a.readmore { /* CSS properties go here */ }a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΕΙ...1 ΣΤΟΥΣ 4 ΑΣΙΑΤΕΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑΣΤΕΣ

Σε ποσοστά καθημερινότητας καταγράφονται οι βιασμοί στην Ασία σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών, γεγονός που παραδέχθηκαν ακόμη κι οι ίδιοι οι βιαστές! Το ένα τέταρτο των ανδρών των χωρών Μπανγκλαντές (154,7 εκ. συνολικός πληθυσμός), Καμπότζη (14,86 εκ..), Κίνα (1,351 εκ.), Ινδονησία (246,9 εκ.), Σρι Λάνκα (20,33 εκ.), Παπούα Νέα Γουινέα (7,167 εκ.) δεν δίστασαν να αποκαλύψουν ότι έχουν βιάσει γυναίκα. Σε αντίστοιχη έρευνα του ΟΗΕ περίπου το 62% (!) των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της.
Η ανισότητα των δύο φύλων στην Ασία περιγράφεται με τον πιο φρικτό τρόπο μέσω της εν λόγω έρευνας που τιτλοφορείται: "Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;".
Η έκθεση περιγράφει λεπτομερή στοιχεία για τη βία που ασκούν οι άνδρες κατά των γυναικών αλλά και για τους λόγους που αυτή προκαλείται. Οι βιαστές παραδέχονται ότι το κίνητρό τους είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας, ενώ ελάχιστοι αναφέρθηκαν στο αλκοόλ που είναι και η συχνότερη αιτία πρόκλησης ζωωδών ενστίκτων.
Η περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού δεν επελέγη τυχαία για την πρώτη έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα, καθώς ήδη είναι σε λειτουργία προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.
Το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων στην Ινδονησία κυμαίνεται στο 26% ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%!
Θύματα βιασμών είναι και οι άνδρες στην ασιατική ήπειρο! Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουινέα σε 8%.
Ελάχιστοι εκ των βιαστών αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου, καθώς το 72% με 97% των ανδρών παραδέχθηκε ότι δεν τους ενόχλησε κανείς μετά την αποτρόπαια πράξη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου