a.readmore { /* CSS properties go here */ }a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΄΄ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ΄΄: ΒΑΡΕΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Η ιστορική εφημερίδα "Ακρόπολις" φιλοξενεί δύο αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για την μάχη του Δήμου Αθηναίων όπου καταδεικνύεται η πλήρης κατάρρευση της Νέας Δημοκρατίας με τις υποψηφιότητες Σπηλιωτόπουλου και Κακλαμάνη και η παραδοχή της επερχόμενης νίκης της Χρυσής Αυγής.

"Στα «κάγκελα» οι νεοδημοκράτες - «Δώστε τον Δήμο στον Κασιδιάρη για να μην κάνουμε και έξοδα για τις εκλογές» λένε αγανακτισμένοι.

Δεν περιγράφεται η οργή των απλών μελών αλλά και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που τηλεφωνούσαν χθες όλη την μέρα, όπως μας την μετέφεραν οι εργαζόμενοι στο τηλεφωνικό κέντρο της εφημερίδας. Με βρισιές και ανάθεμα, «καλώς όρισαν» την απόφαση της ΝΔ για την επιλογή του Άρη Σπηλιωτόπουλου για την υποψηφιότητα του Δήμου Αθηναίων.

Την ίδια αντίθεση εξέφρασαν και για την επιμονή του πιο αποτυχημένου δημάρχου αυτής της πόλης, Νικήτα Κακλαμάνη, για να διεκδικήσει ξανά κάτι που είχε και έχασε μέσα από τα χέρια του, παρά την στήριξη τριών κομμάτων από τον άγνωστο και πολιτικά ανίκανο Καμίνη.

«Θα ψηφίσουμε Κασιδιάρη για να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να παίζουν με την αξιοπρέπεια μας». Αυτή ήταν η πρόταση που σχεδόν επανέλαβαν οι 100άδες που επικοινώνησαν με την «Ακρόπολις». Η ΝΔ οφείλει εάν επιθυμεί να μην υποστεί πρωτοφανή εκλογικό όλεθρο να αποσύρει όσο είναι νωρίς την υποψηφιότητα Σπηλιωτόπουλου και να βάλει στη θέση του έναν μπαρουτοκαπνισμένο στέλεχος πρώτης γραμμής προκειμένου να δώσει τη μάχη μέχρι εσχάτων με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής μήπως και καταφέρει αξιοπρεπώς να «μπει» στον 2ο γύρο.

Εκτός και αν εξαιτίας της κοινωνικής κρίσης που ζουν πιο έντονα οι Αθηναίοι, από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, εξαιτίας του μνημονίου, οι επιτελείς της Λεωφόρου Συγγρού έχουν αποφασίσει να μετατρέψουν τις εκλογές του Δήμου Αθηναίων σε καλοκαιρινή επιθεώρηση μιας και προστέθηκε και η υποψηφιότητα του Γρηγόρη Βαλιανάτου, αφού συνδέονται και οι τρεις με κοινά χαρακτηριστικά! Το βέβαιο πάντως είναι ότι ο νοικοκύρης της τιμημένης παράταξης δεν θα επιτρέψει να τον ξανά - προβάλουν.

Μεγαλοϊδεατισμό έπιασε τον πρώην δήμαρχο των σαλονιών - «Ανάχωμα» για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής θεωρεί τον εαυτό του ο Κακλαμάνης

Σε κατάσταση «παραφροσύνης» φαίνεται ότι βρίσκεται ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος όχι μόνο ανακοίνωσε μονομερώς την υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση της Δημαρχίας του Δήμου Αθηναίων, ερχόμενος σε αντίθεση με τη ΝΔ η οποία έχρισε ως υποψήφιό της ένα άλλο «κελεπούρι» τον... ανύπαρκτο βουλευτή του Άρη Σπηλιωτόπουλου, αλλά τώρα πιστεύει ότι θα αφαιρέσει ψήφους από την Χρυσή Αυγή!

«Κατεβαίνω για να δώσω μάχη και στον πρώτο γύρο θα απευθυνθώ πέραν του συνόλου των συμπολιτών μου, σε αυτούς τους δεξιούς που λένε ότι θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή και θα τους πω ότι έχετε εναλλακτική λύση, έχετε ανάχωμα», σημείωσε χαρακτηριστικά αφήνοντας άφωνους τους πάντες. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει το θάρρος να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα: «Πολλοί θα ήθελαν να με βγάλουν μέσα από τα πόδια τους αλλά δεν θα το κάνω», είπε, δίνοντας όμως έναυσμα για σχόλια εναντίον του, καθώς αν θεωρεί τον εαυτό του τόσο ισχυρό δεν θα φοβόταν να αφήσει την έδρα.

Τώρα απευθύνεται ξανά προς την λαϊκή βάση της Νέας Δημοκρατίας και παρόλα αυτά δεν φαίνεται και πολύ ευχαριστημένος με τον αντίπαλό του και μόνο ευγενής άμιλλα δεν υπάρχει ανάμεσα τους στον ανταγωνισμό για την Δημαρχία. Άλλωστε δεν το κρύβει και ο ίδιος που μιλάει κατά του Σπηλιωτόπουλου.

«Αν τα κόμματα λειτουργούσαν δημοκρατικά τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά. Εδώ υπήρξε απόφαση ενός ανθρώπου και των πέριξ του», δήλωσε με νόημα και έκανε λόγο για κομματική νομενκλατούρα που ζει αποκομμένη από την κοινωνία. Ο κ. Κακλαμάνης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αποσύρει την υποψηφιότητά του και ανέφερε ότι επέμεινε σε αυτήν παρά το γεγονός ότι του διαμηνύθηκε πως στις μετρήσεις της κοινής γνώμης δεν πάει καλά και για αυτό επελέγη ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Αποκάλυψε ακόμη ότι πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, ενημερώθηκε τηλεφωνικά σχετικά με την επιλογή της ΝΔ από τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού και όχι από τον κ. Σαμαρά, όπως είχαν συμφωνήσει σύμφωνα με τον ίδιο στη συνάντηση που είχαν πριν από λίγες ημέρες. «Δεν μπορώ να του ευχηθώ καλή τύχη γιατί θα ήταν ψεύτικη ευχή. Ελπίζω ότι στο χρονικό διάστημα των 2,5 μηνών θα μπορέσει να μάθει και να τοποθετηθεί για τα προβλήματα της πόλης», είπε για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο.

ΥΓ. Για την μάχη του Δήμου Αθηναίων τα δηκτικά του σχόλια επανέλαβε ο Γιώργος Καρατζαφέρης που ως παλιός Νεοδημοκράτης ξέρει κάτι παραπάνω. Εκ των έσω τα βέλη...
xryshaygh.com


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου