a.readmore { /* CSS properties go here */ }a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΣΕ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ


Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν απλώς διασκεδαστικό. Τώρα, όμως, έχει μετατραπεί σε μια απίστευτου μήκους αηδία, που δεν ξέρουμε μέχρι πού μπορεί να φτάσει. Μιλάμε φυσικά για τα περιβόητα «πρώην» και «νυν» «μέλη» και «στελέχη» της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, τα οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα βγαίνουν όπως τα σαλιγκάρια μετά την βροχή και δίνουν «αποκαλυπτικές» και «αποκλειστικές» συνεντεύξεις σε εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια. Η γελοιότητα στο όλο σκηνικό είναι προφανής, καθώς από το πουθενά προκύπτουν διάφοροι απίθανοι τύποι, οι οποίοι προβαίνουν σε «αποκαλύψεις» που προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Γνωρίζοντας πολύ καλά τον αδίστακτο χώρο της δημοσιογραφίας μπορούμε να κατανοήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Από την στιγμή που κάποιο «σαΐνι» της καθεστωτικής δημοσιογραφίας είχε πρώτο την φαεινή ιδέα να λανσάρει στην πιάτσα έναν δήθεν Χρυσαυγίτη, οι καναλάρχες και οι εκδότες ήσαν σαφείς προς τους υπαλλήλους τους: «Τσακίσου να βρεις κι εσύ έναν Χρυσαυγίτη. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι αληθινός ή όχι, αλλά να παρουσιαστεί ως τέτοιος και να πει “πιασάρικα” πράγματα». Έτσι, λοιπόν, εδώ και λίγες ημέρες, για την ακρίβεια από το περασμένο Σάββατο, σε καθημερινή βάση διάφοροι «πολύξεροι» και «πολυπράγμονες», που αυτοβαφτίζονται ως «Χρυσαυγίτες», είτε «νυν», είτε «πρώην» ... αποκαλύπτουν.

Βεβαίως, αυτές οι «αποκαλύψεις» δεν απευθύνονται σ΄αυτούς που ξέρουν, αλλά σ΄ αυτούς που δεν ξέρουν, θεωρώντας ότι θα υπάρξουν όσο το δυνατόν περισσότεροι που θα «ψαρώσουν» με τα λεγόμενα των νεόκοπων «χρυσαυγιτών». Μόνο που πάνω στην αγωνία τους να φέρουν εις πέρας την αποστολή που τους έχουν αναθέσει τα αφεντικά τους φαίνεται ότι οι δημοσιογράφοι δεν έχουν επιλέξει καλούς ηθοποιούς που να διαπρέπουν στο ψέμα με τέτοιο τρόπο που να παρουσιάζονται ως αληθινοί. Δεν είχαν την ψυχραιμία να στήσουν ένα ωραίο παραμύθι, το οποίο θα μπορούσε να πείσει τον κόσμο. Αντιθέτως, «φουσκώνουν» όσο περισσότερο μπορούν το «φέσι», με αποτέλεσμα να εξευτελίζονται τελείως. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι κάτι ιστορίες για αγρίους, όπως «3.000 εκπαιδευμένοι κομάντο», «εκπαίδευση σε στρατόπεδα», «χάκερς που μπαίνουν σε έγγραφα της Εισαγγελίας», οικονομικό αλισβερίσι με πακιστανούς κ.λ.π. τους έχουν γυρίσει ήδη μπούμερανγκ;

Αλήθεια, πώς και πού τους βρήκαν τους δήθεν χρυσαυγίτες; Πώς εμφανίστηκαν ταυτοχρόνως και μοιράζονται σαν τραπουλόχαρτα σε κανάλια και τηλεοράσεις; Με βάση τα όσα παρακολουθήσαμε μέχρι τώρα να σας πούμε τι περίπου συμβαίνει. Το κάθε είδους «σαΐνι» της δημοσιογραφίας βρίσκει έναν φουκαρά και του λέει: «Έλα εδώ. Θέλεις να βγάλεις ένα καλό μεροκάματο; Ωραία, θα μιλήσεις με πλάτη στην κάμερα ή θα μου δώσεις μια συνέντευξη σε κασετόφωνο και θα μου πεις αυτά που πρέπει».

Αυτά «που πρέπει» είναι διάφορες ανύπαρκτες ιστορίες που έχουν ξαναειπωθεί στο παρελθόν, γαρνιρισμένες με διάφορες διαδικτυακές «τρολιές» και συνομωσιολογικά σενάρια, τα οποία δεν έχουν την παραμικρή δόση αληθείας.

Διαβάζοντας και βλέποντας τις αθλιότητες που έχουν ήδη ειπωθεί και δημοσιευθεί είναι φανερό ότι οι «χρυσαυγίτες» έχουν πέσει σε απίστευτες αντιφάσεις, μπερδεύουν πρόσωπα, λαθεύουν ημερομηνίες και γενικώς τα έχουν κάνει σαλάτα. Το χειρότερο για τα «παπαγαλάκια» της δημοσιογραφίας είναι ότι θα πρέπει αυτά να τα αποδείξουν και στις αίθουσες των δικαστηρίων.
Ωραίο το κόλπο του «δημοσιογραφικού απορρήτου», αλλά δεν θα επαρκεί στις αίθουσες των δικαστηρίων, όπου θα πρέπει με ΣΤΟΙΧΕΙΑ και ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ να δείξουν ότι τα όσα λένε «αυθόρμητα» οι ομαδικά «μετανοήσαντες» και έχοντες… υψηλή κρίση συνείδησης «χρυσαυγίτες» είναι αληθινά. Δυστυχώς, για το υπηρετικό προσωπικό του καθεστώτος, γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει και είμαστε επαρκώς ενήμεροι για την αθλιότητα αυτή, που ως κωμική τραγωδία περιφέρεται σε κανάλια και εφημερίδες.

Όταν χρειαστεί να φτάσει στις αίθουσες των δικαστηρίων αυτή η υπόθεση θα έχει πολύ ενδιαφέρον, γιατί τότε θα γκρεμιστεί σαν χάρτινος πύργος όλο το σαθρό κατηγορητήριο εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου