a.readmore { /* CSS properties go here */ }a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ: ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ - ΕΙΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ


Εισιτήριο πολυτελείας θα πληρώνουν πλέον όσοι θέλουν να νοσηλευτούν στα δημόσια νοσοκομεία. Συγκεκριμένα η τιμή του εισιτηρίου νοσηλείας πενταπλασιάζεται και έτσι αποκλείονται ακόμη πιο πολλοί συνάνθρωποί μας από την Υγεία.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ενώ είχε διαψεύσει το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής του εισιτηρίου νοσηλείας τελικά δεν κράτησε τον λόγο του (ως είθισται από την κυβέρνηση Σαμαρά) και από 5 ευρώ το ανεβάζει στα 25. Το μέτρο σύμφωνα με πληροφορίες θα ισχύσει από το 2014. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, δεν θα το καταβάλουν άποροι και ανασφάλιστοι. Εδώ εννοείται πως όλοι αυτοί οι εκατομμύρια λαθρομεταναστές που προφασίζονται δήθεν πολιτικό άσυλο δεν θα πληρώνουν πάλι τίποτα. Αρά τα 25 ευρώ είναι στην ουσία ένα χαράτσι μόνο για τους Έλληνες.

Το τραγικό της υπόθεσης όμως είναι ότι, σύμφωνα με τον Γεωργιάδη, τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από το νέο χαράτσι θα δοθούν κατά προτεραιότητα σε δράσεις υπέρ των ομάδων που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Και για όσους δεν το κατάλαβαν θα το εξηγήσουμε απλά. "Αποκλείουμε κι άλλο κόσμο από την υγεία για να βοηθήσουμε κάποιους που δεν έχουν πρόσβαση στην υγεία". Τα θέματα που προκύπτουν με αυτό το μέτρο είναι πολλά. Αρχικά θα θέλαμε να ξέρουμε συγκεκριμένα που θα πάνε αυτά τα χρήματα, γιατί το "δράσεις υπέρ ομάδων που αδυνατούν" είναι πολύ αόριστο. Ολόκληρος ο Ελληνικός λαός είναι μια ομάδα που αδυνατεί.

Άρα εδώ έρχεται και ένα άλλο ερώτημα. Μήπως το νέο χαράτσι στην υγεία θα το πληρώνουμε για να αναλάβουμε τα ιατρικά έξοδα των λαθρομεταναστών και των δήθεν πολιτικών προσφύγων; Γιατί αυτές είναι οι ευπαθείς ομάδες σύμφωνα με την κυβέρνηση. Είναι αυτοί που τόσα χρόνια πάνε και έρχονται δωρεάν στα νοσοκομεία εις βάρος των φορολογούμενων. Έτσι με αυτό τον τρόπο θα φαίνεται στα χαρτιά ότι του Υπουργείο Υγείας δεν είναι τόσο ελλειμματικό.

Εν συνεχεία ο υπουργός θα πρέπει να μας εξηγήσει, γιατί ενώ εναντιωνόταν σε αυτό το μέτρο, πως και με πιο τρόπο πείστηκε από την Τρόικα να το επιβάλει. Η κατάσταση αυτή δεν διαφέρει σε τίποτα από τα κυκλώματα εκβιαστών και τοκογλύφων. Αυτοί εκμεταλλεύονται άτομα που βρίσκονται σε αδυναμία ή σε μια δύσκολη στιγμή για να τους απομυζήσουν οικονομικά. Το ίδιο κάνει και το Υπουργείο Υγείας. Ή πληρώνεις ή σε αφήνω στην τύχη σου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου