a.readmore { /* CSS properties go here */ }a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ - ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ


Δύο δηλώσεις νομικών φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα του Μπόμπολα, σχετικά με το πραξικόπημα της συγκυβέρνησης εναντίον της Χρυσής Αυγής. Θεωρείται βέβαιο, δεδομένου ότι η εν λόγω εφημερίδα έχει παράδοση στην διάδοση ψευδών ειδήσεων και την διαστρέβλωση της αλήθειας, προκειμένου να πλήξει τους ενάντιους των συμφερόντων της ιδιοκτησίας της, ότι το μοναδικό σημείο στο οποίο έγινε εκτενής έρευνα ήταν στο να βρεθούν νομικοί που θα εκφράσουν επακριβώς τα συμφέροντα του άρχοντα των διοδίων.

Παρόλη την εκτενή έρευνα το μόνο που κατόρθωσε να βρει η εφημερίδα ήταν δύο νομικοί, ένας συνταγματολόγος και ένας καθηγητής Ποινικής Δικονομίας, οι οποίοι το μόνο που κάνουν είναι να αποκαλύπτουν τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την σωτηρία της κλεπτοκρατίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι αμφότεροι κινούνται στον πολιτικό χώρο της αριστεράς και συνεπώς είναι αρνητικά διακείμενοι προς την Χρυσή Αυγή.

Ο πρώτος, ο γνωστός Κατρούγκαλος, «ξύπνησε» και αντιλαμβάνεται ότι οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης είναι πολιτικής υφής και της δίνουν πλεονέκτημα στην υπερψήφιση των κατάπτυστων μνημονιακών νομοθετημάτων, ενώ και πάλι δεν υπάρχει τρόπος να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου.

«Η αντιμετώπιση των εγκληματικών πράξεων

Γιώργος Κατρούγκαλος, συνταγματολόγος

Η πιθανή άρση της βουλευτικής ασυλίας και των υπόλοιπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής δεν δημιουργεί, καταρχήν, ανατροπή στους υφιστάμενους συσχετισμούς στη Βουλή, εφόσον δεν συνεπάγεται την αναστολή άσκησης των καθηκόντων τους. Εάν, αντιθέτως, προφυλακιστούν, ναι μεν δεν εκπίπτουν αυτοδίκαια από τη θέση τους, αλλά δεν θα μπορούν να ασκούν τα καθήκοντά τους. Αυτή η εξέλιξη θα εξυπηρετήσει, εξ αντικειμένου, τη συγκυβέρνηση, εφόσον θα διευκολύνει αριθμητικά την επίτευξη θετικών γι' αυτήν πλειοψηφιών.

Ακόμη και εάν ασκηθεί ποινική δίωξη στο σύνολο των βουλευτών της ΧΑ, ακόμη και εάν καταδικαστούν αμετάκλητα, δεν υφίσταται δυνατότητα να τεθεί το κόμμα εκτός νόμου, γιατί το Σύνταγμά μας δεν προβλέπει κάτι τέτοιο. Οι εγκληματικές πράξεις των στελεχών της θα αντιμετωπιστούν από τα δικαστήρια και τον ποινικό κώδικα, η πολιτική της δράση, αντιθέτως, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί πολιτικά.»

Ο δεύτερος νομικός παραδέχεται την αδυναμία του νομικού πλαισίου για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των εργολάβων. Παραδέχεται ότι έχει καμφθεί το τεκμήριο της αθωότητας και καλεί σε περαιτέρω βιασμό του Συντάγματος και των Νόμων με δημιουργία φωτογραφικής νομοθεσίας, ώστε να αφαιρεθούν πολιτικά δικαιώματα με βάση εμπαθείς εικασίες και όχι δικαστικές διεργασίες.

«Έχει καμφθεί το τεκμήριο της αθωότητας

Γρηγόρης Καλφέλης, καθηγητής Ποινικής Δικονομίας

Σαφέστατα και θα αλλάξει τα δεδομένα στο Κοινοβούλιο γιατί ο συνταγματικός νομοθέτης δεν πίστευε ποτέ ότι θα έχει να αντιμετωπίσει ένα κόμμα όπου όλα τα ηγετικά του στελέχη θα κατηγορούνταν για συγκρότηση εγκληματικής ομάδας. Το ερώτημα που προκύπτει και αφορά στις επερχόμενες εκλογές είναι: τι θα γίνει με τον Ηλία Κασιδιάρη; Θα έχουμε την εξής τραγελαφική εξέλιξη... Το άρθρο 236 του ισχύοντος νόμου του Καλλικράτη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ορίζει ότι, αν παραπεμφθούν με αμετάκλητο βούλευμα, τότε τίθενται σε προσωρινή αργία. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση που παραπεμφθεί ενώ έχει εκλεγεί. Και ως υποψήφιος αλλά ως εκλεγμένος θα τεθεί σε αργία. Άλλωστε του Ηλ. Κασιδιάρη του έχει τεθεί ο βαρύτερος περιοριστικός όρος που είναι η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Έχει δηλαδή καμφθεί ισχυρά το τεκμήριο της αθωότητας και γι’ αυτό χρειάζεται άμεσα αλλαγή της εκλογικής νομοθεσίας. Δεν μπορεί να θέτουν υποψηφιότητα άνθρωποι για τους οποίους έχει καμφθεί το τεκμήριο της αθωότητας.»


xryshaygh.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου