a.readmore { /* CSS properties go here */ }a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

΄΄DIE ZEIT΄΄: ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ


Ειδησεογραφική «βόμβα» περιείχε η σημερινή έκδοση της εφημερίδος "Die Zeit". Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο έσπευσαν να το διαψεύσουν οι εμπλεκόμενοι με την δικαιολογία "δεν ειπώθηκαν έτσι τα πράγματα...", ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ζήτησε αλλοίωση των στοιχείων που αφορούν την Ελληνική Οικονομία, από τον Γέργκ Άσμουσεν, όταν αυτός είχε έρθει στην Αθήνα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα: «Κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Άσμουσεν συνάντησε και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Συνομίλησαν για το έλλειμμα του προϋπολογισμού, αλλά ο Άσμουσεν σχεδόν έπεσε από την καρέκλα του, επειδή ζαλίστηκε: Άκουσε τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης να τον ρωτά εάν μπορεί να αλλάξει τους αριθμούς, ώστε να είναι μικρότερη ή να μηδενιστεί η διαφορά με τους στόχους».

Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που γίνεται καταγγελία για αλλοίωση οικονομικών στοιχείων κατά ελληνικής κυβερνήσεως, αφού το όλο γεγονός θυμίζει έντονα την είσοδο της Ελλάδος στην Ε.Ε. με πλαστά στοιχεία. Έτσι, με πλαστά στοιχεία, είχε ξεκινήσει η διαδρομή της Ελλάδος που έφτασε στην σημερινή κατάντια των μνημονίων. Τώρα επιχειρείται η διαστρέβλωση των οικονομικών στοιχείων της χώρας, ώστε να συνεχίσει την προπαγάνδα η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου περί "success story" και περί στόχων που δήθεν επιτυγχάνονται.

Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι ότι ενώ το γραφείο του Βενιζέλου αντανακλαστικά διέψευσε την είδηση, δεν συνέβη το ίδιο από την πλευρά της ΕΚΤ και του Γέργκ Άσμουσεν, που είναι έτσι και αλλιώς ο καταγγέλλων. Αντί να βγει και να πει ότι «δεν δήλωσα εγώ αυτά τα πράγματα στην Die Zeit», απάντησε μέσω στελεχών της ΕΚΤ, οι οποίοι απλά είπαν «ουδέν σχόλιον»!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου