο κόμματα προς το «κέντρο», ώστε να καταστεί δυνατός ο πολιτικός τους… γάμος, με… κουμπάρους τους διεθνείς εξουσιαστές και τοκογλύφους!


http://ethnikismos.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου