a.readmore { /* CSS properties go here */ }a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΗΝΥΤΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΤΑ ΔΕΝΔΙΑ, ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ - ΒΙΝΤΕΟ





Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μήνυση κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια και όσων συνεχίζουν να συκοφαντούν.

Ακολουθεί όλο το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που εδρεύει στην Αθήνα, Λεωφ. Μεσογείων 135, όπως νομίμως εκπροσωπείται από τον Βουλευτή Αττικής Ηλία Κασιδιάρη.

ΚΑΤΑ
Νικολάου ΔΕΝΔΙΑ, Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Παντός άλλου συνυπαιτίου που θα προκύψει από την εισαγγελική έρευνα

***************************

Αξιότιμη κυρία Εισαγγελέα,

Εγκαλώ τους παραπάνω αναφερόμενους για τους ακόλουθους νόμιμους, βάσιμους και αληθείς λόγους:

-Ι-

Με αφορμή το γεγονός της δολοφονίας ενός πολίτη στο Κερατσίνι, η Κυβέρνηση αποδύθηκε, με αιχμή του δόρατος τον ανωτέρω αναφερόμενο Υπουργό, σε έναν «υπέρ πάντων» αγώνα να συσχετίσει το ατυχές και καταδικαστέο συμβάν, με το νόμιμο πολιτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής. Χρησιμοποιώντας η Κυβέρνηση κατά τρόπο απαράδεκτο τις προσβάσεις και την επιρροή της στα μέσα μαζικής επικοινωνίας, χωρίς όμως να εισφέρει κανένα εύρημα ή στοιχείο που να μπορεί να αξιοποιηθεί από τη Δικαιοσύνη ως σχετιζόμενο με το συμβάν, επιχειρεί να ανακινήσει το σχέδιο να τεθεί «εκτός νόμου» το κόμμα μας, μετερχόμενη συκοφαντικά μέσα και ανύπαρκτα γεγονότα. Η Κυβέρνηση επέλεξε ως έσχατο μέσο ανάσχεσης της πολιτικής ανόδου του κόμματός μας, την απαγγελία μίας προαποφασισμένης κατηγορίας, αυτής της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της άσκησης οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας.

Ειδικότερα, ο αναφερόμενος Υπουργός την 19η/09/2013, προέβη στις εξής δηλώσεις:

«Κυρία Εισαγγελεύ,

Επιτρέψατε μου να σας κοινοποιήσω α) το υπ' αρ. πρωτ. 4003/173/-315661/19.09.2013 έγγραφο του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας / Δ/νσεως Κρατικής Ασφάλειας σχετικά με αξιόποινες πράξεις μελών - υποστηρικτών του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή», οι οποίες φαίνεται να προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και άσκηση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας…Η δραστηριότητα αυτή εκτρέπεται των ορίων μεμονωμένων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, υπονομεύει την αυθεντία του κράτους δικαίου, προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας. Η δραστηριότητα αυτή εκθέτει όχι μόνον τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, αλλά και την ίδια τη χώρα, τη δημοκρατική της παράδοση, το νομικό της πολιτισμό, τις δεσμεύσεις της υπό το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η αντιμετώπισή της, κατά συνέπεια, επιβάλλει την εγρήγορση της Πολιτείας και την ενεργοποίηση όλων των αναγκαίων μέσων που προβλέπει το Σύνταγμα, ο Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.»

Ακόμη όμως και από την απλή ανάγνωση του συγκεκριμένου εγγράφου, προκύπτει ότι πρόκειται για ένα συμπίλημα τριάντα δύο (32) επικαλούμενων περιστατικών με τα οποία η Χρυσή Αυγή, τα μέλη και στελέχη αυτής είτε δεν έχουν καμία σχέση φυσικής ή ηθικής αυτουργίας (στοιχείο που προκύπτει ευθέως από τις εν λόγω δικογραφίες, καθώς δεν έχουν απευθυνθεί κατηγορίες καθ’ ημών, των νομίμων εκπροσώπων μας ή μελών και στελεχών μας) είτε πρόκειται για επιθέσεις σε βάρος(!) στελεχών ή ατόμων που φέρεται να πρόσκεινται στο Κόμμα μας!

Ειδικότερα και όλως ενδεικτικά, στην πρώτη περίπτωση υπάγονται δέκα εννέα (19) περιστατικά, ήτοι τα υπ’ αριθ. 2,3,4,5,6,7,10,11,12,13,14,15,16,20, 21, 22, 24, 30 και 32 κατά σειρά αναφοράς στο έγγραφο.

Στη δεύτερη περίπτωση υπάγονται πέντε (5) περιστατικά, ήτοι τα υπ’ αριθ. 18, 23, 26,28 και 31.

Επιπλέον, τρία (3) ακόμη περιστατικά, ήτοι τα υπ’ αριθ. 17, 19, 23 και 29 δεν αφορούν αξιόποινες πράξεις ούτε έχουν κατατεθεί μηνύσεις από τους φερόμενους ως παθόντες.

Εκτός αυτού, τα υπ’ αριθ. 1, 8, 9 (επισημαίνεται ότι στη δικογραφία δεν αναφέρεται τραυματισμός ανήλικου κοριτσιού), 25 και 27, ακόμη και με βάση τα καταγγελλόμενα περιστατικά (τη βασιμότητα των οποίων επ’ ουδενί δεχόμαστε), είναι ήσσονος σημασίας και εντελώς μεμονωμένα γεγονότα, τα οποία σε καμία περίπτωση και υπό οιαδήποτε ερμηνεία δεν δικαιολογούν ούτε στοιχειοθετούν τις βαρύτατες κατηγορίες που εκτόξευσε καθ’ ημών ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης.

-ΙΙ-

Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκαν και οι δηλώσεις του αναφερόμενου Υπουργού στον Τύπο, με τις οποίες χαρακτηρίζει, εν είδει Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, το πολιτικό κόμμα μας ως «εγκληματική οργάνωση», επιχειρώντας να χειραγωγήσει την ηγεσία της Δικαιοσύνης, καταργώντας στην πράξη τη διάκριση των εξουσιών. Οι ενέργειές του αυτές, που θυμίζουν στη σύλληψή τους ασύντακτα κράτη, έχουν οδηγήσει στο ζενίθ την πολιτική αντιπαράθεση και την πόλωση στην κοινωνία, αφού τα «πρόθυμα» στην πλειοψηφία τους ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι τους, που άγονται και φέρονται από την Κυβέρνηση, μας αποκαλούν ήδη ανερυθρίαστα «εγκληματική οργάνωση», όπως ακριβώς και ο Υπουργός τους, με αποτέλεσμα να επιχειρείται μια οιονεί «εξωδικαστική» περιθωριοποίησή μας, στο βαθμό που προαναγγέλλονται από τα πλέον επίσημα κυβερνητικά χείλη, διώξεις του κόμματος, των βουλευτών και των στελεχών μας, ονομαστικά!

Επειδή ο περιβόητος «φάκελος» που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, περιέχει μεταξύ άλλων έναν αριθμό υποθέσεων, στις περισσότερες των οποίων, καταγράφονται περιστατικά που ο αναφερόμενος Υπουργός «αποδίδει» σε δήθεν μέλη της Χρυσής Αυγής, χωρίς από πουθενά να προκύπτει μέχρι σήμερα ότι οι δράστες τους είχαν οποιαδήποτε σχέση (μέλους, στελέχους) με το κόμμα μας. Με το (αβάσιμο) σκεπτικό του αναφερόμενου Υπουργού, οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια μπορεί δυνητικά να αποδοθεί σε κάποιον πολιτικό φορέα. Ποιος όμως μέχρι σήμερα έχει συσχετίσει την όποια πιθανή πολιτική ιδεολογία ενός δράστη με την πράξη του; Και γιατί για παράδειγμα το σύνολο των καταδικασμένων πρώην Υπουργών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, δεν δύνανται να θεωρήσουν ως εγκληματική οργάνωση το ΠΑΣΟΚ;

Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 192 ΠΚ: «Οποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε βιαιοπραγίες μεταξύ τους ή σε αμοιβαία διχόνοια και έτσι διαταράσσει την κοινή ειρήνη, τιμωρείται με Φυλάκιση μέχρι δύο ετών, αν σύμφωνα με άλλη διάταξη δεν επιβάλλεται αυστηρότερη ποινή.»

Επειδή σύμφωνα σύμφωνα με το άρθρο 229 ΠΚ (Ψευδής καταμήνυση): «1. Όποιος εν γνώσει καταμηνύει άλλον ψευδώς ή αναφέρει γι` αυτόν ενώπιον της αρχής ότι τέλεσε αξιόποινη πράξη ή πειθαρχική παράβαση με σκοπό να προκαλέσει την καταδίωξή του γι` αυτήν, τιμωρείται με Φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους.

2. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος για τον ίδιο σκοπό εν γνώσει και ψευδώς καθιστά άλλον ύποπτο στην αρχή για αξιόποινη πράξη ή πειθαρχική παράβαση υποβάλλοντας, αλλοιώνοντας ή αποκρύπτοντας κάποιο αποδεικτικό μέσο.»

Επειδή οι προαναφερόμενες πράξεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη πληρούν την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση των άρθρων 192 και 229 ΠΚ, καθώς: α) εν γνώσει του καταμήνυσε ψευδώς τα μέλη, στελέχη και την ηγεσία του κόμματός μας ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, β) δημόσια προκάλεσε και διήγειρε τους πολίτες σε αμοιβαία διχόνοια και βιαιοπραγίες μεταξύ τους διαταράσσοντας με τον τρόπο αυτό την κοινή ειρήνη.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΖΗΤΟΥΜΕ

- Να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του εν λόγω υπουργού για ψευδή καταμήνυση, καθώς και για το αδίκημα του άρθρου 192 ΠΚ.

Αθήνα, 20-09-2013



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου