a.readmore { /* CSS properties go here */ }a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΦΟΥΛ ΜΝΗΜΟΝΙΟΛΑΓΝΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ! ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ!


Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας.

Επειδή οι εκλογές είναι κοντά, είναι καλό να ξέρουμε τις θέσεις του κρυφο-μνημονιολάγνου Σύριζα, για να μην τραβάμε μετά τα μαλλιά μας όλοι μαζί!
Χθες ήταν η μέρα του Σταθάκη, που πήρε σβάρνα τα μνημονιακά ραδιοτηλεοπτικά μαγαζιά (κόκκινο – ΣΚΑΪ) για να αναλύσει τις απόψεις του για το αύριο, εαν και εφόσον ο Σύριζα αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.
Ο κ. Σταθάκης, βουλευτής και εκ των εκπονητών του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι το επαχθές χρέος που αναλογεί στα εξοπλιστικά ανέρχεται στο 5% του ΑΕΠ ενώ το υπόλοιπο ποσοστό (95%) όπου κι αν χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα χρήματα (τρύπες στον Προϋπολογισμό, Ολυμπιακοί, ακριβά έργα), είναι «παραδοσιακό» και δεν μπορεί να διαγραφεί, ως εκ τούτου οφείλει να αποπληρωθεί.

Ας δούμε μερικά χτυπητά από την συνέντευξή του:

«Μόνο το 5% του δημόσιου χρέους είναι επαχθές, το υπόλοιπο είναι παραδοσιακό και πρέπει να αποπληρωθεί».(Δώσε και σε μένα δανεικά μπάρμπα δηλαδή και πάρτα όλα, μην αφήσει τίποτε…)
Για το αν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υλοποιηθεί στο ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο της ευρωζώνης, δήλωσε ότι «οι πολιτικές δεν είναι στατικές».(Έχει να πέσει μνημονιολάγνα κωλοτούμπα που θα πάει σύννεφο)
«Πλούσιοι είναι αυτοί που φοροδιαφεύγουν, εκεί θα βρούμε τον πλούτο».(Στους 380.000 που δεν έχουν πληρώσει τον ΟΑΕΕ ή στους 1.500.000 καταγεγραμμένους ανέργους, στους 3.000.000 πραγματικούς με τους ελεύθερους επαγγελματίες που οι περισσότεροι χρωστούν ακόμη τον φόρο του 11 αφού δεν υπάρχει πουθενά δουλειά ειδικά για κάποιους συγκεκριμένους κλάδους)
«Η ευτυχία περνάει μόνο μέσα από το ευρώ, και από κανένα άλλο νόμισμα».(Σφάξε με Αγά μ’ να αγιάσω δηλαδή. Μνημόνιο και πάλι μνημόνιο, γιατί το μνημόνιο πάει πακέτο με το ευρώ!)
«Οι πλούσιοι υπάρχουν, αλλά δεν… αποκαλύπτονται». (Ονόματα δεν έχουν αυτοί οι πλούσιοι; Είναι “αγνώστων λοιπών στοιχείων” ή όχι τώρα δεν λέμε ονόματα, μετά θα έχει ξεχαστεί το θέμα… Μια δήλωση ήταν, ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΓΙΑΝΝΑ ΜΟΥ…)
«Ο πλούσιος είναι ο οποιοσδήποτε έχει ένα εισόδημα το οποίο φοροδιαφεύγει συστηματικά, μεθοδικά, και κατ’ επανάληψη. Δεν είναι θέμα από πού αρχίζει (να θεωρείται κάποιος πλούσιος), το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα ήταν προ μνημονίου στο 20% του ΑΕΠ και τώρα είναι 30%, έχει αυξηθεί μέσα στην κρίση». (Ο Πλούσιος είναι στις λίστες λαγκάρντ και στις άλλες λίστες που αδιαφορήσατε να έρθουν και να ανακοινωθούν στην ΒΟΥΛΗ. Αδιαφορήσατε να τιμωρηθούν κ. ΣΤΑΘΑΚΗ!)
«Δεν είναι θέμα να προσδιοριστεί ο πλούσιος στα 40.000, 50.000 ή 100.000 ευρώ (εισόδημα), σημασία έχει να αποκαλυφθεί η πραγματική εισοδηματική κατάσταση των πολιτών και να φορολογηθεί ανάλογα». (Τα 40-50-80-100.000 για την συντριπτική πλειοψηφία είναι πλέον παρελθόν. Από που θα βρει λεφτά ο ΣΥΡΙΖΑ για να χρηματοδοτήσει το ευρώ που είναι μονόδρομος για το οικονομικό του επιτελείο;)
«Το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο και θα πρέπει να βρεθούν μέθοδοι ελάφρυνσής του, όπως να μην πληρώνονται τοκοχρεολύσια ώσπου να επιστρέψει η χώρα σε ρυθμό ανάπτυξης». (Ευρώ – Μνημόνιο και να μην πληρώνονται τοκοχρεωλύσια, είναι πράγματα ασύνδετα… Ας ρωτήσει τον Mr Tsipra – yes ser να του τα πει… Ξέρει αυτός…)
Στο ερώτημα αν το νόμισμα είναι οπορτουνισμός (αν δηλαδή καθορίζει αυτό την οικονομική πολιτική), είπε πως «υπάρχουν χώρες και εκτός ευρώ που έχουν μνημόνια». (Οι χώρες όμως που έχουν μνημόνιο ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ) έχουν και άλλα περιθώρια αντίδρασης. Εμείς εντός ευρώ ΜΟΝΟ χάος έχουμε αντιμετωπίσει).

Δεν ξέρουμε που ακριβώς βλέπει ο κ. Σταθάκης τους “φοροφυγάδες”… Ίσως στο κόμμα του και στους συντρόφους του, μεγαλοεπενδυτές και μεγαλοκατόχους ακινήτων.. Ίσως στα μεγάλα συμφέροντα που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και που δεν τα κατονομάζει… Ίσως στην τσέπη του…

Η αλήθεια είναι πως ο ελληνικός λαός έχει οδηγηθεί σε μία δεινή θέση και η όποια κυβέρνηση μονίμως θα απαιτεί τα “χρωστούμενα προς το δημόσιο”.

Χρωστούμενα που είναι «δικαιολογημένα», εντός εισαγωγικών, λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης που έχουν περιέλθει οι Έλληνες πολίτες και τα νοικοκυριά. Η συντριπτική πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών, παραδείγματος χάριν, οφείλουν στον ΟΑΕΕ. Καταστήματα κλείνουν συνεχώς, οι εναπομείναντες επιχειρηματίες παλεύουν με «νύχια και με δόντια» για να αντέξουν λίγο χρονικό διάστημα ακόμα.

Επιχειρηματίες που τους οφείλει το Δημόσιο χρήματα, είτε σαν προμηθευτές του, είτε σαν επιστροφή φόρων και ΦΠΑ, ενώ έχουν κόψει τιμολόγια, έχουν φορολογηθεί και πληρώσει ΦΠΑ, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε υποχρεώσεις, αφήνοντας χρέη στο Δημόσιο, τα οποία δεν συμψηφίζονται δημιουργώντας έναν κυκεώνα.

Δεν είναι δυνατόν να είναι μπαταχτσήδες όλοι οι 380.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, υπό διωγμόν από τον ΟΑΕΕ, και άλλοι 15.000-20.000 δικηγόροι όπως και 20.000-30.000 μηχανικοί που δεν έχουν χτίσει ούτε τούβλο εδώ και δυο-τρία χρόνια!

Ήδη το 38% των Ελλήνων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή με εισόδημα χαμηλότερο από το 60% του μέσου εισοδήματος. Το 14% των Ελλήνων ήδη ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, δηλαδή δεν έχουν τα στοιχειώδη για τις βασικές τους ανάγκες σίτισης, στέγασης και υγείας. Σύμφωνα με έρευνα κυριακάτικης εφημερίδας, ως και 50% των Ελλήνων δεν έχει πλέον πρόσβαση στη δημόσια υγεία.

Μέχρι τώρα καλύπτουν αυτές τις βασικές ανάγκες τους ή τρώγοντας από τα έτοιμα (τα φάγανε αυτά, πάει), ή δανειζόμενοι από το στενό περιβάλλον τους που τελειώνει και αυτό με τη φορολογική γενοκτονία που ολοκληρώνεται πλέον, ή καθυστερώντας στις υποχρεώσεις τους, που σύντομα θα οδηγήσει πολλούς από αυτούς στη φυλακή και την δεκαετή οικονομική εξορία από την Ελλάδα. Οι μηχανές για τη δήμευση της περιουσίας τους έχουν ήδη πάρει μπροστά και μαρσάρουν. Το έγκλημά τους είναι η ανέχεια που προκάλεσε το Ευρώ και το μνημόνιο που υπερασπίζεται πλέον ανοιχτά και ο ΣΥΡΙΖΑ!

Θα τιμωρηθούν από τον κ. Σταθάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι φτωχοί και το κράτος δεν τους πιστεύει, γιατί έχει θεσπίσει χαράτσια €650 ως τέλος επιτηδεύματος, και υποχρεωτικές εισφορές €5.400 το χρόνο ως ασφαλιστική εισφορά (φόρος είναι, μη κοροϊδευόμαστε).

Οι δήθεν συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι, τα επιμελητήρια των ελευθέρων επαγγελματιών και των εμπόρων, άφησαν να περάσουν οι 60 ημέρες που επιτρέπει ο νόμος για την συλλογική προσφυγή ως αντισυνταγματικής της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος που έχει ετήσιο εισόδημα €6.000-€7.000 και καλείται να πληρώσει €6.050 μόνο για χαράτσι ελευθέρων επαγγελματιών και ΤΕΒΕ, θα έχει πλέον την ευθύνη να προσφύγει στα δικαστήρια ατομικά, ενάντια στην φορολόγηση που είναι πέρα και πάνω από την δυνατότητά του να πληρώνει, και να διατηρείται εν ζωή.

Δεν μιλάμε καν για αξιοπρέπεια.

Το παζλ ολοκληρώνεται τώρα και με τα εξοντωτικά πρόστιμα που σχεδιάστηκαν για να συνθλίψουν τη μικρομεσαία παραγωγική τάξη και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα:

Το ίδιο πρόστιμο καλείται να πληρώσει για κάποια γραφειοκρατική παράβλεψη η περιπτερού που έχει ετήσιο τζίρο €40.000 και ίσως ετήσιο εισόδημα €8.000, με την πολυεθνική καταναλωτικών ειδών με τζίρο €490.000.000 το χρόνο που υπερτιμολογεί και τα προϊόντα της ως και τριπλάσια τιμή απ’όσο τα πουλάει στις βορειοευρωπαϊκές χώρες αλλά όμως δηλώνει κέρδη στην Ελλάδα λιγότερα από €3.000.000 ετησίως.

Σε πολιτισμένες χώρες όπως η Ελβετία, ακόμη και τα πρόστιμα για τροχαίες παραβάσεις είναι αναλογικά με το εισόδημα του παρανομούντος.

Για την πολτοποίηση των μικρομεσαίων εφαρμόζεται η ίδια μέθοδος που εφαρμόστηκε και από τους Μπολσεβίκους στην Οκτωβριανή επανάσταση για να δημεύσουν τις περιουσίες των, δηλαδή ο υπολογισμός φορολογίας επί μιας πλασματικής αξίας πολλαπλάσιας από τα πραγματικά περιουσιακά στοιχεία τους (“τεκμαρτή”/”αντικειμενική”), και κατόπιν η δήμευση της περιουσίας αυτής όταν πλέον εκδηλωνόταν η αδυναμία των μικροαστών να ανταπεξέλθουν στο φόρο.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΟΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ (ΛΕΝΙΝΙΣΤΕΣ -Στουρνάρας και ΣΤΑΘΑΚΗΣ – ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ) ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ;

Την ίδια μέθοδο ακολούθησε και ο Κεμάλ Αττατούρκ για να δημεύσει τις περιουσίες της μικρασιατικής ομογένειας πριν να τους εξορίσει το 1922.

Την ίδια μέθοδο ακολούθησε και ο Στάλιν για να δημεύσει τη γη των αγροτών, όταν ήρθε η στιγμή των Κολχόζ.

Αυτή μέθοδος ακολουθείται και τώρα. Είναι δοκιμασμένη μέθοδος συγκέντρωσης περιουσίας στα χέρια του κράτους, και εξαθλίωσης των αντικειμένων της κρατικής φορολογικής βίας, μικροαστών και νοικοκύρηδων.

Από ότι φαίνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να χτυπήσει στα ίσια τους ίδιους ακριβώς που χτυπάει και ο φον Αντωνάκης με τον Λενινιστή υπουργό οικονομικών που είναι συνάμα και καθηγητής του έτερου καπαδόκη του Σταθάκη, του Τσακαλώτου. ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ!

Λες και οι 1,8 εκατομμύρια εργαζόμενων της παραγωγικής οικονομίας, που πληρώνουν με τους φόρους τους 1.000.000 δημοσίους υπαλλήλους, και 3.000.000 συνταξιούχους, ενώ στηρίζουν με το υπολοιπόμενο εισόδημά τους και 4.000.000 οικονομικά ανενεργούς Έλληνες πιθανά της οικογένειάς τους, αντέχουν κι’ άλλο! Δεν αντέχουν άλλο, ρε!

Δεν αντέχουν ρε!

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ!

ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΩΡΑ! ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ! ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΟΛΟΓΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.

ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΕΞΟΔΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ!

ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ;;;;

ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΣΕΙ ΦΟΥΓΑΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΣΑΠΙΣΤΕΙ Η ΓΗ, ΠΡΟΚΟΠΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ! ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΥΜΑΡΑ “ΑΓΑΠΗΤΕ” Κ. ΣΤΑΘΑΚΗ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΣΠΑΖΕΣΤΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ!

ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ!

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΤΟΠΟΣ!

xryshaygh.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου