a.readmore { /* CSS properties go here */ }a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΕΟ ΨΑΛΙΔΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΞΕΣΑΛΩΝΟΥΝ


Η μνημονιακή συγκυβέρνηση και η ανθελληνική αριστερά προσπαθούν να εξοντώσουν το Λαϊκό εθνικιστικό Κίνημα και να κάμψουν το φρόνημα του Ελληνικού λαού. Με τις παράνομες διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής θέλουν να φιμώσουν την μοναδική ελεύθερη φωνή ενάντια στα σχέδιά τους. Σε συνεργασία με τα κανάλια της διαπλοκής αποπροσανατολίζουν την ελληνική κοινωνία ώστε να περάσουν αναίμακτα τα νέα μέτρα που έρχονται.

Στην πρώτη γραμμή των περικοπών θα βρεθούν κύριες κι επικουρικές συντάξεις. Τα ασφαλιστικά ταμεία δεν καταφέρνουν να μαζέψουν έσοδα αφού καμία ρύθμιση δεν αποδίδει.

Ειδικοί στην κοινωνική ασφάλιση εκτιμούν πως το έλλειμμα στα ταμεία κύριας ασφάλισης είναι 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ (και μαζί με τον ΕΟΠΥΥ φτάνει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ). Στο ποσό αυτό πρέπει να προστεθούν 200 εκατομμύρια ευρώ από το έλλειμμα στα επικουρικά ταμεία, ενώ στο «κόκκινο» είναι και το Ταμείο Πρόνοιας (εφάπαξ) του Δημοσίου.

Φέτος το οικονομικό κενό καλύπτεται από το ειδικό αποθεματικό που υπάρχει γι' αυτό τον σκοπό (το υπουργείο επισημαίνει πως δεν θα υπάρξει ταμειακό πρόβλημα). Ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα θα υπάρξει το 2014, καθώς η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και η υποχώρηση των εσόδων θα οδηγήσει σε «μαύρη τρύπα» 1,8 δισεκατομμυρίου.

Τα μηνύματα από το μέτωπο των εσόδων είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά (υποχώρηση κατά 13%), ενώ φαίνεται πως δεν περπατά η ρύθμιση των οφειλών. Με βάση τα τελευταία στοιχεία, από τους 700.000 με 800.000 οφειλέτες μόλις 26.000 έχουν υποβάλει αίτηση ρύθμισης των χρεών.

Σύμφωνα με ειδικούς στην κοινωνική ασφάλιση, αν την επόμενη χρονιά δεν καλυφθεί το κενό, θα υπάρξουν νέες περικοπές στα ταμεία κύριας ασφάλισης κατά 8% με 10%. Κυρίως απειλούνται οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ αλλά και όσοι καλύπτονται από τα ειδικά ταμεία (όπου η μείωση των εισφορών θα συμπαρασύρει και τις παροχές).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου