a.readmore { /* CSS properties go here */ }a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΓΥΡΙΑΣ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΤΟΥ ΄΄ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΥ΄΄


Η εφημερίδα Πρώτο Θέμα κυκλοφορεί σήμερα Κυριακή με ένα άθλιο πρωτοσέλιδο (η λέξη άθλιο είναι προφανώς λίγη για να περιγράψει τον διασυρμό του εμπνευστή του). Επιλέγουμε επίτηδες να μη δημοσιεύσουμε την σχετική εικόνα από σεβασμό προς τους αναγνώστες μας. Ενημερώνουμε όσους δεν την είδαν πως περιέχει φωτογραφία με τον νεκρό 34χρονο να κείτεται στο οδόστρωμα λίγες στιγμές μετά το επεισόδιο στο Κερατσίνι . Στο κάτω μέρος της σελίδας δεσπόζει με κεφαλαία γράμματα το σύνθημα "δεν ξεχνώ τον φασισμό". Στο πάνω μέρος πολύχρωμα εκπτωτικά κουπόνια, δωροεπιταγές και άλλα ευτελή μέσα προσέλκυσης αναγνωστών.

Δυστυχώς η εν λόγω εφημερίδα είναι πρώτη σε κυκλοφορία και θα παραμείνει και αυτή την Κυριακή πρώτη κάνοντας ρεκόρ πωλήσεων. Πολλοί ανόητοι μπορεί να ισχυριστούν πως κάνουμε κριτική γιατί το πρωτοσέλιδο αυτό εντάσσεται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στην συστημική προπαγάνδα κατά της Χρυσής Αυγής. Πράγματι, μία εικόνα ίσον χίλιες λέξεις και η συγκεκριμένη μακάβρια φωτογραφία - σε συνδυασμό με την αναφορά στην Χρυσή Αυγή στον υπότιτλο - πετυχαίνει άμεσα τον στόχο του καθεστώτος: σοκ και δέος στους πολίτες για να μείνουν μακριά από τον Λαϊκό Σύνδεσμο.

Σκοπός του παρόντος σχολίου όμως δεν ήταν η πολιτική κριτική. Οι πάντες αντιλαμβάνονται άλλωστε πως τα κίνητρα του εκδότη δεν ήταν μόνο πολιτικά. Θέλαμε απλά να επισημάνουμε την πιο άθλιας μορφή φιλαργυρία ενδεδυμένη τον μανδύα του αντιφασισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου