a.readmore { /* CSS properties go here */ }a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΑΝΩΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ


Έντονος είναι ο προβληματισμός στην τοπική κοινωνία της Σύρου, από το φαινόμενο απόπειρας αυτοκτονιών που παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα.

Μέσα σε λίγες ημέρες, τρεις συνάνθρωποί μας επιχείρησαν το απονενοημένο διάβημα και ένας εξ αυτών, ο 40χρονος Μάρκος Πρίντεζης, απαγχονίστηκε δίνοντας τραγικό τέλος στη ζωή του.

Όπως μετέδωσε το syrosnews.gr, υπήρξαν ακόμη δύο ακόμη περιπτώσεις απόπειρας αυτοκτονίας γυναικών. Η μία ηλικίας 30+και η άλλη περίπου στα 45. Και οι δύο περιπτώσεις κατέληξαν στο Νοσοκομείο μετά από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας χαπιών. Προφανώς, με τον τρόπο αυτό επιχείρησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Ευτυχώς, η παρέμβαση των γιατρών υπήρξε σωτήρια με αποτέλεσμα να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα. Μέχρι πότε όμως;

Τα τρία παραπάνω απανωτά κρούσματα στέλνουν ηχηρό μήνυμα, αφού ο αριθμός τους είναι πολύ μεγάλος για τα δεδομένα του νησιού. Είναι γεγονός ότι η Σύρος – και κανείς δε μπορεί να ισχυριστεί το αντίθετο – είναι μια κοινωνία που, πλέον, αντιμετωπίζει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα συγκριτικά με το παρελθόν.

Μπορεί αυτά τα προβλήματα να είναι λιγότερα σε σχέση με τα μεγάλα αστικά κέντρα, όμως τα σύγχρονα φαινόμενα της κρίσης όπως οι οικονομικές δυσχέρειες, η ανεργία, η κατακόρυφη πτώση της αγοράς κλπ έχουν χαραχθεί εντονότατα στην καθημερινότητα του νησιού. Φαινόμενα που επηρεάζουν την ψυχολογία ενός ανθρώπου που πολλές φορές λυγίζει, φτάνει στην κατάθλιψη και στην ακραία σκέψη. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν τα τρία κρούσματα που παρουσιάστηκαν οφείλονται στους παραπάνω λόγους, η λογική όμως λέει ότι μάλλον έχουν σχέση και με αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου