a.readmore { /* CSS properties go here */ }a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Ο Αλέξης Παπαχελάς είναι ένας δημοσιογράφος, του οποίου οι «επαφές» είναι ομολογουμένως πολλές και αξιοσημείωτες. Μέλος της Τριμερούς Επιτροπής, στην οποία άνηκε ο Λ. Παπαδήμος, και επίσης έχει συμμετάσχει σε πολλές συναντήσεις της περιβόητης Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Από πολλούς θεωρείται ο γνήσιος εκφραστής της γραμμής που εκδίδει η αμερικανική πρεσβεία για τα ελληνικά πράγματα.

Σε άρθρο του στην «Καθημερινή» ο Παπαχελάς δείχνει να αγωνιά για την επόμενη μέρα από την προβοκάτσια του συστήματος εναντίον της Χρυσής Αυγής. Ξεκινά το άρθρο του σχεδόν ονομάζοντας τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου ως «ευκαιρία για την επίλυση του προβλήματος της Χρυσής Αυγής» και παραθέτει τις σκέψεις του για το πώς τι θα πρέπει να γίνει ώστε οι ψήφοι που θεωρεί ότι θα χάσει η Χρυσή Αυγή να πάνε πίσω στο σύστημα.

Συστήνει αυτοσυγκράτηση, προσήλωση στο μνημόνιο και πίστη στα κανάλια της διαφθοράς και του ψέματος, ενώ ακολούθως πλέκει το εγκώμιο της ΝΔ, αποδεικνύοντας ότι όλα απορρέουν από τον φόβο των κομμάτων της κλεπτοκρατίας για τους ψηφοφόρους που διέρρεαν από αυτά προς την Χρυσή Αυγή.

Βέβαια, επειδή ο κ. Παπαχελάς λόγω των προαναφερθέντων διασυνδέσεων του είναι εξαιρετικά καλά πληροφορημένος, αξίζει να σταθούμε σε μία φράση του, που δείχνει πόσο στημένες είναι οι τελευταίες «έκτακτες» δημοσκοπήσεις, που δείχνουν πτώση της Χρυσής Αυγής. Ο Παπαχελάς δεν προκαταβάλει πτώση της Χρυσής Αυγής, όπως οι υπόλοιποι δημοσιογραφίσκοι, αλλά απλά ευελπιστεί για αυτήν, δείχνοντας ευθέως ότι οι δημοσκοπήσεις είναι στα πλαίσια της πολεμικής εναντίον του Κινήματός και όχι σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης, έστω και χαλκευμένες. Είναι τουλάχιστον αισχρό το γεγονός ότι πάνω στον τάφο ενός νέου ανθρώπου κάθεται σαν κοράκι το σύστημα και μετράει ψηφαλάκια, όμως αυτοί είναι οι πολιτικάντηδες και οι δημοσιογράφοι.

"Να ξανακερδίσουμε τους απελπισμένους - Του Αλέξη Παπαχελά

Ακόμη και αν η Χρυσή Αυγή υποστεί μια σημαντική δημοσκοπική κάμψη μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το πρόβλημα δεν θα λυθεί. Θα συνεχίσει να υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός Ελλήνων πολιτών που είναι θυμωμένοι πέρα από κάθε όριο και λογική. Αυτοί οι άνθρωποι θα είναι έτοιμη τροφή για όποιον θελήσει να καλύψει το κενό με απλοϊκές και αυταρχικές δήθεν λύσεις για την κρίση. Μπορεί να είναι ένα καθαρόαιμο κόμμα της δραχμής ή μια μετάλλαξη της Χρυσής Αυγής ή οτιδήποτε άλλο.

Αυτούς τους ανθρώπους δεν πρέπει να τους «χαρίσει» σε κανέναν το αστικό πολιτικό σύστημα. Η Χρυσή Αυγή γεννήθηκε και ανδρώθηκε κάτω από τη μύτη του συστήματος, όταν οι άνθρωποι είδαν να χάνεται κάθε έννοια νόμου και τάξης στις γειτονιές τους και όταν στη συνέχεια έβλεπαν μισθούς και συντάξεις να μειώνονται δραστικά. Είναι τεράστιο λάθος η μπλαζέ, ελιτίστικη αντιμετώπιση αυτού του κόσμου. Η εύκολη λύση είναι να τον αγνοήσεις επικαλούμενος το χαμηλό του επίπεδο ή τις απίστευτες θεωρίες συνωμοσίας που συνήθως εμπλέκουν και κάποιον... όσιο.

Το πολιτικό σύστημα πρέπει να ξαναβρεί κανάλια και γέφυρες επικοινωνίας με τις μάζες της οργής. Δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση. «Αντε να τους βρεις να τους μιλήσεις», μου έλεγε πρόσφατα ένας γήινος και έμπειρος πολιτικός. «Δεν βλέπουν ή δεν εμπιστεύονται τηλεοράσεις και εφημερίδες και αντλούν την "ενημέρωσή" τους από απίθανες, εξωπλανητικές πηγές». Η αλήθεια είναι πως ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτικού και μιντιακού συστήματος έκανε ό,τι μπορούσε για να στείλει τον κόσμο στη Χρυσή Αυγή. Μητροπολίτες, που τώρα δηλώνουν σοκ και μετάνοια, ταυτίζονταν ανοικτά μαζί της, σχολιαστές την αποθέωναν αφού πρώτα είχαν στρώσει το ιδεολογικό χαλί με διάφορες μπαρούφες περί μνημονιακής Κατοχής. Δεν ήθελε και πολύ ο απελπισμένος κόσμος για να βρει το original καταφύγιό του στη νεοναζιστική ακροδεξιά.

Θα βοηθούσε πάρα πολύ, λοιπόν, αν βάζαμε για λίγο στην άκρη την πρωτιά στην τηλεθέαση και δείχναμε όλοι λίγο περισσότερη αυτοσυγκράτηση στο πόση βενζίνη χύνουμε στον δημόσιο διάλογο. Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει το πολιτικό σύστημα και ιδιαίτερα η Ν.Δ. είναι να αρχίσει να πλειοδοτεί σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή, να στρίψει το τιμόνι όλο δεξιά. Το εισηγούνται μερικοί που προφανώς νιώθουν πιο άνετα σε ένα «καθαρό» ιδεολογικό περιβάλλον και κατ' επέκταση σε ένα πολύ μικρότερο εκλογικό ποσοστό... Θα είναι το τέλειο λάθος να γίνουν αποδεκτές αυτές οι εισηγήσεις γιατί και οι νυν ή πρώην οπαδοί της Χρυσής Αυγής δεν θα πεισθούν και ο νουνεχής κόσμος που έφερε τον κ. Σαμαρά στην εξουσία στις δεύτερες εκλογές θα φύγει τρέχοντας.

Οπως είπαμε, δύο πράγματα έσπρωξαν τον κόσμο στη Χρυσή Αυγή: η κατάρρευση του νόμου και της τάξης και η κρίση. Ο κ. Δένδιας έχει κάνει πολλά στον πρώτο τομέα. Απομένει, και αυτό είναι το πιο κρίσιμο για τους επόμενους μήνες, να βρεθούν άμεσα δουλειές για τους συμπολίτες μας που σήμερα δοκιμάζονται σκληρά. Δεν υπάρχει χειρότερος σύμβουλος από την απελπισία και την αίσθηση πως και η χώρα να βουλιάξει, εγώ δεν μπορεί να πάθω τίποτα χειρότερο...".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου