a.readmore { /* CSS properties go here */ }a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ


Γράφει η Πηνελόπη Κιοσσέ 

Ζούμε σε μια χώρα που το κράτος μισεί και κάνει τα πάντα για να παιδεύει τους πολίτες της. Το παρόν άρθρο θα ασχοληθεί με ένα πολύ ευαίσθητο θέμα που απασχολεί τα τελευταία χρόνια χιλιάδες οικογένειες, τον αυτισμό.
Ο αυτισμός είναι μια νευρολογική διαταραχή που διαρκεί μία ολόκληρη ζωή και είναι συνήθως παρούσα από τη γέννηση του παιδιού. Στο πλαίσιο αυτής της διαταραχής εμποδίζεται ή δυσκολεύεται η ανάπτυξη ορισμένων ψυχολογικών δεξιοτήτων, που είναι ζωτικές για την ...

ψυχο-κοινωνική λειτουργία και επάρκεια του ανθρώπου.
Ένα ακόμα στοιχείο που επιδεικνύει τη σημαντικότητα του θέματος είναι ότι πέρα από τη ζωή του παιδιού που επηρεάζεται άμεσα, αλλάζει και αυτή των οικογενειών τους. Ένα αυτιστικό παιδί γίνεται αυτιστικός ενήλικας, δεν υπάρχει θεραπεία παρά μόνο αγώνας μιας ολόκληρης ζωής από τα παιδιά και τις οικογένειές τους.
Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την κοινωνία σήμερα, την καταδίκη των παιδιών με Δ.Α.Δ (Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές). Σύμφωνα με έρευνα που ήρθε στη δημοσιότητα 1 στα 50 παιδιά ανήκει στο φάσμα του αυτισμού, γονείς-δάσκαλοι-κοινωνία δεν είναι ενήμεροι για την σοβαρότητα της κατάστασης και δεν ξέρουν τον τρόπο διαχείρισης των ατόμων που ανήκουν σε αυτή την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα. Καταδικάζουν με την άγνοιά τους την υγιή εξέλιξη αυτών των παιδιών. Ανύπαρκτοι οικονομικοί πόροι και σκοτάδι είναι αυτά που κυριαρχούν στην Ελλάδα του 2014.
Τα αυτιστικά παιδιά δικαιούνται επίδομα μηνιαίο, βέβαια για την γνωμάτευση που θα σου παρέχει αυτό το πολυπόθητο επίδομα χρειάζεται ραντεβού στα ΚΕΠΠΑ το οποίο συνήθως πραγματοποιείται 6 μήνες αργότερα.
Το επίμαχο σημείο της τραγικής κατάστασης σε ότι αφορά την εκπαίδευση των παιδιών με αυτισμό είναι πως ΜΟΝΟ οι οικογένειες που διαθέτουν χρήματα μπορούν να εκπαιδεύσουν αυτά τα παιδιά κάνοντας τις κατάλληλες εργοθεραπείες, ο ΟΑΕΕ δεν παρέχει ΚΑΜΙΑ οικονομική κάλυψη πλέον και τα ΚΕΔΔΥ αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες παράλληλης στήριξης στα σχολεία.
Το 2000 το υπουργείο ανακοίνωσε την παράλληλη στήριξη, δηλαδή στην περίπτωση παιδιού με μαθησιακή δυσκολία – αναπηρία να διορίζεται ειδικός εκπαιδευτικός για να στηρίζει το παιδί μέσα στο κοινό σχολείο, ανούσια λόγια και μηδέν παροχές, όχι μόνο δε στηρίζουν τα παιδιά αλλά τα αφήνουν να υποτροπιάσουν και οι προσπάθειες χρόνων για τη στήριξη και την εξέλιξη των παιδιών από τους γονείς τους πηγαίνουν χαμένες.
Πολλοί δάσκαλοι και καθηγητές λόγω άγνοιας επιβαρύνουν την κατάσταση αυτών των παιδιών την ίδια ώρα που όλα τα Ευρωπαϊκά -και όχι μόνο- κράτη διαθέτουν τους κατάλληλους δασκάλους, τις κατάλληλες υποδομές και την κατάλληλη εκπαίδευση σε ότι αφορά τον αυτισμό, ας μην ξεχνάμε πως το φάσμα του αυτισμού ‘’δημιουργεί’’ συνήθως ανθρώπους με υψηλό δείκτη νοημοσύνης με εξέχων ρόλο στην κοινωνία και την ιστορία (βλέπε Νεύτωνα, Bach, Mozart, Gates και πολλοί ακόμη) είναι πολύ λυπηρό το Ελληνικό κράτος να συμβάλλει αρνητικά στην όποια εξέλιξη αυτών των ατόμων.
Ο αυτισμός δεν είναι κατάρα, είναι μοναδικότητα, ας επιτρέψουμε σε αυτά τα παιδιά να διαχειριστούν σωστά τα ταλέντα τους.
Η Χρυσή Αυγή είναι εδώ για να υπενθυμίσει πως είναι δίπλα στις οικογένειες και στα παιδιά με αυτισμό, ενδιαφέρεται να βλέπει την πρόοδό τους και πώς να διαχειριστούν την διαφορετικότητά τους, κάνουμε το ενδιαφέρον και την αγάπη πράξη και στηρίζουμε τις ανάγκες των αυτιστικών ατόμων.

xathess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου