a.readmore { /* CSS properties go here */ }a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

SUCCESS STORY – “ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ” ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ! ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300.000 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ!


Με την Ελλάδα σε καθεστώς συνεχούς οικονομικής ύφεσης και χιλιάδες νοικοκυριά να αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις, τα ξένα distress funds έρχονται στη χώρα μας για να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να κάνουν μπίζνες αγοράζοντας τα «κόκκινα» δάνεια από τις τράπεζες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς αυτή τη στιγμή ένα στα τέσσερα δάνεια βρίσκονται στο «κόκκινο» και σύντομα το ποσοστό των υποχρεώσεων που δεν θα εξυπηρετούνται θα ξεπεράσει το 30%.

Πάνω από 2 εκατομμύρια τα δάνεια που δεν αποπληρώνονται – Βρίσκονται σε στάδιο καταγγελίας από τις τράπεζες

- Ανάμεσά τους και 300.000 στεγαστικά που δεν εξυπηρετούνται για διάστημα πάνω από 3 μήνες

- Σε καθυστέρηση βρίσκονται 800.000 καταναλωτικά και 900.000 πιστωτικές κάρτες

- Ο αριθμός των δανείων που εξακολουθούν να εξυπηρετούνται έχει πέσει στα 5 εκατομμύρια. Πάνω από δύο εκατομμύρια είναι καθυστερούμενα δάνεια τα οποία βρίσκονται στο στάδιο καταγγελίας από τις τράπεζες.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, πρόκειται για δάνεια τα οποία έχουν πάψει να αποπληρώνονται για περισσότερους από 3 μήνες, περιορίζοντας τον αριθμό των δανείων που εξακολουθεί να εξυπηρετείται στα 5 εκατομμύρια περίπου, στα οποία περιλαμβάνονται και τα δάνεια που έχουν ρυθμιστεί και είναι περίπου 1 εκατομμύριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ένωσης τραπεζών τα δάνεια αυτά χωρίζονται σε:

- 800.000 είναι καταναλωτικά

- 900.000 πιστωτικές κάρτες

- πάνω από 100.000 μικρά επιχειρηματικά δάνεια

- 300.000 είναι στεγαστικά

Μέσα στο 2013, περίπου 70.000 δανειολήπτες προστέθηκαν στον κατάλογο των ασυνεπών οφειλετών, ο οποίος αριθμεί περίπου 300.000 νοικοκυριά που καθυστερούν τη δόση του στεγαστικού για χρονικό διάστημα πάνω από 3 μήνες. Μεταξύ αυτών, ένας μεγάλος αριθμός έχει εγκαταλείψει πλήρως την προσπάθεια λόγω πλήρους αδυναμίας.

Η Χρυσή Αυγή έφερε το θέμα στην βουλή και κατήγγειλε στην επιτροπή Εμπορίου την στυγνή εκμετάλλευση των δανειοληπτών στην συζήτηση του νομοσχεδίου σχετικά με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

http://ethnikismos.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου