a.readmore { /* CSS properties go here */ }a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΕ ΟΛΙΣΘΗΡΟ ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ


Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα είχε ο πρόεδρος της δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, με σκοπό την δημιουργία περαιτέρω κλίματος εναντίον της Χρυσής Αυγής. Δεν μας προκαλεί ουδεμία έκπληξη το περιεχόμενο της συναντήσεως, αφού αυτό κυμάνθηκε στα γενικότερα πλαίσια της υποκρισίας του πολιτικού κατεστημένου, που φροντίζει να συνεχίζει την πόλωση εκμεταλλευόμενο τον άδικο θάνατο ενός νέου ανθρώπου.

Ο Αλέξης Τσίπρας πηγαίνοντας στο πρόεδρο της δημοκρατίας, μπήκε «απευθείας στο ψητό», θέτοντας το ζήτημα της Χρυσής Αυγής και απαιτώντας πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση του. Η απάντηση του προέδρου θα μπορούσε να είναι πηγή πολλών σχολιασμών, από τους οποίους θα παραθέσουμε μοναχά μερικούς, χάριν οικονομίας. Απάντησε λοιπόν ο κ. Παπούλιας ότι: «Από μικρό παιδί πολέμησα τον φασισμό και τον ναζισμό. Υπέρτατο καθήκον μου είναι να υπερασπιστώ τον ελληνικό λαό από τη λαίλαπα που επέρχεται».

Το πρώτο που οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Παπούλια είναι ότι είναι γεννηθείς το 1929, συνεπώς οι γερμανοί κατακτητές είχαν φύγει από την Ελλάδα, όταν αυτός ήταν 16 χρονών. Απορούμε πως έδωσε την μάχη εναντίον του φασισμού και του ναζισμού, αν και είναι προφανώς εξιέπαινος αν πραγματικά το έπραξε και δεν εννοεί εκ παραδρομής κάποια εμπλοκή του στον αγώνα του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ εναντίον των Ελλήνων.

Το δεύτερο που παρατηρήσουμε είναι ότι επιτέλους απέκτησε πολιτική βούληση, τόσο ο κ. Παπούλιας, όσο και τα πολιτικά κόμματα, αφού δεν την βρήκανε για να προασπιστούν τους Έλληνες από την καταιγίδα του μνημονίου ή την πλημμυρίδα των λαθρομεταναστών. Η Ελλάδα μετρά χιλιάδες νεκρών από το μνημόνιο και άλλους τόσους από την εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών. Οι πολιτικοί αρχηγοί και ο πρόεδρος της δημοκρατίας, ουδέποτε βρήκαν την πολιτική βούληση για να αντιμετωπίσουν αυτά τα φαινόμενα, αλλά αντιθέτως σε πολλές περιπτώσεις τα προέτρεπαν.

Τώρα, όμως, βρήκαν την πολιτική βούληση και την περιορίζουν στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής. Αν θέλει ο κ. Παπούλιας να υπερασπιστεί τον Ελληνικό Λαό ας ξεκινήσει με το να μην υπογράψει τα επόμενα μέτρα που θα φέρει η μνημονιακή συγκυβέρνηση. Ας ξεκινήσει μία καμπάνια ενάντια στην εγκληματικότητα. Ας κάνει οτιδήποτε, αλλά μην στρέφει την πολιτική του «βούληση» εναντίον 500.000 Ελλήνων που εμπιστεύτηκαν την Χρυσή Αυγή στις εκλογές και ένα εκατομμύριο Έλληνες που την υποστηρίζουν τώρα με την ψυχή τους.

Όμως, ας γνωρίζει ότι ο Ελληνικός Λαός διαθέτει μνήμη και θυμάται ότι ο κ. Παπούλιας δεν εκμεταλλεύτηκε τον θεσμικό του ρόλο για να τους υπερασπιστεί σε όλα αυτά που τόσα χρόνια τραβάνε από τα κόμματα - συμμορίες του «συνταγματικού τόξου». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει θεσμικά να ενώνει τους Έλληνες και όχι να συμμετέχει στα εμφυλιοπολεμικά κελεύσματα της αριστεράς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου